18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Bazsarózsa - Pünkösdi rózsa gondozása – Miért nem virágzik a bazsarózsa?

Megosztás
Kert

Hatalmas, igéző virágokkal nyílik májusban és júniusban a kertekben, esetleg köztéren. Azt gondolhatnánk, ez a különlegesen szép növény komoly kertészeti szaktudást igényel, pedig mondhatnánk úgy is, hogy igénytelen évelő növény. Eredetileg Kínából származik, de a mi éghajlatunkon is jól fejlődik, évtizedeken át onthatja már egy növény is virágait minden évben. A rózsáról mindenkinek szúrós ágai jutnak eszébe, de ennek a növénynek nincsenek tövisei, csakis elbűvölően szép, romantikus virágai.


Hatalmas, igéző virágokkal nyílik májusban és júniusban a kertekben, esetleg köztéren.

Azt gondolhatnánk, ez a különlegesen szép növény komoly kertészeti szaktudást igényel, pedig mondhatnánk úgy is, hogy igénytelen évelő növény.

Eredetileg Kínából származik, de a mi éghajlatunkon is jól fejlődik, évtizedeken át onthatja már egy növény is virágait minden évben.

A rózsáról mindenkinek szúrós ágai jutnak eszébe, de ennek a növénynek nincsenek tövisei, csakis elbűvölően szép, romantikus virágai.

Legelterjedtebb árnyalati egészen a halvány rózsaszíntől a mély bordóig léteznek, de van egy szín, ami ettől a színskálától nagyon eltér.

Ez nem más, mint a sárga szín. 

Mi először a Füvészkertben láttuk meg és nem hittünk a szemünknek.

Első pillantásra azt gondolhatnánk, ilyen nem is létezik a természetben, pedig igen. Jó hír, hogy a sárga színű pünkösdi rózsa gondozása nem tér el a hagyományosétól.

A növények keresztezése, nemesítése nem ismer határokat.

Így néz ki a sárga bazsarózsa, más néven pünkösdi rózsa.

Beleszerettünk első pillantásra?

Hasznos tanácsokat adunk bazsarózsa gondozásához, melyeket megfogadva, minden évben egyre több virággal ajándékoz majd meg bennünket.

Mikor vásároljuk meg a bazsarózsát és mikor ültessük el?

Nyár elején jól látszik a kertészetekben, mennyire egészséges a növény, tehát ilyenkor tökéletes képet kaphatunk róla. Nyár végén már csak levele látszanak, hiszen ősszel a növény visszahúzódik, leveli elszáradna, és csak tavasszal hajtanak ki újra.

Legideálisabb időszak bazsarózsa ültetésére október és november hónapok.

Hová ültessük a bazsarózsát?

Keressünk olyan helyet szára kertünkben, ahol akár évtizedekig élhet, mert nem lesz szükségünk átültetésre. A talaj legyen laza szerkezetű és jó vízelvezetésű.

Gondoljunk arra, hogy a bazsarózsa kifejezetten hosszú életű és csak tőosztás alkalmával fogunk gyökereihez nyúlni, mert nem szereti az átültetést.

Miért nem virágzik a bazsarózsa?

Ennek egyszerű oka van, és szerencsére nem betegségre kell gondolnunk.

Nagy valószínűséggel nem kap elég napfényt, és ez okozza a virágzás elmaradását.

Különösen a tavaszi napsütés fontos a bő virághozatal érdekében, ugyanis ekkor fejlődnek a bimbók, melyek árnyékban elhalnak.

Másik oka lehet a virágzás elmaradásának, ha túl mélyre ültettük a növényt, ilyenkor ugyanis csak lombot, leveleket növeszt.

Harmadik oka a virágzás elmaradásának az lehet, ha talaja nem elég gazdag tápanyagokban. A tápanyagokat pótolhatjuk lassú lebomlású műtrágya formájában vagy komposzttal.

Átültetés is lehet oka, hogy a bazsarózsa nem virágzik. Nem szeretik az átültetést, bolygatást, tehát, ha nemrégiben ültettük át a növényt, akkor könnyen előfordulhat, hogy abban az évben nem fog virágokat hozni.

Ültetés mélysége

A bazsarózsa nem szereti, ha túl mélyre ültetik, ezért erőteljes hajtógyökereit közvetlenül a föld alá ültessük.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Kert

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek