18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hétvégék, szünetek és egyéb nyalánkságok

Megosztás
Kicsi lélek

3 napos hosszú hétvégékkel és 11 hetes nyáriszünettel kecsegtet az idei év.  Az iskolai szüneteket központilag, EMMI rendelet szabályozza, de az oktatás intézményeknek ezeken felül is vannak olyan napok, amit tanítás nélküli munkanapként kezelhetnek. A farsangi időszak az idén hosszú lesz és lehetséges, hogy egy plusz ünnepnappal bővülnek a munkaszüneti napok sora.


3 napos hosszú hétvégékkel és 11 hetes nyáriszünettel kecsegtet az idei év. 

Az iskolai szüneteket központilag, EMMI rendelet szabályozza, de az oktatás intézményeknek ezeken felül is vannak olyan napok, amit tanítás nélküli munkanapként kezelhetnek. A farsangi időszak az idén hosszú lesz és lehetséges, hogy egy plusz ünnepnappal bővülnek a munkaszüneti napok sora.

2017. március 15. szerdára esik, így a hét közepén egy munkaszüneti nap lesz.

2017. április 13-18. között tavaszi szünet lesz az iskolások számára.

2017. április 16-17. lesz húsvét vasárnap és hétfő. Törvény előterjesztés született, hogy nagypéntek is munkaszüneti nap legyen. A Parlament még nem fogadta el ezt, de ha ez megtörténik húsvétig, akkor április 14-17. között négynapos hétvégére számíthatunk.

2017. május 1. hétfő. Ez háromnapos hosszú hétvégét jelent.

2017. június 4-5. pünkösdvasárnap és hétfő. Háromnapos hétvégét tervezhetünk.

2017. június 16. megkezdődik a 11 hetes nyári szünidő.

2017. augusztus 20. vasárnapra esik.

2017. október 23. hétfő, tehát háromnapos hétvége.

2017. november 1. szerda. Ez a hétköznapi ünnepnapot jelent. Az idei év oktatási szünet rendje szerint az iskolásoknak azon a héten őszin szünet várható.

2017. december 25. hétfőre, 26. kedd. A karácsony lesz négynapos hétvége lesz.

A 2017/2018 tanév rendjéről várhatóan tavasz végén lesznek hivatalos információk.

 

A száraz adatok után jöjjön egy kis lélekemelő.
A szünetek arra valók, hogy kipihenjük fáradalmainkat és feltöltődve álljunk majdani kihívásaink elé. Ez a gyerekekre és a felnőttekre egyaránt igaz.

 

A „staycation” mozgalom hívei azt mondják, otthon/itthon is ki lehet kapcsolódni, csupán a megszokott környezetet másként kell szemlélnünk. Kell néhány szokatlan ötlet és így a hétköznapi, új köntösben szórakoztatóvá válik. A 3 napos hétvégék alkalmasak lehetnek arra, hogy a hétvégi rutint izgalmasabbá tegyük egy „csíkos” nappal, amikor a család minden tagja felvesz valami csíkosat, vagy csak abba öltözik - bohémségi szint kérdése csupán -. Autópályát építünk a nappali közepére és nem figyeljük az órák múlását.
Konkrét ötleteket egy igazi staycation nyár megtervezéséhez.  Klikk!

Mire jó a nyári szünet?

Mit jelent a staycation?
 

Ésszerű távolságra kiruccanni egy hétvégén vagy a nyáron egy egész hónapra „világgá menni” nagyszerű dolog, akár szükségesnek is tekinthetjük. Családok számára az utazás és a szervezés körülményeit egyszerűsíteni nagyszerű lehet. Van, aki imád hónapokkal előre tervezgetni, de van, aki a spontaneitás híve. Bármelyik táborba is tartozunk, beláthatjuk, minél nagyobb a család annál inkább esélyes, hogy egyik családtaunk pont a másik táborba tartozik. Fogadjuk nyitottan a másik ötleteit és kössünk kompromisszumot. Pl. egy kicsi kitérő egy hívogató nevű városka megnézésére útban a tengerparti nyaralóhelyhez nem túl nagy kitérő vagy extra költség. Engedjünk a csábításnak és fogjuk fel úgy, hogy az életben maga az út a fontos, nem csupán a cél elérése.

Tervezésre fel!

Kormos Rebeka
Pompás Napok, foglalkozásveztője

Pompás facebook közösség

Pompás weboldal


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Kicsi lélek

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek