18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Mi lesz a húsvéti nyuszi sorsa? - Megtartjuk vagy elbúcsúzunk tőle? - Hogyan mondjuk el gyermekünknek?

Megosztás
Kicsi lélek

A húsvéti nyuszi kicsiket, nagyokat és felnőtteket is bűvöletbe ejt. Nem is csoda, hiszen a pihe-puha szőre, kedves feje és hatalmas fülei, hatalmas tappancsai rabul ejtenek. Olyan jó lenne megtartani... Egyáltalán lesz élő nyuszija gyermekünknek húsvétkor?


A húsvéti nyuszi kicsiket, nagyokat és felnőtteket is bűvöletbe ejt.

Nem is csoda, hiszen a pihe-puha szőre, kedves feje és hatalmas fülei, hatalmas tappancsai rabul ejtenek.

Olyan jó lenne megtartani...

Egyáltalán lesz élő nyuszija gyermekünknek húsvétkor?

Milyen lehetőségek vannak?

Sok család előre kijelenti az ismerősöknek, hogy ne hozzanak húsvéti nyuszit ajándékba gyermeküknek, mert ünnepek után nem tudják megtartani. De hiba mindig becsúszhat.

Lehetőség van továbbá nyuszit bérelni, ami annyit jelent, hogy egy minimális összegért cserébe a nyúltenyésztő visszaveszi az állatot ünnepek után.

Az elválás nem könnyű, különösen a gyerekek számára.

Hogyan búcsúzunk el a nyuszitól, ha nem szeretnénk megtartani, miközben azt sem szeretnénk végignézni, ahogyan gyermekünk szíve megszakad.

Egy aranyos lehetőség

A gyerekek úgy tudják, a nyuszi hozza a húsvéti ajándékokat, de, ha ügyesek vagyunk, akkor egy mesébe bele lehet szőni, miszerint a jó gyerekeknél a nyuszi ott marad vendégségben pár napig, hogy kipihenhesse magát.

Ám a nyuszinak ugyan úgy, ahogyan gyermekünknek, van egy családja. Apukája, Anyukája és testvérei is. Akik nagyon várják haza.

„Ugye te sem éreznéd jól magadat távol tőlünk?”

Miért kell a nyuszinak hazamennie?
Eljön-e jövőre újra?

A nyuszinak nem csak családja miatt kell hazamennie, hanem azért is, mert a következő évi húsvétra is készülni fog egész családjával. Amennyiben most hazaengedjük, és boldog lehet ő is otthon, úgy szép emlékei maradnak tőlünk, és igen, jövőre is vissza fog jönni.

Fontos!

A nyuszik igen kényes és betegségre hajlamos, érzékeny állatok. Szabad tartásban nevelik őket a tenyésztők, tehát nem ideális számukra egy ketrec a lakásában. Arról nem is beszélve, hogy a kicsi nyuszikról csak nagyon nehezen állapítható meg, hogy hím (bak) vagy nőstény.

A hím nyulak ivarérett korukra sokkal temperamentumosabbak lesznek, mint a nőstény nyulak, és szaguk is megváltozik. Méretük fajtájuktól függ, de a hagyományos nyulak 3-4 kilogramm súlyúra is megnőhetnek vagy még ennél is nagyobbra.

Amennyiben úgy döntünk, hogy a nyuszit mégis megtartjuk, úgy érdemes utánaolvasni tartásának az interneten. Érdekesség, miszerint a nyuszi a répát szereti, viszont csak répát adva számára, a nyúl nem jut kellő mennyiségű hasznos táplálékhoz. Még rengeteg érdekességgel találkozhatunk szakmai oldalakon.  

Sosem késő meggondolni magunkat. Nyúltenyésztőkhöz bármikor elvihetjük a nyuszit. Egyet nem szabad megtenni ezekkel a kis állatokkal! Szabadon engedni őket a természetben. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Kicsi lélek

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek