18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Az ördög Pradat visel

Megosztás
Filmkuckó

Az ördög Pradát visel egy igazi kultuszfilm, amely egy magazin működésébe és a divatvilágba is betekintést enged. A főszerkesztő asszony természetesen nem az a kenyérre kenhető típus, így senkinek nincs egyszerű dolga, aki vele dolgozik.


Az ördög Pradát visel egy igazi kultuszfilm, amely egy magazin működésébe és a divatvilágba is betekintést enged. A főszerkesztő asszony természetesen nem az a kenyérre kenhető típus, így senkinek nincs egyszerű dolga, aki vele dolgozik.

Miranda Priestly a Runway Magazin főszerkesztője, aki bizony kegyetlen és nem tűr meg ellentmondást maga körül, így nem csoda, hogy a New York-i divatipar apraja és nagyja retteg tőle. Munkatársait sem kíméli, főleg ha a magazinról van szó, talán még fontosabb neki, mint az élete, és ilyenkor munka és munka és munka még akkor is, ha éppen hajnal kettőkor kell az egyik alkalmazottját kirugdosnia az ágyból.

Andy Sachs egy frissen diplomázott diáklány, aki még mer nagyon álmodni az életben, és azzal a szándékkal érkezett New York-ba, hogy újságíró lesz belőle. A Runway-nél egy évnél tovább nem is nagyon szeretne dolgozni, de mindenkinek kell valami, ami igazán jól mutat az önéletrajzában. A divatot nemhogy nem követi, de egyáltalán nem is ismeri, a fésűvel sincsenek túl jóban. Amolyan stréber vagyok úgy is kell kinéznem típus, így még azzal sincsen tisztában ki is az a Miranda mikor bemegy interjúra.

Végül megkapja az állást, és elkezdődik Andy személyiségének totális átalakítása, és az önbizalmának teljes sárba tiprása. Miranda úgy kezeli szegény lányt, hogy azt a legrosszabb ellenségemnek sem kívánom. Megértem én, hogy kell a szigor, és a pontosságra és precizitásra is nagy szükség van, de egy kérembe, és egy köszönömbe még az ég egy adta világon senki nem pusztult bele.

Andy nem egyszer érzi azt, hogy most hagyja abba, és meg is értem…., de végül mindig talpra áll és minden pofontól csak egyre erősebb lesz. Végül a külsejét is megreparálják, és kap egy-két Chanel-t, és Gucci-t viszont ettől meg elszáll az ő modora is…. Ha ezeknek a márkáknak ilyen „varázserejük van” inkább nem kellenek.

Minél jobban igyekszik Andy főnöke kedvében járni, annál gyorsabban veszti el a kedves és szerethető oldalát. Pillanatok alatt gázol bele a barátai lelkébe, mint sem törődve a következményekkel, és mindezt csak azért, hogy Miranda megkapja, amit éppen óhajt. Talán a dolgok akkor szabadulnak el igazán, mikor egy rendezvény miatt nem tud elmenni a barátja születésnapjára. Ezután Miranda közli vele, őt viszi magával a párizsi divathétre…. És a dolgok szörnyű fordulatot vesznek.

Andy minden emberi kapcsolatát odadobja a munkáért, de hamar rá kell jönnie, hogy ez a szakma a másik megfúrásáról, és sárba tiprásáról szól, amolyan taposol vagy taposnak formában. Időben ráeszmél arra, hogy mi lett belőle? Megbocsájt neki a barátja? Ezután még mindig érdekelheti az újságíró szakma?

Érdekelt ez a film nagyon is, és nemcsak az újságíró vonal miatt, hanem mert különösen szeretem Anne Hathaway alakításait, és most sem csalódtam benne. Voltam ideges, izgatott, csalódott és boldog is a film alatt. 

http://filmoso.hu

https://www.facebook.com/filmoso


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat