18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Jól szeretni

Megosztás
Kicsi lélek

Ha megkérdezel valakit, szereti-e a gyerekét, gondolkodás nélkül válaszolja, hogy igen. Ha megkérdezed, hogy hogyan szereti, nagy valószínűséggel azt fogja mondani, hogy ellátja, gondoskodik róla, arról, hogy ne szenvedjen hiányt semmiben.


Ha megkérdezel valakit, szereti-e a gyerekét, gondolkodás nélkül válaszolja, hogy igen.

Ha megkérdezed, hogy hogyan szereti, nagy valószínűséggel azt fogja mondani, hogy ellátja, gondoskodik róla, arról, hogy ne szenvedjen hiányt semmiben.

Ezek természetesen nélkülözhetetlen elemei a szeretetnek, de vajon elég-e ennyi? Jól szeretjük-e a gyerekünket?

És különben is, mit jelent jól szeretni?

Összeírtam olyan kulcsfontosságú mondatokat, amelyek mondása és betartása a gyermek ép testi és lelki fejlődése számára nélkülözhetetlenek.

Mintha egy anya levelet írna születendő vagy már megszületett gyermekéhez. 

Kedves Kislányom/Kisfiam!

Úgy örülök, hogy te vagy nekem! Már nagyon vártalak! Boldog vagyok, hogy a világra jöttél, hogy én lehetek az anyukád. Mindig olyan kislányról/kisfiúról álmodoztam, mint amilyen te vagy. Mindig itt leszek veled! Mindent megteszek, hogy boldog légy. Nagyon szeretlek! Mindig melletted leszek, ha szükséged van rám. Csak hívnod kell, és én máris ott termek melletted. Lehet éjszaka, vagy nappal, te bizton számíthatsz rám. Nagyon fontos vagy nekem. Fontos számomra, hogy érezd, én nyújtom számodra a biztonságot, a gondoskodást, a feltétlen szeretetet és elfogadást. Mindezeket magától értetődő természetességgel kapod meg tőlem, hiszen te vagy az én kislányom/kisfiam, és én vagyok a te anyukád, és az anyukáknak ez a dolga. Szívesen és örömmel teszem, boldoggá tesz a tudat, hogy mindezeket megadhatom neked.

Tervek

Rengeteget fogunk együtt játszani, mesélek neked mindenről, megkérdezhetsz tőlem bármit, én válaszolok. Minden este én altatlak el, mesét mondok neked, betakargatlak, megpuszillak, és ha kell, mindennap elmondom neked, hogy itt vagyok, csak hívnod kell. Mindig lesz időm és türelmem veled foglalkozni, annyi időt leszünk együtt, amennyire szükséged van.

Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy minél több időt tudjunk együtt tölteni. Megmutatom, hogy a szeretet osztható, és nem fogy el sosem, jut neked és (ha van), a testvére(i)dnek bőven. Sokat fogunk játszani hármasban (négyesben, stb.) is. Minden erőmmel azon leszek, hogy olyan boldog gyermekkorod legyen, amilyet csak megálmodtál magadnak.

Bizalom

Nyugodtan rám bízhatod magadat, én megvédelek mindentől és mindenkitől. Senkinek nem engedem meg, hogy bántson, vagy piszkáljon téged. Anyatigrisként állok majd melletted mindaddig, amíg ennek szükségét érzed. Megoszthatod velem a titkaidat, én megőrzöm őket. Segítek neked mindenben, amit csak kérsz tőlem. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy eligazodj az élet sűrűjében. Mindig jövök, ha hívsz, ha kellek, nem számít távolság vagy más akadály. Tudd, hogy mindig és mindenben számíthatsz rám. Melletted leszek minden, számodra fontos eseményen, hogy érezd, nem vagy egyedül, az édesanyád melletted áll, támogat, szeret.

Büszkén fogom nézni a felcseperedésedet, támogatom a szárnypróbálgatásaidat, segítek neked abban, hogy az érzéseidet a megfelelő időben és módon kifejezhesd, figyelek arra, hogy az értelmi és érzelmi fejlődésed harmonikus legyen.

Teljes erőmből támogatom önállósulási törekvéseidet. Tudom, hogy egy fantasztikus, jó humorú, kedves, szexi nő/szuper férfi válik majd belőled, és én büszkén fogom mindenkinek a tudomására hozni, hogy te az én lányom/fiam vagy.

Mikor már felnőttél, csak olyan mértékben leszek jelen az életedben, amennyire neked szükséged van rám. Ha kell, tanácsot adok, de én sem szégyellek majd tőled tanácsot kérni, és örömmel fogadom meg azokat, hiszen a kettőnk kapcsolata mindig különleges lesz.

Mindig az anyukád maradok, és te mindig az én csodálatos lányom/fiam leszel!

Nagyon szeretlek! Anya

Ezek mentén nagy esély van arra, hogy gyermekünk egészséges személyiségű, magabiztos emberré válik, aki megtalálja a helyét az életben, és minden élethelyzetben kiválóan fog boldogulni.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat