18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Miért nincsen anyukája sok Disney karakternek?

Megosztás
Filmkuckó

Elgondolkodtunk rajta, vajon miért nincsen a legtöbb Disney karakternek anyukája? Bambi, Pocahontas, Ariel, Aladdin, mint a legtöbb Disney karakternek, nekik sincsen anyukájuk. De miért van ez? A Disney filmproducer Don Hahn tudja a választ.


Elgondolkodtunk rajta, vajon miért nincsen a legtöbb Disney karakternek anyukája?

Bambi, Pocahontas, Ariel, Aladdin, mint a legtöbb Disney karakternek, nekik sincsen anyukájuk.

De miért van ez?

A Disney filmproducer Don Hahn tudja a választ.

Az egyik legszomorúbb jelent, amit valaha is láthattunk, amikor Bambi elveszíti anyukáját a havas réten. Az őzike hirtelen észreveszi, hogy valami nincsen rendben. A kis gida menekül, ahogyan csak bír. A jelentben a vadászt is hallani. Bambi csak fut előre. Majdnem őt is lelövik, de a golyó célt téveszt. Bambi anyukája viszont meghal. Ez a jelenet annyira szomorú és megható is egyben, hogy az ember alig vagy egyáltalán nem tudja könnyeit visszatartani.

Bambi sorsa a Disney filmekben nem egyedüli, a legtöbb karakternek nincsen anyukája, vagy korán meghal. Tudat alatt bele sem gondolunk, de így rámutatva, nagyon is igaz.

Pocahontas az indián főnök Powhatan lánya, akinek szintén nincsen anyukája. Még Arielnek Triton király lányának sincsen anyukája, csak sok nővére. Tehát jogos lehet a kérdés, miért van ez így!

Don Hahn két választ is adhat erre a kérdésre.

A filmek általában 80-90 percesek és legtöbbször a felnőtté válásról szólnak.  Arról, hogy egy nap az életben meg kell állni saját lábukon a főszereplőknek és felelősséget kell vállalniuk.

Ezek a karakterek sokkal „gyorsabban” tudnak felnőni, ha nincsen anyukájuk vagy nincsenek szüleik.

Bambi anyukája meghalt, így egyedül kell felnőnie. Egyik napról a másikra kell megtanulnia olyan dolgokat, melyeket az anyukája már nem tud megmutatni neki.

Számos Diseny produkció készült még, mint például a „Szépség és a szörnyeteg” vagy az Oroszlánkirály. Így az első magyarázat érthető lehet, miért nincsen a legtöbb Disney szereplőnek anyukája.

A második magyarázat egyben egy szomorú emlék, "vallomás" is.

Walt Disney megkért pár munkást, hogy javítsák meg szülei házán a kéményt. Ám, amikor szülei visszaköltöztek a házba a kémény még mindig rossz volt, visszaáramlott a mérgező gáz. Apja rosszul lett és kórházba került, míg mamája meghalt.

Walt Disney soha nem beszélt anyja haláláról, de Hahn azt gondolja, Disney úgy érezte, ő a felelős, amiért anyukája meghalt. Ez a tragédia lehet a második magyarázat, ami miatt sok karaktereknek nincsen anyukája. Ez is egy igazán szomorú történet. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat