18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Őrült, dilis szerelem

Megosztás
Filmkuckó

Mi is a szerelem? Erre sokan csak akkor jönnek rá mikor már késő. Így járt Cal is. A felesége elhagyta, és fogalma sem volt mihez kezdjen az életével, ellentétben Jacobbal, aki két kanállal falta az életet, vagy, hogy pontosak legyünk a nőket. Mi történik akkor, ha két ilyen ember, barátságot köt?


Mi is a szerelem? Erre sokan csak akkor jönnek rá mikor már késő. Így járt Cal is. A felesége elhagyta, és fogalma sem volt mihez kezdjen az életével, ellentétben Jacobbal, aki két kanállal falta az életet, vagy, hogy pontosak legyünk a nőket. Mi történik akkor, ha két ilyen ember, barátságot köt?

Az Őrült, dilis szerelem végigkalauzol, a kapcsolatok hullámain és völgyein. Együtt sírunk a csalódások után, és együtt nevetünk a fejlődésen, végül közösen körmöt rágva várjuk a boldog happy endet. Jó azért hozzá kell tennem Ryan Gosling már-már szoborszerű tökéletessége nagyot dob a film értékén, és a végértékelésnél is legalább plusz egy pont jár Mr. Goslingnak.

Szóval Jacob egy mesteri nőcsábász, aki minden este ugyanabban a bárban iszogat, és a csajozós dumák legszélesebb tárházával csábítja ágyba a sokszor elkeseredett, könnyen kapható nőcskéket. Ide sétál be Cal szomorúan, elhagyatottan, részegen, és mindenkinek a válása részleteit ecsetelve, amolyan magára hagyott fájdalmas kölyökkutyaként.

Mindenki sajnált már meg árva kiscicát, kiskutyát, síró lányt a metrón. Ne tagadd, egyszer veled is előfordult, vagy legalább is elő fog! Így történt ez Jacobbal is, aki a szárnyai alá vette Calt, és sok drága ruha, fodrászi beavatkozás után kinevelt, egy Jacob 2.0-át.

Eközben a feleség, aki már korábban félrelépett egy munkatárssal otthon őrlődik, hogy valóban jól döntött-e, és igazából halvány fogalma sincsen, mi lehet a helyes lépés. A kolléga nyomul folyamatosan, de Emilynek nem sok kedve van újra leállni vele. Kérdem én, akkor ez egy biztos döntésen alapuló szakítás volt? Nem…

És mivel ez egy romantikus film, ezért mindenki életében szerepet kap a szerelem. Cal fia a bébiszitterbe szerelmes, aki közben magába Calbe… Feltűnik egy fiatal lány Hanna is, aki nagyot csalódik halálosan unalmas ügyvéd pasijában, és végül Jacob karjaiban köt ki.

Van rá egyáltalán bármi esély, hogy az örök nőcsábászból olyan pasii váljon, akit az ember lánya szívesen visz haza bemutatni? Csodák mindig is léteztek, és a szerelem bizony egy ilyen dolog, ami gyökeres változást képes előidézni.

Mi értelme is van ennek a filmnek? Mindenki mindenkivel összeveszik, majd sok kusza és bonyolult meglepetés után happy end lesz a vége. Tökéletes képet kapunk a különböző korosztályok udvarlási szokásaiból, botlásaiból. Ne feledkezzünk meg a 180 fokos változásról, amit Cal, és Jacob mind a két irányba tökéletesen bemutat. Ergo a jófiúból is elő lehet hozni az ördögöt és vica versa.

Kiderül, hogy a jó házasság egy olyan dolog, amiért dolgozni kell, és nem lehet biztosra venni, mert pillanatok alatt vége lehet mindennek. És végül a legnagyobb, és legigazabb tanulsága a filmnek: A szerelem valóban képes hegyeket megmozgatni.

Az Őrült, dilis szerelem, egy kellemes vígjáték, az élet egyik fontos kérdésről. Miért érdemes megnézni? Mert megnevetett, megsirattat, és boldogságérzetet csal a szívedbe, és mert Ryan Gosling valóban egy tökéletes pasi. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat