18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A bárka

Megosztás
Filmkuckó

Az iskolai évek alatt valamikor mindenki tanult a Bibliáról, és a bibliai történetekről. Noé bárkáját mindenki ismeri, és az előzményekkel kapcsolatban is mindenki képben van. A szotrink ezen a történeten alapul, csak itt a bárkán nem állatok, hanem emberek utaznak és nem Istennek köszönhető a katasztrófa. A Bárka című sorozat a világvége után játszódik, amit összesen 43-an éltek túl a bárkán


Az iskolai évek alatt valamikor mindenki tanult a Bibliáról, és a bibliai történetekről. Noé bárkáját mindenki ismeri, és az előzményekkel kapcsolatban is mindenki képben van.

A szotrink ezen a történeten alapul, csak itt a bárkán nem állatok, hanem emberek utaznak és nem Istennek köszönhető a katasztrófa. A Bárka című sorozat a világvége után játszódik, amit összesen 43-an éltek túl a bárkán

A Sarkcsillag oktatóhajóra a tanulok ösztöndíjjal kerültek fel kivételes teljesítményük alapján. A hajó Valencia kikötőjéből indul útnak egy két hónapos tanulmányi útra, azonban egy hatalmas viharba kerülnek. A titokzatos Hulia, aki kutatóként érkezett a hajóra, fegyverrel fenyegeti meg a kapitányt, és kormányoztatja a hajót egy megadott pontra, ahol a hajó túléli a vihart.

Miután a tenger elcsendesedett, megpróbálkoznak kapcsolatba lépni a szárazfölddel, hiába. Hulia doktornő még utoljára tudott beszélni a férjével aki szintén a titkos kutatáson dolgozott, azután teljesen megszakadt a kapcsolat, és beigazolódni látszott a legrosszabb. A kutatás elbukott, a föld 99%-a eltűnt, a Sarkcsillagot mindenhol víz veszi körül.

Ricardo Montero kapitányt, is lesújtja a hír, miszerint a világvége kellős közepén hajókáznak, de a reménybe kapaszkodva, az 1% föld felkutatásában látja a megoldást. Számtalan nehézséggel találják szemben magukat az út során, rengeteg hihetetlen dologgal találkoznak, amelyek leginkább az első osztályú katasztrófafilmekbe illenének bele. (Kellően ötvözik a katasztrófa filmeket, a horror filmeket, és a bibliai utalásokat.)

A legénység is igen színes egyéniségekből áll. Ricardo Montero kapitány öreg tengeri medvének számít, lassan húsz éve irányítja a Sarkcsillagot. Elsőtisztje, és egyben legjobb barátja De la Cuadra, aki a munkában egy igazi kemény férfi, de azon kívül egy kedves ember és remek barát.

A hajó szakácsnője Salomé, aki bármiből ehetőt főz. Ez kapóra jön a világvége után, amikor a halon és a sós kekszen kívül nem sok minden áll rendelkezésre, ő mégis képes igazi lakomákat varázsolni.

Buborék, Salomé öccse, aki egy balesetben szenvedett agysérülést, látszólag fogyatékos, de hatalmas IQ-val rendelkezik, és sokkal okosabb bárkinél a hajón. Nem emlékszik a balesete előtti életére, de nem is bánja, mert őt így szeretik.

Ulises, De la Cuadra fia, aki potyautasként száll fel a hajóra, azért, hogy az apját megismerje. Az út során nagyon nagy segítsége lesz a hajó legénységének.

Julia, és Gamboa a titkos projektnek köszönhetik, hogy a hajóra kerültek. Gamboa a túlélési oktató, de ha kell ölni is képes, a túlélésért, míg Julia szerepe homályos, mint ahogyan az is, hogy mi is ez a projekt.

A diákseregben is vannak érdekes emberek. Ramiro a sánta, Palomares a pap, Piti a szoknyapecér, Vilma a terhes lány és Estella az örök magányos, azonban ezt a csapatot a katasztrófa egy nagy családdá kovácsolja össze, és együtt egy személyben reménykednek a túlélésben.

Ainhoa a kapitány nagyobbik lánya, aki szintén diákként érkezett a hajóra, Valeria pedig a kisebbik lány. Édesanyjuk két hónappal a kihajózás előtt halt meg, így apjukkal tartanak a nagy utazásra, szerencséjükre.

Ugyan csapásokkal kísért útjukat, de mégis megtalálják a boldogságot, a szerelmet, és az apró örömöket, amelyekkel kibírható lesz még a világvége is. Kellemes fantáziavilággal rendelkezik a sorozat, imádom a katasztrófafilmeket, ezt pedig három évadon keresztül nézhetem. Az agyat rendesen használni kell, mire megfejtheted a rejtélyeket, de remekül mutatja be, hogyan viselkedik az ember katasztrófahelyzetben, és hogy mi mindent képes ilyenkor megtenni. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat