18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Fogzó Baba

Megosztás
Kicsi lélek

Mindenki életében eljön az a pillanat, amikor Babája ínye megduzzad, és kézzel kitapintható az előbújni kívánó fogacska. Már előre készülhetünk erre az időszakra, mert kihívásokkal teli lesz. Viszont örülhetünk is, mert kisbabánk egészséges. Sok csecsemőnél jár fájdalommal a fogzás időszaka. Ez addig tart, ameddig a fogacska át nem jut az ínyen, ilyenkor az íny rétegeit irritálja növekedése. Ez feszítő, égő, viszkető érzés, ami sokszor együttesen jelentkezik. Az első fogacskák általában hat hónapos korban bújnak elő.


Mindenki életében eljön az a pillanat, amikor Babája ínye megduzzad, és kézzel kitapintható az előbújni kívánó fogacska.

Már előre készülhetünk erre az időszakra, mert kihívásokkal teli lesz.

Viszont örülhetünk is, mert kisbabánk egészséges.

Sok csecsemőnél jár fájdalommal a fogzás időszaka.

Ez addig tart, ameddig a fogacska át nem jut az ínyen, ilyenkor az íny rétegeit irritálja növekedése. Ez feszítő, égő, viszkető érzés, ami sokszor együttesen jelentkezik. Az első fogacskák általában hat hónapos korban bújnak elő.

A kisbabák ilyenkor többet sírnak, „nyáladdzanak”, ettől a jelenségtől kiütések is megjelenhetnek szájuk körül. Rosszul alszanak, nyűgösebbek a megszokottnál. Mindennek következményeként ingerlékenyebbek is lesznek, illetve sokkal ragaszkodóbbakká válnak. Ilyenkor segíthet, ha kisbabánknak fogzási karikát adunk. Ilyenből számos fajta létezik ma már.   Van, amit hűtőszekrénybe kell tenni, és a hideg nyugtatja meg fogínyét. A karikában speciális folyadék található. Masszírozhatjuk is finoman a fogínyét, vagy alkalmazhatunk homeopátiás készítményeket is.

Kiütések ellen    

Használjunk körömvirág krémet, vagy hámfejlesztő kenőcsöt. A kiütések a nyálban található baktériumoktól és savaktól keletkeznek, melyek szárítják babánk bőrét.

Chamomilla  

Rosszkedvű, ingerlékeny kisbabánknak adhatjuk, ha egyik orcácskája pirosabb, mint a másik. Könnyen oldódó granulátumként szájon át.

Pulsatilla    

Ragaszkodó babáknak ajánlott, akik számára a hűvös, friss levegő segít a fájdalom enyhítésében.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat