18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A vihar magja

Megosztás
Filmkuckó

A vihar magja egy nagyon jól összerakott katasztrófa film, amiben itt-ott felfedezhetőek a Szupervihar elemei. Ebben a moziban nem is igazán a hihetetlen történetre mentek rá, hanem sokkal inkább a látványvilágra.


A vihar magja egy nagyon jól összerakott katasztrófa film, amiben itt-ott felfedezhetőek a Szupervihar elemei. Ebben a moziban nem is igazán a hihetetlen történetre mentek rá, hanem sokkal inkább a látványvilágra.

Igazi katasztrófa filmfüggő vagyok, imádom az összes típusát. A vihar filmek különösen közel állnak a szívemhez, így nagyon sokat vártam ettől az új mozitól. Nem csalódtam. Tetszik az ötlet, ami szerint a viharvadászok szemszögéből is megmutatják a világot, és nem csak a tökéletes digitális technikákat láthatjuk. Ezzel a móddal elérik a film készítői azt, hogy a néző úgy érezze, ő maga is éppen egy kamerát fog, és benne van az események kellős közepében. Ezzel teszik ember közelibbé a filmet.

Egy kisvároshoz közelít a tornádó, és pont az iskolai érettségi ünnepségre készül lecsapni, ezért mindenkit az iskolában keres menedéket. A viharvadászok csapata, pedig minden tőlük telhetőt megtesz, hogy időben odaérjenek a vihar kezdetére, és király fotókat készítsenek a vihar szeméről.

A csapat vezetője Pete, akinek nem áll túl jól a szénája. Ő és a team a gyengébb vadászok közé tartozik, és bizony szükség van egy nagy dobásra, ahhoz, hogy továbbra is kapjál a támogatást. Ez az utolsó esélyük. Allison Stone a csapat meteorológusa, és klímaszakértője, akinek a baj esetén megszólal az emberi oldala. Egyértelműen nem tenné kockára a testi épségét egy viharfotóért. Az ő feladata megmondani a csapatnak mikor és hol lesz a következő tölcsér.

Garry Morris a helyi iskolaigazgató, akinek két fiáért kell aggódnia, mikor lecsap a tornádó. Trey a kisebbik fiú végig az apjával van, míg a nagyobbik srácért el kell menni nem kevés akadályon keresztül. Először megmenti a bajba jutott Allisont, ezután a viharvadászok segítik az aggódó apát.

A film főszereplője egyértelműen a tornádó, akarom mondani a tornádók. Ahogy ezzel a „talált videós” módszerrel rengeteg kameraállásból láthatjuk az eseményeket, tényleg úgy érezhetjük, hogy bármelyik pillanatban felkaphat minket is. Néhol már-már átcsap dokumentumfilmbe, de ez egyáltalán nem gond.

Ügyesen ötvözik a készítők a rengeteg vizuális effektet a valósággal, és ennek a tökéletes egyensúlynak köszönhetően nem érezzük műnek a képvilágot, sőt sokkal inkább tűnik valódinak.

A másik főszereplő egyértelműen a Titusz, vagyis a Tornádóvadász jármű. Kifejezetten ehhez a filmhez készítették. Ablakai golyóálló üvegből készültek, és a kapaszkodó karmai segítségével tudja magát rögzíteni a földhöz melynek segítségével a jármű 270 km/h-s szélnek is képes ellenállni. A másik előnye, hogy van rajta huszonnégy kamera, ami bármilyen irányból rögzíti a felvételeket, ez a film készítésénél is nagyon nagy előnyt jelentett.

Hatalmas és lenyűgöző látványvilág. Remek színészi alakítások, és nagyon jól összerakott karakterek. Nagyon szépen mutatja be a tornádókat, és azt, hogy mire képesek, illetve, hogy milyen pusztítást hagynak maguk után. Fél katasztrófa és fél dokumentumfilm, talán ez ésszerűbb meghatározása lenne a típusnak. 

http://filmoso.hu

https://www.facebook.com/filmoso


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat