18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A cipőbűvölő

Megosztás
Filmkuckó

Adam Sandler neve a legtöbb film számára elég nagy húzóerő lehet. Mi jut róla eszünkbe először? A nevetés, a vígjátékok, és olykor a bugyuta, de mégis szórakoztató alakítások. Persze alakított ő is komoly szerepeket, de a neve a vígjátékokkal forrt össze. A cipőbűvölő egy igen érdekes filmre sikeredett. Igazából pár napnyi erőltetett, gondolkodás után sem tudnám igazán besorolni. Van benne egy kis vígjáték, egy kis akció, egy kis krimi, és egy sor bugyutaság is. Egyszóval egy mindent bele filmecske lett belőle.


Adam Sandler neve a legtöbb film számára elég nagy húzóerő lehet. Mi jut róla eszünkbe először? A nevetés, a vígjátékok, és olykor a bugyuta, de mégis szórakoztató alakítások. Persze alakított ő is komoly szerepeket, de a neve a vígjátékokkal forrt össze.

A cipőbűvölő egy igen érdekes filmre sikeredett. Igazából pár napnyi erőltetett, gondolkodás után sem tudnám igazán besorolni. Van benne egy kis vígjáték, egy kis akció, egy kis krimi, és egy sor bugyutaság is. Egyszóval egy mindent bele filmecske lett belőle.

Főszereplőnk Max Simkin megörökli a négy generáció óta működő családi suszter vállalkozást. Együtt él az édesanyjával, és a nőknek eléggé híján van. Persze kinek jutna eszébe egy suszterrel kikezdeni, mikor New York-ban rohangálnak a dögösebbnél, dögösebb üzletemberek, és modellek. Na, szóval békésen éldegél a mi Maxünk, míg egy nap minden megváltozik.

A tűzőgépe elromlik, így lemegy a pincébe és előveszi apja régi „mágikus” gépét. Az elkészült cipőért nem akar időben megérkezni a tulajdonosa ezért kénytelen hosszú órákig várakozni. Unalmában belebújik a cipőbe, ami persze teljesen totálisan véletlenül az ő mérete…. Mikor a tükörbe néz, egy másik ember néz vissza rá.

Villám módon elkezdi a boltban lévő cipőket újratalpalni, amik véletlenül mind az ő méretében vannak, és kiderül, hogy apja régi tűzőgépe csodákra képes. Bárki, és bármi lehet, ami csak akar a világon…

Hát valljuk be ezt azért mindenki kipróbálná egyszer-kétszer. Így tesz Max is, és baromira élvezi, hogy menőbb, gazdagabb, és dögösebb emberek bőrébe bújhat. Aztán egyik pillanatról a másikra egy bűncselekmény kellős közepében találja magát. Ettől sem riad vissza cipő, cipőt követ és igazi „bandita” lesz belőle.

Adam Sandler minden „karakterét” a piros-fekete sálról, és a szövetkabátról lehet felismerni. Egy biztos már ő sem mai darab, és nekem úgy tűnt mintha egy kicsit elfáradt volna. Míg mondjuk a Nagyfiúk második része tarolt ezerrel, és valóban többszörnézős mozifilm lett belőle, addig A cipőbűvölő egy elgondolkoztató, tanulságkeresős alkotás lett.

Lennél az én cipőmben, tudnád, mit kell átélnem… és a hasonló elven, és elgondolásokon alapuló ötleteket próbálta elkapni a film. Egy esélyt érdemes adni neki, Adam Sandler miatt is, de szem előtt kell tartani, hogy nem konkrét vígjátékról van szó. Adam ezúttal szeretne nekünk tanítani valamit az életről. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat