18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Pálma magok keltetése és ültetése

Megosztás
Kert

Úgy gondoljuk, hogy a magot elültetve és sikeresen kikeltetve egy két éven belül csodálatos pálmafában gyönyörködhetünk? Miért kellene megvásárolnunk sok pénzért a pálmafát, ha mi magunk is nevelhetünk fillérekből magról! Nos, a pálma magok keltetése első sorban azoknak lehet jó választás, akik igazi kertészkedő típusok és szeretnek kísérletezni, van idejük megvárni, míg a magok kikelnek.


Úgy gondoljuk, hogy a magot elültetve és sikeresen kikeltetve egy két éven belül csodálatos pálmafában gyönyörködhetünk?

Miért kellene megvásárolnunk sok pénzért a pálmafát, ha mi magunk is nevelhetünk fillérekből magról!

Nos, a pálma magok keltetése első sorban azoknak lehet jó választás, akik igazi kertészkedő típusok és szeretnek kísérletezni, van idejük megvárni, míg a magok kikelnek.

Van időnk?

Szeretünk magunk ültetni, keltetni és figyelemmel kísérni, hogyan fejlődik a növény?

Akkor biztosan sikerrel fogunk járni, és nyugodtan pár száz forintokért vásárolhatunk pálma magokat.

Különösen tavasszal számtalan kertészeti kiállításon és vásáron lelhetünk gyöngyszemekre, de az interneten is keresgélhetünk.

Pálma magok ültetésére fel!

Ezekről a magokról érdemes tudni, hogy 4-6 hét is eltelhet, mire a mag csírázásnak indul.

Első lépésként áztassuk be a magokat vízbe 1-3 napra, mert a magok annyira kemények, hogy áztatás nélkül nem valószínű, hogy képesek lesznek megrepedni.

 

Csíráztató közegnek válasszunk kókuszrostot, tőzeget, mely a víz nagy részét magába szíve, ezáltal folyamatosan nedvesen tartja a magot, de a fölösleges vizet átereszti és nagyon laza szerkezetű. Ezt az ültető alapot áztassuk be, majd kézzel nyomjuk ki a fölösleges vizet.

 

A magoknak nagyon magas páratartalomra és melegre lesz szükségük, ezért tegyük nedves kókuszrostba ágyazva sötét, meleg helyre.

A zacskó nyugodtan zárhat légmentesen, így a magok biztosan nem száradnak ki.

 

Amikor a magokon megpillantjuk az első gyökér kezdeményeket, ültessük át őket kisméretű edényekbe. Használjunk normál virágföldet.

 

Már csak várnunk kell, hogy az első levelek megjelenjenek.

Tartsuk a kis pálmákat árnyékos, meleg helyen, és soha ne hagyjuk, hogy a föld kiszáradjon.

Sikerekben, gyökerekben és szép növényekben gazdag ültetést!

Pálmafák gondozása


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat