18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hársfa virágzáskor

Megosztás
Kert

A tilia, azaz a hárs görög elnevezése azt jelenti, hogy szárny. S valóban a hársfa levelei olyan szárny alakúak, légiesek, könnyedek. Gyógyító ereje is ezt a könnyedséget próbálja visszaadni.


A tilia, azaz a hárs görög elnevezése azt jelenti, hogy szárny.

S valóban a hársfa levelei olyan szárny alakúak, légiesek, könnyedek.

Gyógyító ereje is ezt a könnyedséget próbálja visszaadni.

Kelta hagyomány

Létezik egy ősi kelta horoszkóp, mely szerint az embereket, születésük dátuma alapján fákhoz csoportosítják. Nagyon érdekes és izgalmas keresgélni a fák között, hogy vajon ki melyikhez kapcsolódik.

Nos, az ősi kelta fahoroszkóp szerint, akik III.11-20. között illetve, IX. 13-22. között születtek, azoknak a Hársfa a fájuk. A teljesség igénye nélkül kiírok egy-egy rájuk jellemzőt. Ezek persze általános dolgok, akinek nemi inge...de ha kedvetek van, érdemes utána járni.

A hárs típusú emberekre jellemző: hogy szeretik a kényelmet, olykor restnek, tunyának tűnnek. Kellemes partnerek, készek áldozatot hozni azokért, akik közel állnak hozzájuk. A hárs- embereknek a vágya jólét, és a biztonság, igazi emberpárti. Sokan dolgoznak közülük ápolóként, vagy szociális területén. Akit egyszer a szívükbe zártak, azok örökre ott maradnak.

Hárs, mint gyógyszer

A hársfa teát mindenhol köhögésre, hörghurutra, asztmára használják fel, vagy más tüdőbetegségekre. Ha összekeverjük a hársat orbáncfűvel, akkor a szívbetegek tüneteinek enyhítésére adhat gyógyírt. De használják idegi eredetű betegségek, fejfájások, szédülések és emésztési zavarok gyógyítására is.

 

  • Álmatlanság elleni hárs - álmatlanság ellen érdemes használni.
  • Nyugtató hárs - orbáncfűvel keverve, nyugtatóként dolgozik.
  • Köhögés elleni hárs - köhögésre, meghűlésre, náthára kiváló.
  • Gyomorerősítő hárs- kamillával, mentával vegyítve az emésztést segíti, erősíti a gyomrot.
  • Mandulagyulladás elleni hárs - szódabikarbónával keverve a teája kiváló mandulagyulladás ellen.
  • Fürdő hárs - fürdővízbe téve nyugtató, főleg az erős köhögést csökkenti.
  • Karikás szemek elleni hárs - hársteába áztatott borogatás a karikás szemek gyógyszere.
Unter den Linden -Berlin kirakata

Berlinben egy hosszú fasor található, amelynek a neve Unter den Linden, azaz a Hársfák alatt.

Az első fákat még a  XV. században ültették, s a fasor a charlottenburgi királyi kastélytól egészen a Brandenburgi Kapuig tart. Az eltelt évszázadok alatt körülötte teljesen beépült a sugárút, s ez lett az előkelő városi polgárok kedvenc sétálóhelye. Sokan úgy tartják, hogy az Unter den Lindent Berlin kirakata.

Kati- Patika


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat