18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Milyen lelki terheket örökíthetünk át gyermekeinkre? - Harmónia már a pocakban!

Megosztás
Kicsi lélek

Nem akarjuk, mégis akaratlanul nehezítjük gyermekink érvényesülését saját le nem tudott feladatainkkal. Miért van ez így? Nagyon egyszerű a válasz!


Nem akarjuk, mégis akaratlanul nehezítjük gyermekink érvényesülését saját le nem tudott feladatainkkal.

Miért van ez így?

Nagyon egyszerű a válasz!

Kapcsolatok

Két ember találkozása mindig rejt magában tanulnivalót. Azonban egy felnőttel kapcsolatban tudunk haragosak lenni, kizárni az életünkből, ezzel elodázva a probléma megoldást. A gyermekünknél azonban más a helyzet. Amikor nála észleljük a problémát, és tudatos gondolkodó révén tudjuk, ez a bennünk folyó lelki folyamat eredménye, akkor bizony nagyon tettre készek tudunk lenni. Amit nem teszünk meg magunk miatt, kicsit Pató Pál urasan mondva, "ej ráérünk arra még", azt bizony megtesszük gyermekünkért. Ezért aztán a sors segítségül küldi a gyermeket, hogy általa megtanuljuk az elodázott feladatot. Mindenki boldog és egészséges babát szeretne, ezért mindent el is követ. Főleg fizikailag, de ennél sokkal fontosabb lenne a lelki rákészülés, a személyiségfejlődési feladataink megoldása, és saját boldogságunk megélése.

Milyen terheket pakolhatunk át gyermekeinkre?

A legjobb esetben csupán a temperamentumbeli hiányosságunk elsajátításához kapjuk segítőként gyermekünket.

Ezek a hiányosságok:

  • önérvényesítés hiánya
  • konfliktuskerülés
  • gyakorlatiasság
  • kitartás hiánya
  • érzelmi zárkózottság
  • görcsösség
  • könnyedség hiánya
Mit árul gyermekünk személyisége rólunk?

Amikor valamely képesség hiányzik belőlünk, és ezt a gyermekvállalásig nem sajátítjuk el, nagy eséllyel kapunk olyan gyermeket, aki erre tanít, mert személyiségében dominálni fog a belőlünk hiányzó rész. Például egy olyan Anyuka, aki nem tudja elsajátítani az önérvényesítést, az kap egy erősen temperamentumos Kos, Oroszlán vagy Nyilas gyermeket. Így aztán muszáj lesz megtanulnia a hiányzó adottságot, ha nem akarja, hogy a gyermek irányítsa az egész családot. Az érzelmileg zárkózott Anyuka pedig kaphat egy Rák, Halak vagy Skorpió gyermeket, akiknek szüksége lesz érezni az érzelmi biztonságot ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak legyenek.

Ahogy említettem ez a könnyebbik feladat, ennél sokkal komolyabb terhek átvállalása is megjelenhet egy gyermeknél. Legtöbbször azt tapasztalom, hogy ezek a karmikus terhek már több generáció óta öröklődnek, anyáról babára.

Kezdjük a könnyebb terhekkel.

Ilyen lehet, ha a bennünk lévő két női oldal (a Hold és a Vénusz jelzi a horoszkópban) nincs egyensúlyban. A egyik személyiségi adottság adja a nőiségünket, a másik pedig azt, ahogy feleségként és Anyaként viselkedünk. Úgy érezzük, vagy úgy láttuk Édesanyánknál, hogy a kettő együtt nem élhető meg, így valamelyik oldalt automatikusan elnyomjuk, mikor Anyák leszünk. Ez egy idő után belső feszültséget okoz, ami akár a kapcsolatot is robbanthatja, de rosszabb esetben betegséghez is vezethet. Úgy érezhetjük fuldoklunk a párunk mellett, őt okoljuk, hogy bezár minket, holott a kalitkánk kulcsa a mi zsebünkben van. Ennek gyökere lehet a megfelelési kényszer vagy az önértékelési probléma, személyiségtől függően. Tehát amilyen formában éljük meg a problémát, azt fogja gyermekünk átvenni tőlünk. Ha az önbizalmunk inog, akkor születhet önbizalom hiányos gyermekünk, akinek segítése közben a saját önértékelésünk fejlődhet. Ugyanez igaz a megfelelési kényszer esetén is. Könnyen érkezik hozzánk olyan gyermek, aki hasonlóan nem tud nemet mondani mint mi, és saját akaratát háttérbe szorítja. Ugyanakkor nehezebb esetben kapunk egy határozott gyermeket, akinek sűrűn kell nemet mondanunk, gyakorolva ezzel a saját feladatunk megoldását.

Nézzünk egy következő problémát. Az Anyai szerep tudat alatti elutasítása. Ennek oka lehet, hogy Édesanyja nem volt felkészülve a gyermekvállalásra, és ezt már magzat korában érezte. Vagy nem tetszett az anyai minta amit látott (pl. anya a család áldozata lett, apa viselkedése miatt elnyomták és súlyos betegsége lett). Ezek tudat alatt dolgoznak, szintén generációs karmát alkotva, és mindaddig tovább mennek, míg valaki vagy nem vállal gyermeket, vagy megoldja a családi feszültséget.

Harmonikus kapcsolat az Apával

A következő problémás pont, amikor az Édesapával nem alakult ki harmonikus kapcsolat. Pl. Apa csalódott a születéskor, mert fiút várt és lányt kapott, vagy fordítva. Ez aláaknázza az önszeretetet, és teljesítménykényszerhez, a feltétel nélküli szeretet megakadályozásához vezethet. Főleg a lányoknak van szüksége az apai elismerésre, arra, hogy érezzék Édesapjuk számára ők a legnagyobb kincs a világon. Az Apának való megfelelés szinte automatikusan hozza a párkapcsolati alárendelődést a későbbiekben.

Manapság a gyermekeknél a legnagyobb problémát a szorongás, pánikbetegség okozza. Sajnos ez is egy olyan minta, amit a szülők örökítenek a gyermekre. Ennek oka sokféle lehet, és egyénenként változó ezért a teljesség igénye nélkül pár dolgot emelnék csak ki.

Azt mindenképpen tudni kell, ha a gyermek Édesanyjánál folyamatosan érzékeli a szorongást, a görcsösséget, akkor ezt mintaként tanulja majd meg, és komfortzónájának része lesz. Ezért a legfontosabb egy gyermekvállalás előtt, megoldást találni erre az állapotra. Ez persze megint önismeretet igényel, hogy tudjuk, min kell változtatni, és milyen eszközeink vannak ehhez. Saját boldogságunkkal garantáljuk gyermekünk számára is a boldog életet.

Öröklődő szorongás

Az öröklődő szorongás okok egyike a maximalizmus, az ha sose érezzük magunkat tökéletesnek. Emellett megjelenhet megfelelési kényszer esetén is, ha félünk nemet mondani, azt gondoljuk, akkor nem szeretnek majd bennünket. Félünk, hogy elveszítjük a szeretett személyt és igyekszünk mindenben megfelelni felé. Ezeknek a problémáknak az okai mind visszavezethető a gyermekkorban megélt tapasztalatokhoz.

Még nagyon sok olyan bennünk lévő karmikusan öröklődő, vagy tanult korlátozó minta lehet, amit életünk során meg kell oldanunk ahhoz, hogy boldogok lehessünk, élvezzük az életet és ezáltal gyermekünk is boldog lehessen. Amikor tudatosan készülünk a baba fogadására, azzal saját életünket is teljesebbé tehetjük, hiszen letudhatjuk azokat a korlátokat, karmikus feladatokat, amik eddig nehézséget okozhattak a mindennapokban.

Érdemes tehát gyermekvállalás előtt rendet tenni magunkban, lelkileg megerősödnünk, mert ez biztosítja a baba számára már a pocakban a harmóniát.

Dudás Mária gyermekasztrológus

06304515002

Boldog gyermeket akarok!

Anyaságra felkészítő tréning

Belső Béke


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Kicsi lélek

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek