18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Oxalis –a szerencse záloga

Megosztás
Kert

Szilveszterhez közeledve megjelenik a virágboltok kínálatában az apró cserepes Szerencsehere(Oxalis deppei). Ez a kis növény méltán népszerű, hiszen a hagyomány szerint a négylevelű lóhere hozza el a szerencsét az új esztendőben. A Szerencsehere a hagyományos négylevelű lóherére hasonlító levélformájának köszönheti nevét. Négy levélkéjén barna, cakkos rajzolat található. Ha Szilveszterre meglepjük magunkat vagy barátainkat egy kis „ szerencsével” , az alábbiak szerint gondozzuk:


Szilveszterhez közeledve megjelenik a virágboltok kínálatában az apró cserepes Szerencsehere(Oxalis deppei).

Ez a kis növény méltán népszerű, hiszen a hagyomány szerint a négylevelű lóhere hozza el a szerencsét az új esztendőben.

A Szerencsehere a hagyományos négylevelű lóherére hasonlító levélformájának köszönheti nevét.

Négy levélkéjén barna, cakkos rajzolat található.

Ha Szilveszterre meglepjük magunkat vagy barátainkat egy kis „ szerencsével” , az alábbiak szerint gondozzuk:

Tavasszal ültessük ki a kertbe vagy tegyük ki az ablakpárkányra. Napsütésre,( de árnyékoljuk a nyári nap erős sugaraitól ) hűvös helyre és gyakori öntözésre van szüksége ahhoz, hogy nyár végére, ősz elejére virítsanak apró, rózsaszín virágai. Éjszaka és felhős időben a levelei és a virágai is becsukódnak. Miután a növény elvirágzik, levelei elszáradnak, abba kell hagyni az öntözést és hűvös, árnyékos helyen pihentessük. Kora tavasszal ültessük át és kezdjük el újra öntözni.

 

Nos, ha úgy gondoljátok elkél egy kis segítség a lencsefőzelék mellé, a közeli virágboltban biztos találtok akár pici cserepeset, akár kéményseprővel díszített példányokat is.

Sok szerencsét!

Virágszirom esküvői- és rendezvénydekoráció


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Kert

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek