18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Karácsonyi alkotás gombokkal

Megosztás
Kicsi lélek

Advent beköszöntével sok családban elkezdődik a hangolódás, készülődés a karácsonyra. Ilyenkor szívesen ülünk le esténként vagy hétvégén közösen alkotni a gyerekekkel. Ha nem akarunk drága alapanyagokat használni, érdemes otthon körülnézni, milyen rejtett tartalékaink vannak. Sőt, sokszor olyan dolgokból is alkothatunk, amire nem is gondolunk elsőre. Ha a karácsonyfadísz, karácsonyi üdvözlőlap, hóember szavakat soroljuk, először valószínűleg nem a gomb szó lesz az, amely eszünkbe jut. Ma mégis olyan ötleteket szedtünk össze, amelyekben a fő szerepet a gombok kapják.


Advent beköszöntével sok családban elkezdődik a hangolódás, készülődés a karácsonyra.

Ilyenkor szívesen ülünk le esténként vagy hétvégén közösen alkotni a gyerekekkel.

Ha nem akarunk drága alapanyagokat használni, érdemes otthon körülnézni, milyen rejtett tartalékaink vannak.

Sőt, sokszor olyan dolgokból is alkothatunk, amire nem is gondolunk elsőre. Ha a karácsonyfadísz, karácsonyi üdvözlőlap, hóember szavakat soroljuk, először valószínűleg nem a gomb szó lesz az, amely eszünkbe jut. Ma mégis olyan ötleteket szedtünk össze, amelyekben a fő szerepet a gombok kapják.

Nagyon szeretünk gombok segítségével alkotni, és úton-útfélen gyűjtjük a gombokat, mert tudjuk, hogy nem csak mi, hanem a gyerekek is imádják őket. Különleges és varázsos hatása van a sok színes gombnak együtt.

A gombokat nemcsak varrni, hanem ragasztani lehet, így a legkisebbek is csatlakozhatnak hozzánk. A 3-4 évesek már ügyesen fel tudják egy kirajzolt formára ragasztani a gombokat, de azt is megtehetjük, hogy kivágjuk a formát, így később akár fel is akaszthatjuk a lakásban valahol. Készíthetünk ilyen módon nagy méretű fenyőfát, de akár üdvözlő lapot is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3D alkotások

A gombokat sokan csak két dimenzióban használják, pedig akár 3D alkotások is készülhetnek belőlük.

Ragasszunk vagy fűzzünk egymásra egyre kisebb gombokat, és máris készen van a háromdimenziós fenyőfánk, amely akár karácsonyfadíszként is jól mutat majd a fán.

Hóember gombokból

Nem csak fenyőt, hóembert is készíthetünk gombokból.

Ragasztópisztollyal könnyedén össze tudjuk illeszteni a gombokat, és filcből vagy színes papírból sálat, kalapot is adhatunk a hóemberre.

A kalapjára rögzített akasztóval pedig a lakás díszévé tehetjük kedves kis figuránkat.

A kicsi színes gombok pedig lehetnek díszei is egy általunk készített fenyőfának. Nagyszerű ötlet néhány igazi, illatos fenyőágból és fahéjrúdból karácsonyfát készíteni. A fahéj fogja a fa törzsét képezni, majd keresztbe 3-4 ágat felragasztunk rá, amelyek felfelé haladva egyre kisebbek. Ezek után jöhetnek a gombok, amelyek a gömbalakú fenyődíszeket idézik.

Üdvözlőkártya

Üdvözlőkártya, kisfenyő, hóember mellett akár a csomagolást is feldobhatjuk gombokkal.

Ragasztva és fűzve is díszei lehetnek az ajándékot átölelő papírnak és szalagnak.

 

 

Kellemes alkotást kívánunk az egész családnak!

Zsótér Boglárka

alapító, foglalkozásvezető

Pompás Napok – Játék Mese Tánc

Pompás napok

Pompás napok közösség


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Kicsi lélek

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek