18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Mikulásvirág - Aki olyan, mint mi nők - meghálálja az odafigyelést

Megosztás
Kert

Otthonunk egyik legdekoratívabb téli növénye a Mikulásvirág. Eredendően Közép-Amerikában őshonos, de a Kanári szigeteken például a szabadban is megél, két-három méter magasra is megnő. Fellevelei leggyakrabban élénkpirosak, de nem ritka a fehér, rózsaszín és pink változata sem. Mire figyeljünk vásárlásakor? Ne vegyünk meg olyan növényt, amelyen sárguló, vagy lankadt leveleket találunk! A bevásárlóközpontok száraz levegője gyakran már a vásárlás előtt megpecsételi választottunk sorsát.


Otthonunk egyik legdekoratívabb téli növénye a Mikulásvirág.

Eredendően Közép-Amerikában őshonos, de a Kanári szigeteken például a szabadban is megél, két-három méter magasra is megnő.

Fellevelei leggyakrabban élénkpirosak, de nem ritka a fehér, rózsaszín és pink változata sem.

Mire figyeljünk vásárlásakor?

Ne vegyünk meg olyan növényt, amelyen sárguló, vagy lankadt leveleket találunk!

A bevásárlóközpontok száraz levegője gyakran már a vásárlás előtt megpecsételi választottunk sorsát.

Ha a virág celofánban van, kérjük az eladót, hogy bontsa ki és alaposan vegyük szemügyre.

Mielőtt hazavinnénk, csomagoltassuk be, mert nagyon könnyen megfázik!

Mikulásvirág elhelyezése, gondozása 

Világos, hűvös helyet keressünk neki. Nem szereti a meleget ( 16-20 fok az ideális ) és a száraz levegőt ezért a fűtőtesttől távol helyezzük el. Minél több fényt kap, annál tovább virágzik és színes fellevelei is annál tovább pompáznak. Földje mindig legyen nedves, de soha ne álljon alatta a víz. Megtehetjük, hogy állott vízzel teli vödörbe állítjuk a cserepet, s ha a föld megszívta magát alaposan lecsepegtetjük. Ezután egy hétig nem kell locsolni. Hetente – kéthetente tápoldatozzuk.

Újravirágoztatása

Miután a növény elvirágzott (kb. májustól) nyugalmi állapotba kerül. Ilyenkor sok esetben egészen felkopaszodik, leveleit elhullajtja. Ne essünk kétségbe, a növény nem száradt el, csak pihen! Az is előfordulhat, hogy nyárig folyamatosan pompázik, ez esetben hagyjuk nyugodtan virítani és csak nyár végén vágjuk vissza a hajtásokat. Szeptemberben kezdetét veszi a takargatási ceremónia: mivel a növény őshazájában rövidek a nappalok, így az újravirágzáshoz napi 12-14 óra teljes sötétségre van szüksége, minden nap! Naponta takarjuk le egy dobozzal, vagy tegyük teljesen sötét helyre ( pl. kamra ). Ha mindent jól csinálunk, karácsonyra ismét színes fellevelek és virágok fogják díszíteni, de ha csak egyetlen napot is elmulasztunk, a siker elmarad!

Mérgező növény!

Tejnedve a bőrrel érintkezve irritációt, allergiás reakciót válthat ki, elfogyasztva gyomorbántalmakat okozhat.

Érintkezés után alaposan mossunk kezet, gyermekektől tartsuk távol!!

Lovay Kinga


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat