18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Orbáncfű a nyár egyik csodája

Megosztás
Kert

Az orbáncfű számomra nem egyszerűen csak egy sárga virág, hanem csupa legenda. Amely kapcsolódik a Szent Iván naphoz, a nyári napfordulóhoz, Szent Jánoshoz, Jézus véréhez és még sorolhatnám, hogy hány hagyományhoz. Emellett az orbáncfű igazi kincs a házipatikában, amelyre érdemes odafigyelni, ismerni, használni.


Az orbáncfű számomra nem egyszerűen csak egy sárga virág, hanem csupa legenda.

Amely kapcsolódik a Szent Iván naphoz, a nyári napfordulóhoz, Szent Jánoshoz, Jézus véréhez és még sorolhatnám, hogy hány hagyományhoz.

Emellett az orbáncfű igazi kincs a házipatikában, amelyre érdemes odafigyelni, ismerni, használni.

Jézus vére

Kicsit morbidnak tűnik, ami a fenti címben van, de mégis valahogy összefüggésbe hozta a néphit ezt a szerény virágot Jézus vérével. Egy legenda szerint, Jézus kedvenc tanítványa János ott állt szomorúan a keresztre feszített Krisztus alatt, s gondosan összegyűjtötte azokat a virágokat, amelyekre a Megváltó szentséges vére ömlött. Majd ezeket a virágokat osztotta a szomorú népnek a kereszt körül.  S innen már ki is található, hogy mire való a növény: sebek gyógyításra, fájdalomcsillapításra. Régen a lányok Szent  Iván napján szedték le az orbáncfüvet, s koszorút fontak belőle. Volt olyan gazda, aki két kenyér közé tette a virágot és azzal etette meg a jószágait, hogy ne érje semmi baj őket.

Seb és ideg

A népi gyógyászatban nagyon nagy becsben tartották tehát az orbáncfüvet, amelyre érdemes ma is nagyon odafigyelni. Júniusban kezd el virágozni, s még augusztusban is találhatunk szépen kinyílt virágokat erdő szélen vagy mező széleken.

A növényt érdemes leszedni, s szárítani, mert teája a legjobb depresszió ellen. De ajánlható még más ideges eredetű betegség ellen is: nyugtalan alvás, hisztériás rohamok, holdkórosság, ágybavizelés ellen.

A lányoknak érdemes nemi érés idején inniuk, hogy szabályozza a havi vérzésüket, segíti a női szervek fejlődését.

Csoda olaj

Az orbáncfű olaja is ugyanolyan gyógyerejű, mint a tea, csak ezt másra használjuk.

Az olajat kívülre alkalmazzuk. Kiváló hatása van égésre, napégésre, hátfájásra, isiászra és reumára.

 

Elkészítése

Napos időben szedjünk le egy jó nagy maroknyi virágot, s tegyük egy befőttes üvegbe. Annyi olíva olajat öntsünk rá, hogy ellepje. Majd hagyjuk állni 6 hétig. Gyönyörű piros színű olajat kapunk. 

Vigyázzunk rá, nagyon nagyon kincs!!!!

Aki homeopátiában járatos, annak az orbáncfű, mint Hypericum lesz ismerős. Szintén sebgyógyításra, idegekre használatos szer!

 

Kati - Patika

Kati - Patika Blog


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Kert

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek