18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Bugenvillea gondozása – Más néven Murvafürt

Megosztás
Kert

Csodálatosan szép növény, mely nyáron virágzik. Nagyon sok kertészet bejáratánál megtalálható dekoratív különlegesség. Nem véletlenül, hiszen papírszerű virága mindenkit elkápráztat. Árnyalatait tekintve a fehértől egészen a liláig, közte minden árnyaltban létezik. Itthoni kertekben csak kevés található, mert a hazai telet nem élné túl.


Csodálatosan szép növény, mely nyáron virágzik.

Nagyon sok kertészet bejáratánál megtalálható dekoratív különlegesség.

Nem véletlenül, hiszen papírszerű virága mindenkit elkápráztat.

Árnyalatait tekintve a fehértől egészen a liláig, közte minden árnyaltban létezik.

Itthoni kertekben csak kevés található, mert a hazai telet nem élné túl.

Ha csak nem tudunk egy kipróbált teleltetési módszert, mellyel kertbe is kiültethető és hatalmas bokorrá nőhet.

A Bugenvillea (Bougainvillea), más nevén Murvafürt nem lakásba való növény, még akkor sem, ha sokan szeretnék vagy így gondolják.

Ez a növény Brazíliából származik.

Nagy méretű kúszó cserjeféle, amit sövényként ültetnek hazájában. Kiváló erre a célra, mert erős tövisei alkalmassá teszik erre.

Itthon egyre több kertészetben megtalálható, de nem túl elterjedt, pedig sokféleképpen nevelhetjük.

Fának, bokornak.

Fa alak eléréséhez erős törzséről el kell távolítani a hajtásokat és arra kell sarkallni a növényt, hogy csak felső ágait növessze.

Ez a technika jól alkalmazható sok fás szárú cserje estében.

Teleltetése

Mivel télre 8-10 fokos, világos helyre van szüksége, akárcsak a leandernek, elég körülményes kertbe kiültetni tavasztól őszig, majd télre a megfelelő teleltető helyre átvinni.

Korábbi cikkünkben megmutattuk saját kísérletünket leander teleltetéséhez, ami sikeres és 2 éve a kertben kiültetve telel át.

Leander teleltetése kertbe kiültetve.

Mivel a Bugenvillea hasonló körülményeket igényel télen, ezért ugyan ezzel a módszerrel kiültethető kertbe is és valóban megnőhet hatalmasra, mert lesz elég helye a növekedéshez.

Szúrós

Vékony fás szára tüskés, ovális levelei, szár része csupasz, mégis feltűnően szép virágokat hoz többféle színváltozatban. Virágait murvalevelek takarják, és éppen ettől különleges a megjelenése.

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 
 
 
Hol érzi jól magát a Bugenvillea?

Napos, jó vízelvezető képességű talajba ültessük.

Amennyiben dézsában szeretnénk nevelni, úgy válasszunk nagyméretűt számára, mert a növény gyökérzetének helyre van szüksége.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Kert

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek