18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A szürke ötven árnyalata

Megosztás
Filmkuckó

A Szürke ötven árnyalata gyakorlatilag filmtörténelmet írt itthon. Ennyi néző még sosem mentek el megnézni egy filmet sem, mint ezt a jónak nem nevezhető alkotást. Tehát ennyi ember még sosem költötte feleslegesen a pénzét egyszerre. Engedvén a tömeg nyomásának, én is kénytelen voltam megnézi az idei év valószínűleg legnagyobbat kaszált filmjét. Hangsúlyozom nem olvastam a könyvet, mivel huszonöt oldal után a kötetből kiömlő nyáltömeg elsodort magával így le is tettem.


A Szürke ötven árnyalata gyakorlatilag filmtörténelmet írt itthon. Ennyi néző még sosem mentek el megnézni egy filmet sem, mint ezt a jónak nem nevezhető alkotást. Tehát ennyi ember még sosem költötte feleslegesen a pénzét egyszerre.

Engedvén a tömeg nyomásának, én is kénytelen voltam megnézi az idei év valószínűleg legnagyobbat kaszált filmjét. Hangsúlyozom nem olvastam a könyvet, mivel huszonöt oldal után a kötetből kiömlő nyáltömeg elsodort magával így le is tettem.

Anastasia Steele, egyik iskolatársát helyettesítve megy el a fiatal, milliárdoshoz Christian Greyhez (nem tudom, hány embernek esett le, hogy a Grey az angolul szürkét jelent… milyen nagyon vicces kis szócsavar…), hogy interjút készítsen vele. A szexi Christian első pillanattól vetkőzteti szemével a végletekig megszeppent Anna-t.

A lány már az épületből kilépve oda meg vissza van a fickótól. Az interjúról tökre meg is feledkezik, alig néhány kérdésre válaszolt csak „Kriszcsön”, ahogy a filmben hívják… Szerencsére milliárdosunk „csupa szív”, ezért lenyúlja a lánytól a kérdéssort, és elküldi a válaszokat e-mailben. Ugye milyen rendi?

Később feltűnik a barkácsboltban, ahol a szende kislány dolgozik, és mindenféle „csúnya dolgot” vásárol… Aztán az élet úgy hozza, hogy elmennek kávézni, és Christian ellöki, magától a lányt a szavaival közben a szemével végig csalogatja. Na, ezen igazodjon ki bárki is.

Küld a lánynak egy első kiadású könyvet, amitől rögtön el is olvad, és randizni megy Kriszcsönnel… Kiderül a fickó cseppet sem romantikus, és nagyon jól tud csúnya szavakat egymás után pakolni. Egyébként a film során elviszi a szende lányt helikopteres városnézésre, sétarepülésre, táncolni és ebédelni a családjával. Kérdem én, ha egyáltalán nem romantikus, akkor ezeket a dolgokat melyik kategóriába kellene besorolni?

Közben, mikor már azt hitted az erotika teljesen kimarad ebből, az erotikus regény adaptációból kiderül, hogy „Kriszcsön” elég furcsa ízléssel rendelkezik. A még szűz Anastasiát viszont bármire rá lehet venni… Megnézhetjük a játszószobát is, amire mindenki annyira várt a trailerek miatt, és leginkább egy modernizált kínzókamra, némi szexshoppos beütéssel….

Szende, kap egy szerződés arról, mik is a szabályok, ha a gazdag ficsúr játszótársa akar lenni, amit nem nagyon szeretne aláírni… Egy megbeszélés kapcsán megint meghallgathatunk egy adag csúnya szót, és egy fél szex shop kínálatát is.

Mikor már úgy gondolnád, hogy na, akkor innentől végre izgalmas lesz a film, Szende kap egy kis büntetést, jól megharagszik „Kriszcsönre”, és hopp vége a filmnek… MIVAN?

A Szürke ötven árnyalatából, maximum kettő, három, ha előkerült ebben a „filmben”, és mivel egy három kötetes regényről van szó, jó eséllyel kapunk még ebből a „tökéletesen” összerakott valamiből az arcunkba.

Azt nézni, hogy Szende hogyan hódol be Mr. Gazdagnak, és hogyan veti alá magát egyre jobban a ficsúr vágyainak nő létemre eléggé megalázó volt. Persze szegény kislány még szűz volt nulla tapasztalat, de nem hiszen, hogy van, aki ettől érzi jól magát, hogy lemegy lábtörlőbe a pasija előtt.

Nem volt, és nem is lesz egyezés a vélemények között, mert mindenki más szemmel, nézi a filmet, illetve elkülönül azok tábora, akik olvasták a könyvet, és azoké, akik nem. Józanésszel, ha nézem a filmet, elég durva ellentmondások bukkannak fel. Visszatérek itt a romantikus- nem romantikus vonalra, vagy például amikor „Kriszcsön” azt mondja Anának nem csinálnak semmi csúnyát, amíg nem írja alá a szerződést.

Dakota Johnson többször pucér, mint felöltözött, és az ajakharapdálás számlálását valahol húsz körül meguntam. Nem láttam rajta mikor szeretett bele Mr. Gazdagba, és úgy egyébként érzelmeket sem nagyon láttam, arról nem is beszélve, hogy a meztelen jeleneteknél az összes bordája kikandikált…

Jamie Dornan a nagy barna, már-már fekete szemeivel tökéletes Mr. Gazdag viszont nekem a szadista állat nem jött át az alakításában, arról ne is beszéljünk, hogy rajta viszont én jobban láttam a szerelem, mint a vágy jeleit. Pedig ő nem képes komoly kapcsolatra.

Mindegy összességében még mindig nem értem miért adott ki ezért a szennyért ennyi ember pénzt…. És már „izgatottan várom a folytatást”…

http://filmoso.hu

https://www.facebook.com/filmoso


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat