18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Három méterrel a felhők felett

Megosztás
Filmkuckó

A felhők fölött 3 méterrel címet viselő spanyol vígjáték hallatán a férfiak valószínűleg visítva rohannak ki a szobából, és könyörögnek a helyi kocsmárosnak, hogy maradjon még nyitva, amíg vége nem lesz a filmnek és biztonságban haza nem mehetnek. Ezt jól is teszik, mert ez a film inkább a női lélekre van hatással, illetve azon férfiakra, akikben mélyen legbelül egy nő szunnyad…


A felhők fölött 3 méterrel címet viselő spanyol vígjáték hallatán a férfiak valószínűleg visítva rohannak ki a szobából, és könyörögnek a helyi kocsmárosnak, hogy maradjon még nyitva, amíg vége nem lesz a filmnek és biztonságban haza nem mehetnek. Ezt jól is teszik, mert ez a film inkább a női lélekre van hatással, illetve azon férfiakra, akikben mélyen legbelül egy nő szunnyad…

Most, hogy a férfiak kimenekültek elkezdhetjük a romantikától túlfűtött, isteni szereplőkkel megálmodott remeket. A spanyoloknak megvan egy jól bejáratott színészgárdájuk, akikkel dolgoznak, ezért nem lepődtem meg mikor Mario Casas köszönt vissza a férfi főszerepben. A Bárka című sorozatból lehet a legtöbb embernek ismerős, de egyébként őt tartják a spanyol szex szimbólumnak… Mondjuk megértem.

H. (csak lazán, mint a kazán) vagyis Hugo egy igazi „Bad Guy”, aki után bomlanak a csajok. A női főszereplővel ideáig még nem találkoztam, de Maria Valverde remekül hozza, az anyuci pici lánya karaktert.

Kicsit a Rómeó és Júlia jut róla eszembe. A jómódú eminens lány, aki mindig minden szabályt betart, és a lecsúszott motoros rosszfiú, aki viszont minden szabályt áthág. Elképzelhetetlen a kettőjük kapcsolata, azonban az élet mégis egymás karjába sodorja őket, és a szerelmük az igaz „első nagy szerelemmé” alakul. „Aztán jön egy fordulat... bekattan valami, és az ember érzi, hogy változás következik.. sőt, már be is állt. Többé már semmi sem lesz a régi, és az érzés felülmúlhatatlan. Boldognak érzed magad tőle, felszabadultnak.”- mondja H a film kezdetén, és valóban az élete megváltozik, miután Babi a képbe kerül.

H nagyon rossz hatással van Babira, amit a lány anyja nem néz jó szemmel, és minden erejével azon van, hogy elválassza a szerelmeseket. Ott van még Babi legjobb barátnője Katina (Marina Salas), aki szintén egy csibész oldalán találja meg az igaz szerelmet.

Ahogy folyik a film menete szó szerint sodor magával, és a két órás filmen, úgy mosolyogsz, mint a tejbetök… a végén pedig úgy sírsz, mint akinek elvették a babáját… H vagány bevállalós életébe csöppen bele Babi, és Katina, és egy kis unszolás után mindkét lány benne van a buliban.

H ugyan súlyos dühkezelési gondokkal küzd, és ha valaki felnyomja nála a pumpát, akkor nemes egyszerűséggel agyonveri, legalábbis tuti, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérüléssel távozik a helyszínről. Egy hajszál választja el a srácot a börtöntől, de valahogy mindig kimászik a legmélyebb kakikból is.

Mikor már minden valamire való nő pocsolyává olvadt a képernyő előtt, hirtelen kifordul a film a romantikus vonalból, és pillanatok alatt esik darabokra Babi és H kapcsolata, sőt az egyik szereplő meghal, ezért nem árt pár zacskó papírzsebit a közelbe rakni, mert garantált egy kiadós könnycsatorna tisztítás….

Szóval a happy end elmarad, szuperszexi H egyedül marad, Babi pedig elautózik a naplementébe a felső szomszéddal, aki inkább tűnik férfikedvelőnek, mintsem olyannak, aki az anyuci pici lánya feelingért van oda….

Lefut a stáblista, és még egy kicsit szorítom a kezemben az agyonáztatott papírzsebit, hátha a végén mégis megérkezik a happy end, hiába. Egy szó, mint száz, a film megmozgat minden érzelmet az emberben. Sírtam, nevettem, vágyakoztam, izgultam.

Tegyük hozzá, hogy borzalmas klisék jönnek elő: a rosszfiú, jó kislány szerelme, a Forever young című számra lassan egymás felé lépdelés, és vad csókolózás…. A motorosok általában mindig a rosszfiúk, ezt nagyon szeretik alkalmazni a filmekben. Még a zenei világa is megfelelt a romantikus filmek 90%ának.

Miért is néztem meg mégis? Egyértelműen Mario Casas miatt, viszont a végére azt éreztem, hogy régen láttam már ilyen szép történetet, és ilyen hatásos színészi alakításokat. Klisék ide vagy oda magasan megérdemli a tízest! (10/10) Az pedig egy plusz, hogy elkészült a film folytatása is: A három méterrel a felhők fölött. – Téged akarlak! – amit erősen ajánlott ezután megnézni, hiszen a főszerepben ismét Mario Casas!

http://filmoso.hu

https://www.facebook.com/filmoso


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat