18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hajhulláshoz vezethet a konty viselése?

Megosztás
Szépség

A konty nagyon elegáns viselet, és minél nagyobb, annál jobb. Feszesen elkészítve vagy lazán? Veszélyes lehet a konty viselése? Létezhet, hogy a túl szoros konty hajhulláshoz vezethet? Tévhitek és a valóság! Azt mindenki tudja, és érzi is, ha sokáig köti fel haját szorosan gumival, akkor kiengedve olyan, mintha „fájnának” a hajszálak. Esetleg tapasztalhatunk a kelleténél nagyobb mértékű hajhullást is.


A konty nagyon elegáns viselet, és minél nagyobb, annál jobb.

Feszesen elkészítve vagy lazán?

Veszélyes lehet a konty viselése?

Létezhet, hogy a túl szoros konty hajhulláshoz vezethet?

Tévhitek és a valóság!

Azt mindenki tudja, és érzi is, ha sokáig köti fel haját szorosan gumival, akkor kiengedve olyan, mintha „fájnának” a hajszálak. Esetleg tapasztalhatunk a kelleténél nagyobb mértékű hajhullást is.

Mi történik, ha a konty túl szoros?

A foltos hajhullás (alopecia) betegségről már hallhattunk. Nehéz elhinni, hogy ma már a szorosra gumizott hajhullás okaként bekövetkező hajhullást is jegyzik, mint betegséget. Rákereshetünk a Google képkeresőjében, ahol számtalan ilyen esetet megnézhetünk. Tehát a válasz igen, a szorosra gumizott haj, konty okozhat hajhullást.

Összes behatás eredménye

Hogyan készítjük a kontyot?

Aki például a teljesen egyenes hajszálakat szereti, hajsimítóval is kiegyenesíti haját. Ez is roncsolja a hajszálakat, és ha ez még nem lenne elég, akkor következik a feszes konty készítése, ami folyamatos feszítést jelent a hajszálaknak. Próbálnak a hajhagymában maradni, pedig mindent elkövettünk az előkészítés alkalmával, hogy a hajszál szerkezete meggyengüljön. A hajsimítás, hajsütővas és feszes hajszálak együttesen vezethetnek hajhulláshoz.

Mit lehet tenni?

Amikor a hajhullás bekövetkezik, már nem sokat lehet tenni, hogy a folyamatot visszafordítsuk. A hajhagyma már károsodott, és kérdéses, milyen minőségű új hajszál nőket ki belőle, ha kinő egyáltalán.

Jó hír azonban, hogy a hajhullás nem egyik napról a másikra alakul ki. Ezért, ha azt tapasztaljuk, hogy a megszokottnál több hajunk hullik ki fésülködéskor, ne viseljük hajunkat összefogva, felkontyolva. Hagyjuk, hogy a hajszálak és hajhagymák pihenhessenek. Estére semmi esetre fogjuk össze hajunkat. Igyekezzünk hajunkat minél többször kibontva viselni. 

Még mielőtt megijednénk, nem attól alakulhat ki a hajhullás, ha hetente pár alkalommal kontyba kötjük hajunkat. A hajhullás nagyban függ genetikai adottságainktól, és hajhagymáink egészségétől. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat