18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Mivel tüntethetjük el a parfüm illatot húsvét után hajunkról?

Megosztás
Szépség

Nem hétköznapi hajunkon a parfüm, ami töménytelen mennyiségben kerül húsvét hétfőn a legtöbb nő hajára. Másnap azonban véget ér az ünneplés, és a sok parfüm, ami keveredett hajunkon, különleges, pacsuli illatot kölcsönöz. Még akkor is így van ez, amikor tiszta, jó minőségű illatokat szórtak ránk, nehogy elhervadjunk. Ugyan egyre inkább kimegy a divatból a pacsuli, amit kifejezetten locsolkodásra szerezhetnek be a férfiak, mégis ugyan az lesz nap végére a hatás márkás parfümökkel is.


Nem hétköznapi hajunkon a parfüm, ami töménytelen mennyiségben kerül húsvét hétfőn a legtöbb nő hajára.

Másnap azonban véget ér az ünneplés, és a sok parfüm, ami keveredett hajunkon, különleges, pacsuli illatot kölcsönöz. Még akkor is így van ez, amikor tiszta, jó minőségű illatokat szórtak ránk, nehogy elhervadjunk.

Ugyan egyre inkább kimegy a divatból a pacsuli, amit kifejezetten locsolkodásra szerezhetnek be a férfiak, mégis ugyan az lesz nap végére a hatás márkás parfümökkel is.

Károsíthatja hajunkat a sok parfüm?

Első sorban parfümöt nem hajunkon szoktunk használni, de ha mégis, akkor érdemes tudni, hogy a parfüm alkoholt is tartalmaz a sok más összetevő, mint például illóolaj mellet.

Az alkohol szárítja hajunkat, az olaj pedig bevonatot képez hajszálainkon. Ilyen kis mennyiségben nem károsítja hajunkat, de nem érdemes hajunkon hagyni a parfümöket napokig. Festett hajunk nagy mennyiségű parfüm hatására elszíneződhet.

Mivel távolíthatjuk el egyszerre hajunkról a parfümöt és a töményen keveredett illatot?

A megoldás nagyon egyszerű.

Minden illattól és olajos anyagtól meg kell tisztítanunk hajszálainkat.

Sokszor a normál hajsamponok ugyan megtisztítják hajunkat, de az intenzív parfüm ellen nem minden esetben segíthetnek.

Tojásfehérje keményre vert habjával, és szódabikarbónával viszont könnyen és kíméletesen megszabadulhatunk a kellemetlen illatoktól és szennyeződésektől.

 A tojásfehérje minden szennyeződéstől megtisztítja a hajszálakat, míg a szódabikarbóna eltünteti a kellemetlen "illatokat".

Hogyan csináljuk?

Verjünk fel annyi tojásfehérjét, amennyire szükségünk lesz hajunk mennyiségét és hosszúságát tekintve. Adjunk hozzá tojásonként 1 teáskanál szódabikarbónát.

Mossuk meg samponnal először hajunkat, majd öblítsük le.

Ezután vigyük fel a kemény habbá vert tojásfehérje habját a benne elkevert szódabikarbónával, és hagyjuk állni 5-10 percig.

Most öblítsük ki hajunkból és mossuk meg hajunkat samponnal. Nyugodtan használhatjuk azt a sampont, amit eddig is.

Ezután alaposan balzsamozzuk be hajunkat vagy tegyünk rá ápoló pakolást. Így könnyebb lesz kifésülni is hajunkat.

A pakolást is öblítsük ki hajunkból, és utókezelésként használjunk hajvég ápoló készítményt, amit már nem kell kimosnunk hajunkból.

Másnapra nyoma sem lesz hajunkon a locsolkodásnak.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat