18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Jumanji

Megosztás
Filmkuckó

Egy társasjáték, amely megelevenedik körülötted, és garantáltan eldobod az agyad, és kiszakadsz a való világból. A Jumanji Robin Williams főszereplésével, egy nagy társas partiról szól melynek következtében porig rombolnak egy várost. Egy egész estét betöltő társasjáték, amit garantáltan nem felejtesz el, vagy mégis…. Két fiatal srác a 90-es évek végén elás egy furcsa ládát, amit aztán jó pár évvel később egy Alan nevű kisfiú talál meg, és hazaviszi.


Egy társasjáték, amely megelevenedik körülötted, és garantáltan eldobod az agyad, és kiszakadsz a való világból. A Jumanji Robin Williams főszereplésével, egy nagy társas partiról szól melynek következtében porig rombolnak egy várost.

Egy egész estét betöltő társasjáték, amit garantáltan nem felejtesz el, vagy mégis…. Két fiatal srác a 90-es évek végén elás egy furcsa ládát, amit aztán jó pár évvel később egy Alan nevű kisfiú talál meg, és hazaviszi.

Otthon elég csúnyán összeveszik, az édesapjával, aki szeretné elküldeni egy elit magániskolába. Dühében azt mondja az apjának, hogy többet nem akar vele beszélni, és összepakol, hogy világgá menjen. Mielőtt elindulna, megérkezik Sarah, a lány, aki nagyon tetszik Alannek, és végül leülnek játszani a társasjátékkal. A lány dob először mire fura hangok jönnek a kéményből, mikor Alan is dob, akkor a Monopolyhoz hasonló szöveget kap… „A dzsungelben ragadsz, míg ötöst vagy nyolcast dobsz.” Ám ahelyett, hogy kimaradna a dobásból, a fiút beszippantja a játék, és Saraht egy csapat denevér támadja meg….

A történet 26 évvel később folytatódik, mikor egy család megvásárolja Alan és a családja régi házát. A nagynéni és két nevelt unokatestvére Judy és Peter költözik be, akik hamar figyelmesek lesznek a furcsa törzsi dobhoz hasonló hangokra, és a két gyerek a padláson talál rá a játékra. Ki ne ülne le játszani egy ilyen király játékkal iskola helyett. Persze a figyelmeztetésnek mindkétszer csak a felét olvassák el, és a lényeges rész mindig kimarad. Lehet, csak én vagyok olyan bolond, hogy végigolvasom a játékszabályokat?

Na, szóval leülnek játszani és az őrület kezdetét veszi. Először halálos moszkitók érkeznek, utána pedig őrült majmok, persze egyik sem marad házon belül, hanem szétszélednek a városba. Ekkor megjelenik egy furcsa Tarzan ruhába öltözött férfi is akiről, kiderül, hogy a halottnak hitt Alan az, akit a játék tartott fogva.

Sajnos a rémálomnak csak akkor van vége, ha valaki megnyeri a játékot így Alannek, Sarahnak, Judynak és Peternek le kell ülnie és végigjátszania a társast ameddig valamelyikük nem nyer…. Állatok tömkelege, halálos kúszónövények, oroszlán, és krokodil, és egy őrült vadász. A játék tárháza kimeríthetetlen….

Robin Williams filmjei közül ez az egyik kedvencem, és ahhoz képest, hogy egy 1995-ös filmről beszélünk, nagyon is jól össze van rakva. Persze nem a megszokott 21. századi csúcs modern digitális technikát alkalmazzák, aki egy kicsit jobban megnézi észre is veheti, hol vetnek be trükk felvételeket. A színészi játék és az alapkoncepció viszont ezeket teljes mértékben feledteti a nézővel. 

http://filmoso.hu

https://www.facebook.com/filmoso


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat