18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Szerelmünk lapjai

Megosztás
Filmkuckó

Nagyon sokat gondolkodtam, azon vajon melyik az a film, ami méltó lehet a legszebb szerelmes történet címre. Ma egyértelműen győztest arattam. A Szerelmünk lapjai a világ legcsodálatosabb szerelmi meséje, amit senki nem hagyhat ki. Igazából egy ilyen film után igen nehéz bármit is írni, annyira a hatása alatt tart. Az utolsó fél órát végigbőgtem, persze jó értelemben. Régimódi, tökéletes, sírig tartó szerelem. Ezen minden csaj elbőgné magát, vagy legalábbis megkönnyezné az tuti.


Nagyon sokat gondolkodtam, azon vajon melyik az a film, ami méltó lehet a legszebb szerelmes történet címre. Ma egyértelműen győztest arattam. A Szerelmünk lapjai a világ legcsodálatosabb szerelmi meséje, amit senki nem hagyhat ki.

Igazából egy ilyen film után igen nehéz bármit is írni, annyira a hatása alatt tart. Az utolsó fél órát végigbőgtem, persze jó értelemben. Régimódi, tökéletes, sírig tartó szerelem. Ezen minden csaj elbőgné magát, vagy legalábbis megkönnyezné az tuti.

Egyszer minden nő ilyen fajta szerelemről álmodott, még kislányként. Arról, hogy megtalálja az Igazit, akivel annyira fogják egymást szeretni, hogy már szinte fáj. Akinek soha nem engedik el a kezét egy percre sem, és akivel hosszú és boldog közös élet után együtt térnek nyugovóra. Ezt az érzést csak a legszerencsésebbek tapasztalhatják meg.

Nicholas Sparks regénye alapján készült film főszerepében Ryan Gosling, és Rachel McAdams. Noah egy fiatal alsóosztálybeli fiú, aki a helyi fatelepen dolgozik, és bár nincs, sok mindene mégis élvezi az életet, míg Allie egy gazdag családból származó lány, aki csupán a nyári szünidőt tölti a faluban. Ismerjük az egynyári szerelmet, főleg a fiatalkori szerelmet. Tüzes, heves és mélyről jövő, és mint első szerelem megmarad örökké.

Persze a jómódú szülők közbeszólnak, mert akkoriban minden gazdag lánynak rangjához megfelelően kellett házasodnia, így a fiatalokat szétszakítják. Noah kitartóan ír Allienek az év minden napján. Anyai közbenjárás miatt a levelek sohasem jutnak el a címzetthez, így lassan mindketten megpróbálnak új életet kezdeni.

A sors messzire sodorja őket egymástól, azonban mélyen legbelül egy kicsiny porcikájuk mindig a másik után áhítozik. Noah katonának áll, majd hazaérte után megveszi az álomházat, amit saját erejéből újít fel pont úgy, ahogy régen Allievel elgondolták. Ezalatt a lány megismerkedik egy katonával, akibe beleszeret.

Itt lehetne vége a történetnek, a srác a nagy üres házban egyedül, a lány pedig boldogan él a másik férfi oldalán. Ha itt lenne a pont, akkor ez egy átlagos történet lenne és nem a legszebb szerelmes story. Az újság lehozza Noah felújított házát, így a lány meglátogatja.

És mivel az első szerelem felemészt, és egy kicsit mindig a részed marad nem kellett hozzá sok, hogy ismét egymásra találjanak. Mitől ez a legszebb történet, amit valaha halottam? A film elején egy idős férfi kezdi elmesélni egy hölgynek ezt a történetet egy könyvből. Később apránként kiderül, hogy ők valójában Allie, és Noah. A nőnek szenilitási gondjai vannak, ezért nem emlékszik semmire. A férfi kitartóan meséli neki életük történetét, hátha visszakapja szeretett nőjét csak pár pillanat erejéig is.

A szerelem ereje legyőzhetetlen. Amekkora kitartással mesél Noah Allienek, az szinte hihetetlen. Nem lenne kötelező az otthonban laknia ő mégsem hagyja egy pillanatra sem magára szerelmét. Végül pedig még egyszer utoljára ők lehetnek a lány, és a fiú a történetből és kéz a kézben szenderülnek örök álomra.

„Olyan életet éltünk le együtt, amiről a legtöbb ember nem is álmodhat, és mégis, most, hogy rád nézek, megijeszt a tudat, hogy hamarosan mindennek vége. „ – írja Nicholas Sparks, és azt hiszem ez mindent el is árul.

Mi ez ha nem a legcsodálatosabb dolog a világon? Tiszta, leigázhatatlan és örök szerelem. Gyönyörű szívet melengető, könnyeket előcsalogató történet, amit nem lehet kihagyni. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat