18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hajápolás terhesség alatt

Megosztás
Szépség

A régóta várt áldott állapot. Különleges alakalom a nők életében, amikor minden átértékelődik, megváltozik gondolati és testi síkon is. Béke, nyugalom költözik az otthonba. Ilyenkor a nőknek különösen fontos kiemelt figyelmet fordítaniuk magukra, és már nem csak magukra, hanem kisbabájukra is, aki a pocakban növekszik. Ismeretes, hogy a nők terhesség alatt különösen sérülékenyek, sebezhetőek. Szokatlan érzések, hormonális változások, érthető izgalom a baba érkezéséig, mindez idegesebbé teszi a nőket időnként, kiszámíthatatlanul.


A régóta várt áldott állapot. Különleges alakalom a nők életében, amikor minden átértékelődik, megváltozik gondolati és testi síkon is.

Béke, nyugalom költözik az otthonba.

Ilyenkor a nőknek különösen fontos kiemelt figyelmet fordítaniuk magukra, és már nem csak magukra, hanem kisbabájukra is, aki a pocakban növekszik.

Ismeretes, hogy a nők terhesség alatt különösen sérülékenyek, sebezhetőek. Szokatlan érzések, hormonális változások, érthető izgalom a baba érkezéséig, mindez idegesebbé teszi a nőket időnként, kiszámíthatatlanul.

Sokan aggódnak ilyenkor megjelenésükért, hiszen testük megváltozik, átalakul és a baba igényeit igyekszik kiszolgálni.

Az egyik legkellemetlenebb tapasztalás a sérülékeny, törékeny haj lesz, ami nagyon kellemetlenül érinti a nőket.

Hogyan tarthatjuk szépen és egészségesen terhesség alatt is hajunkat? Hogyan segíthetünk szervezetünknek regenerálódni még terhesség alatt?

Ebben az időszakban speciális kozmetikai termékeket érdemes használnunk, hiszen ezek megfelelnek éppen úgy a babának, mint a mamának.

Alapvetően a haj sokkal jobban hullik terhesség alatt, kevesebb új hajszál nő és az is lassabban. Ebből kifolyólag a frizura már nem lesz olyan dús hatású, mint régen.

Szülés után pedig a hormonális változások azok, melyek megakadályozzák a gyors és erőteljes hajnövekedést.

De aggodalomra semmi ok, hiszen szoptatás után minden visszaáll a korábbi szintre.

Most azonban megmutatjuk, mit tehetünk terhesség alatt is szép és egészséges hajunk érdekében.

Arra nincsen közvetlen bizonyíték, hogy terhesség alatt vagy után, mi okozza a fokozott hajhullást, de nagy valószínűséggel a vitaminok és kalcium hiánya. A tápanyag nagy részét a baba kapja, hogy fejlődhessen, és az anyának csak a "maradék” jut.

Ezért érdemes felülvizsgálnunk táplálkozásunkat, de a hajhullást okozhatja fáradtság, stressz és kevés alvás is.

Maga a haj szerkezete is gyökeresen megváltozhat, alkattól függően.

Van, akinek sosem volt zsíros haja, mégis elkezd zsírosodni és fordítva, de ez mind csak a terhesség ideje alatt jelentkező változás, nem tart örökké.

Hajvágás vagy sem?

Pusztán a realitásokra támaszkodva, ártani nem árthat a hajvágás, de a töredezést legfőképpen belülről kell kezelni. Az ősi hiedelem úgy tartotta, ha levágatja a haját a várandós kismama, akkor a baba nem biztos, hogy megszületik. Amennyiben hiszünk a babonákban, ne vágassuk le hajunkat.

Hajfestés terhesen

Ez egy igen fontos, és adott esetben nagy körültekintést igénylő kérdés.

Az első trimeszterben a legfontosabb, hogy ne fessük hajunkat. Ebben az időszakban fejlődnek ki méhen belül a babának olyan szervei, melyek még nagyon sérülékenyek, érzékenyek.

Amennyiben különösen aggódunk kisbabánk egészsége miatt, úgy a legjobb választás, ha semmilyen hajszínezőt nem használunk.

Majdnem minden színező és festék tartalmaz vegyi anyagokat, nehézfémeket, hajszerkezet módosító összetevőket. ezek könnyen bejuthatnak a véráramba bőrön keresztül is, így eljuthatnak a magzathoz is.

Továbbá ne használjunk aromás hajsamponokat, balzsamokat, melyek illóolajokat is tartalmaznak.

Terhesség alatt anyagcserénk is megváltozik, mellyel párhuzamosan akár olyan allergiás reakciók is felléphetnek, melyeket még soha nem tapasztaltunk.

Előfordulhat, hogy várandósság ideje alatt többet kell majd hajat mosnunk, de ez elhanyagolható kellemetlenség, ha a baba és mama egészségét tartjuk szem előtt.

Tegyük félre

Tegyük félre a nagy hatóerejű hajszárítókat, hajsimítókat, hajsütővasakat.

Csak tisztított vizet használjunk fürdéshez és iváshoz is.

Hajunkat csak langyos vízzel mossuk és öblítsük.

Kényeztessük magunkat otthon elkészített maszkokkal, pakolásokkal, melyek biztosan csakis természetes alapanyagokat tartalmaznak.

Folyamatosan masszírozzuk fejbőrünket, mert ezzel is segíthetünk a hajhagymáknak egészségesnek maradni.

Terhesség időszaka alatt a kismamáknál felerősödik a "belső hang", mely segít eldönteni, mit használjanak, és mit nem.

Ettől függetlenül megfogadhatjuk szakértők tanácsait.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat