18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Kalifornia aszály és vízkorlátozás – Lassan Európában is – A víz nagy kincs!

Megosztás
Kert

A tartós szárazság miatt vízkorlátozást rendeltek el Kaliforniában, ami azt jelenti, hogy a lakosok hetente egyszer, meghatározott napon locsolhatnak. Ez az egyik, ám legújabb víztakarékossági intézkedés. Aki nem tartja be és rajtakapják, 500 dollárt fizet alkalmanként büntetésként. A hatóságok nagyon szigorúan veszik az intézkedés betartását és több szervezettel együtt folyamatos ellenőrzéseket tartanak. Az intézkedés célja, hogy a nem feltétlenül szükséges vízfogyasztást az otthoni használaton kívül minimálisra csökkentsék. Oda a szép gyep?


A tartós szárazság miatt vízkorlátozást rendeltek el Kaliforniában, ami azt jelenti, hogy a lakosok hetente egyszer, meghatározott napon locsolhatnak.

Ez az egyik, ám legújabb víztakarékossági intézkedés.

Aki nem tartja be és rajtakapják, 500 dollárt fizet alkalmanként büntetésként.

A hatóságok nagyon szigorúan veszik az intézkedés betartását és több szervezettel együtt folyamatos ellenőrzéseket tartanak.

Az intézkedés célja, hogy a nem feltétlenül szükséges vízfogyasztást az otthoni használaton kívül minimálisra csökkentsék.

Oda a szép gyep?

A fű folyamatos szárazság esetén kiég, és lassan az őshonos, szárazságot jól viselő növények sem bírják ezt a hosszúra nyúló eső nélküli időszakot.

Természetesen Magyarországon még ilyen intézkedést nem terveznek bevezetni, de érdemes elgondolkodni, milyen hatásai és következményei lehetnek a klímaváltozásnak.

Hogyan lehet locsolás nélkül élni?

Ebbe mi még bele sem gondolunk, pedig érdekes megfigyelni, máshol, hogyan alkalmazkodik a lakosság ehhez az új helyzethez.

Lehet, elfelejthetik a slagot, öntözőrendszereket és a szép, zöld gyepet például augusztusban?

Igen!

Maximum annyit tehetnek, hogy az öntözőrendszereket, szökőkutakat csak ezekre az engedélyezett napokra nyitják meg.

De van élet zöld gyep nélkül is!

Jön a műfű és az élőhöz megszólalásig hasonlító művirág és mű bokor.

Ezek valós problémák és rádöbbenthet bennünket, mennyire szerencsések vagyunk, hogy például a kerti csapból annyi vizet fogyaszthatunk, amennyit szeretnénk, vagy pénztárcánk engedi.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat