18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Maminbaba, a szórakoztató anyacsinosító!

Megosztás
Kicsi lélek

Amennyiben Te is kisbabás, várandós anyuka vagy, ha kedveled a táncot és a latin ritmusokat, válaszd a Maminbabát! Mozogj együtt a babáddal és csinosodj! A Maminbaba – Hordozós latin fitness egy igazán szórakoztató, mégis csinosító mozgásforma latin tánc alapokkal. Könnyen követhető elemekből áll, így sem táncos, sem másféle sportos előképzettség nem szükséges hozzá.


Amennyiben Te is kisbabás, várandós anyuka vagy, ha kedveled a táncot és a latin ritmusokat, válaszd a Maminbabát! Mozogj együtt a babáddal és csinosodj!

A Maminbaba – Hordozós latin fitness egy igazán szórakoztató, mégis csinosító mozgásforma latin tánc alapokkal. Könnyen követhető elemekből áll, így sem táncos, sem másféle sportos előképzettség nem szükséges hozzá.

Nagy előnye, hogy a gyermekünkkel együtt végezhető, mert a Maminbaba órák alatt a babák valóban a hordozóba kötve, vagy pocakban ringatóznak a kellemes latin zenére. Ringatóznak, mert itt nincs ugrálás, és nem bömböl a zene, nincsenek olyan mozdulatok, ami a babáknak vagy az anyukáknak kellemetlen lenne. Így aztán a picik gyakran elalszanak, mialatt anyukájuk kikapcsolódik és észrevétlenül fogy. Mivel a táncos mozgásforma boldogsághormonokat szabadít fel, garantáltan javítja az anya közérzetét is, megelőzve a szülés utáni depressziót. A gyakorlatok úgy vannak kialakítva, hogy azt elöl- és háton hordozott babákkal is biztonsággal el lehet végezni. Gyógytornász, hordozási- és szoptatási tanácsadó ajánlásával!

A kezdetek, avagy miből lett a Maminbaba

Molnár Enikő vagyok. Egy nagyfiú, egy kislány és a Maminbaba anyukája. Nem állíthatom magamról, hogy igazán sportos kismama voltam. Elutasítottam azt a társadalmi elvárást, miszerint a pici babám mellett az lenne a legfőbb feladatom, hogy szálkásra gyúrjam magam. Ugyanakkor hiányzott a mozgás, de a hagyományos baba-mama tornákkal nem tudtam megbarátkozni és az is visszatartott, hogy a tornára járó többi anyuka között biztosan nagyon ügyetlen lennék. Majd két évig halogattam a mozgást a kislányom születése után. Aztán otthon táncolgattam és ez nagyon tetszett neki. Hozta is a babahordozónkat, hogy vegyem fel, táncoljunk együtt. Így, a hátamon a majdnem 12 kg-os gyerekkel  már nem lehetett minden mozdulatot ugyanúgy kivitelezni, mint nélküle, mert lötyögött a feje, repült a keze-lába.  Ezért kialakítottam egy olyan mozdulatsort, ami biztonságos a babának és a mamának is. Ezzel együtt rájöttem, hogy ez a mozgásforma számos hozzám hasonló anyukának jelenthet megoldást, mert szórakozva fogyhatnak, mozoghatnak anélkül, hogy a babáikat másra kellene bízni. 

Kiváló alakformálás szórakozva

A babák végig az anyukán vannak a hordozóban. Nem vesszük le őket, nem súlyzózunk velük, hiszen kár lenne felébreszteni az édesdeden alvó gyerekeket. A baba súlya éppen annyira terheli az anyukát, hogy a mozgás még hatásosabb legyen. Minden izmot alaposan megdolgoztatunk, mégsem egy fárasztó, katonás edzésként éljük meg, hiszen „csak” táncolunk. Kiválóan feszesíti a comb és farizmokat, karcsúsítja a derekat és csípőt, erősíti a hát izmait, formálja a kart és a mellet. Javítja a terhesség során romló mozgáskoordinációt és szebb, nőiesebb tartást eredményez.

A Maminbaba megoldást nyújt a kikapcsolódásra, alakformálásra, hangulatjavításra, testedzésre a babáért való aggódás nélkül, hiszen őt sem kell közben másra bízni. A Maminbaba órákon senki sem terheli túl magát, hiszen először minden anyuka arra koncentrál, hogy kövesse a lépéseket.

Nagyon hamar belerázódnak a koreográfiába, és ekkor már saját erőnlétükhöz mérten mindenki maga növeli a mozgás intenzitását. Egyre jobban belevisszük a latinos csípőmozgást, aminek persze minden porcikánkban érezzük a hatását. Senkit nem „hajtunk”, mindenki a saját teste igényei és jelzései alapján mozog.

Hatása a babákra

A babák is nagyon jól érzik magukat a Maminbaba órák alatt. Édesanyjuk közelsége, a latinos dallamok és a ringatózó mozgás nyugtatóan hat rájuk, hatására ellazulnak, gyakran elalszanak. Ez a mozgásforma javítja a babák mozgáskoordinációját, mozgáskészségét, fejleszti a ritmusérzéküket. A hintázó, forgó, ringató, billegő mozgások stimulálják az egyensúlyi-kisagyi rendszerüket, ezáltal segít megelőzni bizonyos tanulási zavarokat (diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia) és egyéb gyermekkori fejlődési problémákat (pl.: hiperaktivitás, motoros fejlődés zavarai, figyelemzavar, érzelmi zavarok, kötődési zavar). 

A régóta hozzánk járó babák már felismerik a számokat, és nagyon aranyosan ütemre mozognak, integetnek, szemmel láthatóan élvezik a Maminbaba órát.

Szakértelem és felelősségvállalás  

A Maminbaba oktatók a képzés során széleskörű ismereteket szereznek mind a baba és az anya anatómiája, a szakszerű és egészséges hordozás, a táncalapok, a sportszakmai ismeretek, és a rekreáció terén is és mindezt egymással összefüggésben, komplex tudásként. Nem elég ugyanis, ha valaki kiváló edző, de mit sem ért a babahordozáshoz, mert a rosszul hordozott baba gerince, medencéje, végtagjai, fejecskéje sérülhet a mozgás közben. Sőt, ha nem megfelelően hordozunk, akkor az anyuka hátának, és gátizmainak is kárt okozhatunk. Ha valaki gyakorlott hordozási tanácsadó és tökéletesen fel tud kötni kendőben egy babát az anyukára, de nincs tisztában azzal, hogy Maminbaba óra alatt milyen kötésmódokat használhatunk, akkor akár szoptatási problémákat okozhat az anyukának. Bizony, nagy felelősség hordozós anyukákat és babákat mozgatni!    

Médiamegjelenések

Az elmúlt évben egyre több rendezvényre hívtak minket bemutatót tartani és gyakran megjelenünk a médiában is. Rendszeresen fellépünk a babaexpókon, a hordozós és babás eseményeken. Írtak rólunk a Baba magazinban, a Kismama magazinban, a HelloBaby-ben és a Meglepetés-ben. Gubás Gabi színészanyukával és Völgyesi Gabival  is forgattunk.  Legutóbb  az M1 Család-barát című műsorában szerepeltünk. Rólunk szóló cikkek és filmek: Filmek és érdekességek

Praktikus tudnivalók

A Maminbabát a gyermekágyi időszakot követően, hat héttel szülés után lehet elkezdeni, ha erre az orvosunk is rábólint. Császáros szülés esetén érdemes 10-12 hetet várni, hogy a hasi seb ne okozzon kellemetlenséget a baba hordozása közben. Sportos, kényelmes váltóruha és sportcipő szükséges hozzá, és a babát sem kell túlöltöztetni, hiszen a tánc közben egymást melegítik. Fontos, hogy jól kialakított, széles terpeszt biztosító hordozót használjunk és megfelelően legyen az anyukára kötve a babája! A Maminbaba oktatók ebben is segítenek az anyukáknak. Minden trénerünknél kipróbálható egy szponzori Gremese hordozó (csatos, mei-tai, rugalmas kendő vagy hibrid).  Ezen kívül – az adott oktatói készlet függvényében - más gyártók jó minőségű hordozóeszközeit is ki lehet próbálni nálunk, pl. Magyarinda, Liliputi, Manduca, minőségi szövött kendők, és mindezt díjmentesen!

Aki nem szokta hordozni a babáját és nem tudja milyen érzés, ha stabilan rögzítve van rajta a kicsi, az gondolja át, mi az egyszerűbb: egy 5-10 kg-os csomagot kézben vinni, vagy hátizsákban a háton? Ha jól van rögzítve a hordozó, akkor alig érezhető a baba súlya. Érdemes kipróbálni!

Országszerte Maminbaba

A Maminbaba franchise rendszerben működik országszerte. A tavaszi trénerképzés után 30 fős lesz a csapatunk. Az oktatóink képzésében fitnesz oktató, gyógytornász és babahordozási tanácsadó is részt vesz. Még sok új trénerre szükségünk van, hogy ki tudjuk elégíteni az anyukák igényét, és valóban országosan elérhetőek legyenek a Hordozós Latin Fitness órák, de az egyre bővülő oktatói csapattal ez fokozatosan lehetővé válik. A jelenlegi helyszíneinket itt találod.  

Maminbaba helyszínek és időpontok


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat