18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Jurassic World

Megosztás
Filmkuckó

A Jurassic World a megjelenése utáni első hétfőn rögtön rekord bevételt produkált, és a népszerűsége azóta is elég keményen megmaradt. Mondjuk az Agymanók című új Pixar film elvette tőle az első helyet, de az ezüstérem még megmaradt az újragondolt Jurassic Parknak. Igazából mind a mai napig azon gondolkozom mekkora szüksége volt a világnak még egy ilyen filmre? Értem én, hogy most a remake-ek, meg a reboot-ok nagyon mennek, és kajálják a népek, de a Jurassic World kellemesen bugyuta karakterei messze elmaradnak a várttól.


A Jurassic World a megjelenése utáni első hétfőn rögtön rekord bevételt produkált, és a népszerűsége azóta is elég keményen megmaradt. Mondjuk az Agymanók című új Pixar film elvette tőle az első helyet, de az ezüstérem még megmaradt az újragondolt Jurassic Parknak.

Igazából mind a mai napig azon gondolkozom mekkora szüksége volt a világnak még egy ilyen filmre? Értem én, hogy most a remake-ek, meg a reboot-ok nagyon mennek, és kajálják a népek, de a Jurassic World kellemesen bugyuta karakterei messze elmaradnak a várttól.

Egy teljesen modern új park, ahol minden digitálisan működik, és a szlogen szerint megfelelően kézben tartanak mindent. Meg persze itt is elsüthető John Hammond ikonikus mondata mely szerint „Nem spóroltam semmin.”

Ironikus, hogy a régi filmek csupán a régi park díszleteiben köszönnek vissza. Biztos gazdaságosabb volt egy új díszletet a régi mellé felhúzni, és így a színészeknek csak az egyik helyszínről a másikra kellett szaladgálniuk. Szóval van egy király új park, ami kb olyan népszerű, mint Disneyland… Viszont minden csoda három napig tart, így egy idő után a dinoszauruszok is kezdenek unalmassá válni.

Mivel a több millió éve kihalt élőlényektől nem fél már a kutya sem ezért a DNS gépben összekutyulnak minden elérhető állatfajból egy kicsit és létrehozzák az új fő gonosz dínót az Indominus Rexet. Ez a lény már-már annyira okos, hogy akár belavírozhatna az orvosi egyetemre is.

Jól átver mindenkit és gyilkos vérengzésbe kezd. Ez a film sem maradhat hős figura nélkül. Chris Pratt vagyis a tollcsattogtató raptorsuttogó indul a dinó elleni harcba. Szerencsétlennek annyira „bonyolult” szöveget írtak meg, mint egy jól sikerült parasztgyereknek, ezért egyetlen erőssége a filmben a raptorok megszelídítése egy toll csattogtatásának segítségével.

Ugye ne felejtkezzünk meg a gyerekekről sem, mert nincsen Jurassic film gyerekek nélkül…. Zack, és Gray nagynénjüket tűsarkúban futó Clairt jöttek meglátogatni, aki az egyik nagykutyája a parknak. Persze mikor kellene, eszük ágában sincsen, visszamenni a központba ezért jól szembetalálkoznak a gonosz dínóval, aki non stop flippert játszik velük, és mikor nem kapja, meg a bónuszt inkább úgy dönt, felaprítja a golyót.

Szóval a kissrác tipikus okoskodó, mindent tudó majd a gatyáját telepakoló kölyök, míg a nagyobbik a bajban azért próbál magára erőltetni egy kis felnőttséget… Chris Pratt-et, akarom mondani Owent nagyon, megkedvelik, főleg miután látják, mennyire uralja a dínókat, és, hogy mire képes egy toll, és egy határozott kézmozdulat segítségével.

Lehet nem is igazén Owen a film hős karaktere, hanem sokkal inkább Clair, bár lehet, ezt csak a nők gondolják így. Mikor be kell mennie a vadonba az unokatestvérei után nem rest csomót kötni a blúzán, és feltűrni az ujját, viszont a tíz centis magas sarkújától akkor sem válna meg, ha az élete múlna rajta. Szóval le a kalappal: át a dzsungelen, réteken, mezőkön és még a T- Rexet is lefutotta a cipőjében. Minden nőtársam nevében gratulálok ehhez a teljesítményhez.

Összességében, aki azért ült be a moziba, hogy nagy dinókat lásson embereket enni, az viszonylag elégedetten távozott az előadásról. Azok, akik egy kicsit színesebb sztorit, vagy nagyobb összekapcsolást vártak a régi filmekkel ők eléggé csalódottak lettek a végére.

A színészi alakítás elég gyatrára sikerült. Clair szerepében Bryce Dallas Howard semmi komolyat nem nyújtott számomra. Az arca mindig ugyanolyan volt, akkor is, amikor Owennel csókolózott, és akkor is, amikor a T-Rex elől futott, ráadásul minden második szava az „Úristen” volt. Most vagy nagyon vallásos a karakter, vagy eléggé minimális szókincset adtak a szájába…

Chris Pratt hozta a tőle megszokott formát, bár sokat levett az összértékből hogy bűnösen egyszerű tőmondatos szöveget kapott (Állj, Ne, Gyere…) A gyerekek pedig, hát ott voltak, sikítottak, menekültek, és kitartottak a végéig.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat