18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Kihullhat hajunk konty viselésétől? - Milyen betegség a Taktion alopecia?

Megosztás
Szépség

Különösen akkor látványos a hajszálak hiánya, amikor felkötjük hajunkat. Homlokunk felső részénél a leglátványosabb. Gyakran viselünk kontyot? Szorosra szoktuk készíteni? Ebben az esetben mindenképpen érdemes megfogadni pár tanácsot. A konty viselése ugyanis hosszútávon hajhulláshoz vezethet. Különösen akkor, ha a kontyot egészen magasra, a fejtetőre készítjük.


Különösen akkor látványos a hajszálak hiánya, amikor felkötjük hajunkat.

Homlokunk felső részénél a leglátványosabb.

Gyakran viselünk kontyot?

Szorosra szoktuk készíteni?

Ebben az esetben mindenképpen érdemes megfogadni pár tanácsot.

A konty viselése ugyanis hosszútávon hajhulláshoz vezethet.

Különösen akkor, ha a kontyot egészen magasra, a fejtetőre készítjük.

Mi történik, ha a konty túl szoros?

Mint minden esetében, most is érdemes megtudni, mi, miért történik. Jelen esetben miért hullhat ki hajunk konty viselésétől. Miért éppen a homlok felső részénél?

Taktion (húzóerő) alopecia-nak nevezzük a hajhullás betegségét, amelyet a szorosra készített frizurák okozhatnak. Nehéz elhinni, hogy a tudományban ez a jelenség betegségnek számít, és neve is van. Amennyiben beírjuk a Google képkeresőjébe ezt a kifejezést – „Taktion alopecia” – rengeteg fényképet találhatunk. Nők, akik a frizurájuk miatt szenvednek ettől. A képek megdöbbentőek.

Honnan ered a Taktion alopecia?

Népszerű viselet a magasra és szorosan elkészített konty. Esetleg még csattok is kerülnek a hajba. Ezek együttesen vezetnek a hajhulláshoz. A hajhagymák folyamatosan stressz hatása alatt állnak, eldeformálódnak, nem abba az irányba állnak, amerre valójában kellene. Előfordul, hogy a megfeszített állapottól nem csak a szőrtüsző szakad ki, hanem a hajhagyma is.

A hajhagyma annyira megsérülhet, hogy soha többé nem nőhet belőle egészséges hajszál.

Leggyakrabban a homlok elülső részén lévő hajhagymák sérülnek meg. Itt a legnagyobb az erőkifejtés.

Mit lehet tenni?

Viszonylag ritka esetekben károsodnak a hajhagymák véglegesen és visszafordíthatatlanul. Azonban, ha azt érezzük, hogy egyes helyeken kevesebb hajszálat találunk, szemmel is látjuk, hogy hullik a hajunk, akkor hagyjunk fel a kontykészítéssel. Este sose menjünk kontyba kötött frizurával aludni. A lehető legtöbb lehetőséget ragadjuk meg, hogy hajunk kibontott állapotban lehessen.  


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat