18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Azalea gondozása

Megosztás
Kert

Többen ezzel a növénnyel távoznak a kertészetekből áprilisban és májusban, azonbann sokan a virággal együtt lehervadnak pár hét után, mert a helyes gondozása nem is olyan egyszerű. Ahhoz, hogy sokáig élvezhessük ennek a tulajdonképpen kislevelű Rododendron-nak a látványát , hűvös helyet és állandó nedvességet kell biztosítanunk. A növény Japánból és Kínából származik. Vettünk egyet, és szeretnénk szaporítani? Általában dugványozással érhetjük el a legjobb eredményt, mert máskülönben sosem fogjuk tudni, milyen színű lesz, több száz variációja létezik.


Többen ezzel a növénnyel távoznak a kertészetekből áprilisban és májusban, azonbann sokan a virággal együtt lehervadnak pár hét után, mert a helyes gondozása nem is olyan egyszerű.

Ahhoz, hogy sokáig élvezhessük ennek a tulajdonképpen kislevelű Rododendron-nak a látványát , hűvös helyet és állandó nedvességet kell biztosítanunk.

A növény Japánból és Kínából származik.

Vettünk egyet, és szeretnénk szaporítani?

Általában dugványozással érhetjük el a legjobb eredményt, mert máskülönben sosem fogjuk tudni, milyen színű lesz, több száz variációja létezik.

Amikor dugványaink megnőttek, vágjuk vissza őket, hogy szép dús bokorrá alakulhassanak. Minden vágásnál el fog ágazni, így dúsul.

Kis türelemmel, hűvös helyen az Azalea csodaszép virágzó növénnyé fejlődik majd.

Hol tartsuk?

Különösen akkor, amikor az Azalea virágzik, érdemes fürdőszobába, konyhába, folyosóra kitenni, mert a normál szobahőmérsékletet nem szereti ez a csodaszép növény. Virágai lekonyulnak, és levelei is elkezdenek hullani. 21 Celsius fok számára a maximálisan elviselhető hőmérséklet, bár ilyenkor nem virágzik.
Legjobb számára a 8-16 fok, magas páratartalom mellett.

Mit szeret?

Savanyú, tőzeges talajban érzi jól magát. Tavasztól már a kertbe is kitehetjük, ahol nem éri tűző napsütés és nem szárad ki földlabdája. Amennyiben jó helyet találunk neki, úgy egész nyáron virágozni fog. Szeptemberben vigyük vissza lakásunk hűvös helyére, vagy tegyük ki a folyosóra. Ekkor se hagyjuk kiszáradni földjét, de vigyázzunk, mert a pangó vizet nem szereti.

Hogyan locsoljuk?

Rendkívül vízigényes növény, és ezen túlmenően még kényes is a víz minőségére. Kifejezetten nem szeri a kemény vizet, ezért ha van rá lehetőségünk, akkor gyűjtsünk számára esővizet, és azzal locsoljuk. Kemény vízzel locsolva, gyorsan megbetegszik növényünk, és mivel kényes növényről van szó, csak nagyon nehezen menthető meg. Mivel szereti a magas páratartalmat, ezért érdemes mellé egy tálkában vizet tenni, mert nem csak gyökerei igénylik a nedvességet. Akár meg is permetezhetjük leveleit esővízzel.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat