18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Éjszaka a múzeumban 2

Megosztás
Filmkuckó

Az Éjszaka a múzeumban nagysikerű folytatása, ha lehet még izgalmasabb, és még kalandosabb, mint az elődje volt. Larry Daley visszatér, hogy megmentse barátait, egy sokkal nagyobb, és sokkal több veszélyt rejtő múzeumban. Az Éjszaka a múzeumban egy olyan történet, amit nagyon sok gyerek, és fiatal szeretne, ha valóban igaz lenne. Elég sok Múzeumok Éjszakáján jártam már, és esküszöm nagyon figyeltem, de még nem pofozott fel egyik majom sem a Természettudományi Múzeumban….


Az Éjszaka a múzeumban nagysikerű folytatása, ha lehet még izgalmasabb, és még kalandosabb, mint az elődje volt. Larry Daley visszatér, hogy megmentse barátait, egy sokkal nagyobb, és sokkal több veszélyt rejtő múzeumban.

Az Éjszaka a múzeumban egy olyan történet, amit nagyon sok gyerek, és fiatal szeretne, ha valóban igaz lenne. Elég sok Múzeumok Éjszakáján jártam már, és esküszöm nagyon figyeltem, de még nem pofozott fel egyik majom sem a Természettudományi Múzeumban….

Larry nagy karriert futott be, mint a Daley Devices főigazgatója, és sok hasznos találmánnyal gazdagította a társadalmat, de a szíve még mindig visszahúzza őt a szeretett múzeumába, a barátaihoz, így gyakran látogatja meg őket. Egy napon azonban sokkoló hírt kap. A kiállítást elszállítják Washingtonba a Smithsonian Történelmi  Múzeum raktárába, mégpedig a varázstábla nélkül. Larry minden követ megmozgat, hogy ezt megakadályozza, de nem jár sikerrel.

Dexter az enyveskezű majom azonban ellopja a táblát, így a világ egyik legnagyobb múzeuma életre kel, és a kis csapatot nagy veszély fenyegeti. Larry csapot-papot hátrahagyva indul barátai megmentésére, és szemben találja magát egy gonosz csapattal: Ankmenrah fáraó gonosz testvérével Kahmunrahval, Al Caponeval, Napóleonnal és magával Rettegett Ivánnal. Az éjjeli őr sem marad sereg nélkül. Régi barátai ott állnak mellette, és a hatalmas múzeumban új ismeretségre tesz szert, hogy közös erővel győzzék le a hataloméhes sereget.

Larry hű társra talál Amelia Earhartban, aki amolyan tökös csaj, és minden „csihi-puhiban” benne van, de a régies szövegétől hanyatt dobom magam. Olyan érzésem van tőle, hogy a vidéki fruska a nagyvilágban próbál szerencsét, és belehabarodik a feltaláló amerikai fickóba…. Akkoriban nyílván ez volt a normális beszéd, de ettől kissé gyerekes beállításba került a karakter, legalábbis nálam, viszont Amy Adams nagyon jól hozza a tökös csaj, és az érzékeny lány keverékét.

A harc közben megmutatkozik mennyi minden, illetve mennyi mindenki van elzárva a világ leghatalmasabb múzeumának raktárában. Van itt elég sok dolog, ami szem szájnak ingere, olyan a film, mint egy jól megkomponált töri óra, de azért Larry is nagyon jól nyomja, hogy hellyel, közzel mindenkiről tudja, hogy kicsoda, és milyen szerepe volt a történelemben.

Nem is tudom, melyik jobb módszer a töri tanulásra, az, amit a film elején bemutatnak, amolyan digitális csodavilág, vagy egy harc a történelem nagyjaival egy nagy játszótérnek használt múzeumi raktárba. Ha töri, tanár lennék, ezek után átgondolnám, milyen órákat tartok.

És a film legjobb mondása, amint a Robin Williams alakította, Roosevelt elnök mond Larrynek: „A boldogság titka…” és persze felkel a nap, de a végén az éjjeliőr maga jön rá az okosságra, bár nem egészen arra amit Teddy akart neki mondani: „A boldogság titka napi egy óra torna….”

Ben Stiller, mint mindig most is hozza a megfelelő mércét, igazából, ha akarnék, sem tudnék belekötni az alakításába. Minden filmjét nagyon szeretem, de ez különösen közel áll a szívemhez, mert a múzeumokat is imádom. Ha választhatnék, akkor tuti a londoni Madam Tussaud Múzeumban használnám a táblát és buliznék egy nagyot Hollywood krémjével. 

http://filmoso.hu

https://www.facebook.com/filmoso

 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat