18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Platinaszőke haj festése – Hogyan lehetünk platinaszőkék profin akár sötét árnyalatú hajjal?

Megosztás
Szépség

Sötét hajszínből nem mindig egyszerű világosabb árnyalatot festeni, különösen platina szőkét. Mint minden hajfesték, ami világos árnyalatra szívja le a hajat, először vöröses árnyalatokat hoz létre. Ezért nagyon oda kell figyelnünk, ha például barna hajszínről váltanánk platinaszőkére, de ugyan ez érvényes fekete hajszínre is. A platinaszőke haj soha nem megy ki a divatból, és 2014/2015 ősszel és télen minél világosabb, annál divatosabb a szőke haj.


Sötét hajszínből nem mindig egyszerű világosabb árnyalatot festeni, különösen platina szőkét.

Mint minden hajfesték, ami világos árnyalatra szívja le a hajat, először vöröses árnyalatokat hoz létre.

Ezért nagyon oda kell figyelnünk, ha például barna hajszínről váltanánk platinaszőkére, de ugyan ez érvényes fekete hajszínre is.

A platinaszőke haj soha nem megy ki a divatból, és 2014/2015 ősszel és télen minél világosabb, annál divatosabb a szőke haj.

Tudnunk kell mielőtt belekezdünk ennek a színnek a festésébe, hogy nagyon igénybe veszi a hajat, viszont gyönyörű, amennyiben profin csináljuk végig a lépéseket.

Sok kérdés merül fel platinaszőke haj festésével kapcsolatban.

Íme a kérdések és válaszok.

Fekete hajból is készíthető platinaszőke?

Mennyire roncsolja a hajszálakat a platinaszőke festés?

Igen, készíthető akár fekete hajszínből is szőke. Ám érdemes tudni, hogy a hajszálak nagyon gyorsan tönkremehetnek, kifakulhatnak, élettelenné válhatnak. A hajfesték teljesen kiszívja a pigmenteket a hajszálakból. De ezek a pigmentek újratermelődnek, és a szőke haj nem lesz egyenletes. Minél világosabb szőkére festjük hajunkat, annál sérülékenyebb lesz. Ezért érdemes fodrász segítségét kérni.

Eltökéltek vagyunk a platinaszőke hajszín mellett?

Szeretnénk mi magunk platinaszőkére festeni hajunkat?

Érdemes megfogadni pár tanácsot.

Még nem volt szőke hajam, és most barna vagy fekete a hajszínem.

Hogyan festhetem platinaszőkére?

Először is szükségünk lesz egy platinaszőke világosító, anti-sárga formulára. Ez garantálja, hogy szőke hajunknak ne legyen sárgás, bronzos esetleg vöröses árnyalata. E nélkül ne is próbálkozzunk a platinaszőke hajfestéket felvinni hajszálainkra. Ezen kívül szükségünk lesz anti-sárga hajspray-re és samponra is a későbbiekben.

Már volt festve a hajam és szeretném platinaszőkére festeni.

Hogyan festhetem platinaszőkére a már festett hajamat?

Amennyiben hajunk sötét színűre lett korábban festve, akkor meg kell várnunk, amíg lenő. Ez most sokakat elszomoríthat, de van megoldás átmenetei időszakra. Mégpedig a világos árnyalatú melír vagy tincsek festése. Így nem fog annyira látszani, hogy hajunkat éppen lenövesztjük. Erre a lépésre mindenképpen szükségünk van, mert a festett haj már amúgy is igénybe van véve, könnyen roncsolódik, különösen az igen intenzív platinaszőke hajfestéktől. Fokozatosan, minden másfél hónapban kerüljön új szőke melír vagy tincs hajunkba.

Türelmetlenek találhatnak a drogériák polcain hajfesték eltávolító szérumokat, de mielőtt megvásárolnánk bármelyik márkát, érdemes fórumokon megnézni a véleményeket róla. Amennyiben találunk jó minőségű és mások által is javasolt hajfesték eltávolító szérumot, úgy a kezelést követően éjszakára mindenképpen vigyünk fel hajszálainkra olívaolajos vagy kókuszolajos pakolást. Kenjük hajunkra és csomagoljuk folpackba. Ezt a lépést semmi esetre se hagyjuk ki! Ezt követően hagyjuk hajszálainkat pár napig pihenni. Érezni fogjuk, mennyire igénybe vette a kezelés, és megpuhultak hajszálaink. Pár nap elteltével elkezdhetjük világos szőke árnyalattal világosítani hajszínünket, de még ne a platinaszőke árnyalatot használjuk. Két-három festésre lesz szükségünk, minden alkalommal egyre világosabb árnyaltú szőke hajfestéket használva. A hajfestések között hagyjunk 2-3 hetet legalább.

Fontos!

Hajfestések között 4-5 naponta kenjünk hajunkra tápláló pakolást és rendszeresen használjunk száraz hajra készült balzsamot. Nagyon fontos, hogy hajszálaink visszanyerjék vitalitásukat.

Fontos!

Amennyiben hajhullást, intenzív töredezést tapasztalunk, ne folytassuk tovább a szőkítő folyamatot. Hajunk ugyanis így jelzi, hogy teljesen kimerült.

Fontos!

Csak és kizárólag jó minőségű hajfestékeket használjunk, melyek tápláló olajat is tartalmaznak.

Hogyan fessük a már platinaszőke haj lenövéseit?

3-5 centiméteres lenövés esetén ajánlott világos szőke hajfestékkel festeni a lenőtt tövet, majd 2-3 hét elteltével újrafesteni platinaszőke árnyalattal. Ügyeljünk, hogy a platinaszőke hajfesték teljesen befedje a világosszőkére előfestett hajtövet. Amennyiben ez nem sikerül, vízszintesen csíkos lehet hajunk.

Még mielőtt a platinaszőke hajszín mellett döntenénk, jó ha tudjuk, sötét hajszín világosítása alkalmával mindig lesz 1-2 hét, amikor a hajtőnél látszani fog az eredeti és festett hajszín közti különbség. Ezt el kell fogadni, hiszen nem festhetjük hajunkat állandóan.

Fontos!

Akinek nem hasonlít természetes hajszíne a platinaszőkéhez, vagy jóval sötétebb annál, minden hajmosáskor használjon anti-sárga formulával ellátott sampont.

A szőke tónusai közül melyik árnyalata nyújt természetes hatást?

Sötét hajjal rendelkezőknek ajánlott a sötét szőke, méz szőke árnyalata, mert ezzel lehet természetes hatást elérni.

Hogyan lehet sötétíteni a túl világos szőke haj árnyalatán?

Előfordulhat, hogy annyira világos szőkére festettük hajunkat, amit nem érzünk stílusunkhoz illőnek, ezért szeretnénk kicsit sötétíteni rajta.

Erre a legjobb módszer, ha 2-3 árnyalattal sötétebb szőke tónusú hajfestéket viszünk fel hajszálainkra ritka sörtéjű fésűvel. Amennyiben még így is túl világosnak érezzük a hatást, úgy ismételten vigyünk fel szőke hajfestéket ritka sörtéjű fésűvel egyre sötétebb tónust választva. Festések között hagyjunk ki legalább 2-3 hetet. Érdemes tudni, hogy a visszasötétítés legalább annyi ideig tarthat, mint maga a szőkítés folyamata, amennyiben szeretnénk hajszálainkat megkímélni.

Hogyan lehet világos szőke hajból vöröset, burgundit vagy szilvakéket készíteni?

Nem csak a világosítás és visszasötétítés folyamata vesz sok időt igénybe, hanem teljesen más árnyalatok elkészítése is szőke hajból. Ugyanis szőke hajon minden árnyalat rikító árnyalatot hoz létre, akár csak, mintha fehér papírra festenénk. Megoldható, hogy világos szőke hajunk például vörös, burgundi esetleg szilvakék legyen, de csak legalább 2 lépésében.

Első lépés:

Fessük be világosszőke hajunkat közepesen barna árnyalatúra. 

Tipp

Eredeti hajszínünknél 2-3 árnyalattal sötétebb színt érdemes választani, mert a festék meg fog kopni.

Második lépés

Várjunk 2-3 hetet és nézzük meg, mennyire fogta be tartósan a festék. Csak ezután kezdjük el a kívánt vörös, burgundi vagy szilvakék hajfestéket felvinni. Így nem lesz lángoló tónusú hajunk.

Szőkíthetjük sötét árnyalatú hajunkat hajszínezővel?

A hajszínező termékek nem változtatják meg a haj szerkezét, és nem vonják ki a hajszálakból a pigmenteket, ezért sötét tónusú hajat nem lehet világosa színezni hajszínezővel.

A szőkítés folyamata nem egyszerű, de megfogadva a tanácsokat, és türelmesen kivárva a köztes türelmi időket, fantasztikusan szép és divatos hajszínünk lehet.

Aki a leírtak alapján úgy érzi, ez a festési folyamat meghaladja tudását, mégis szeretne platinaszőke hajat, kérje fodrász segítségét. Ezen nem szabad spórolni.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat