18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Háztartási S.O.S tippek – Gyors és praktikus

Megosztás
Kert

Takarítás vegyszerek nélkül! Fényes csempe, tiszta bútor – Szuper olcsón! Csináld magad! Tiszta, csillogó padló Hány féle padlófényesítőt próbáltunk eddig ki? Van, amelyik bevált? És mennyibe került? Használjunk mosószappant, és durva sörtéjű kefét makacs szennyeződések eltávolításához. Feloldhatjuk felmosó vízben is. Nincsen szükség kémiai adalékanyagokra, és a padló csillogni fog.


Takarítás vegyszerek nélkül!

Fényes csempe, tiszta bútor – Szuper olcsón!

Csináld magad!

Tiszta, csillogó padló

Hány féle padlófényesítőt próbáltunk eddig ki?

Van, amelyik bevált? És mennyibe került?

Használjunk mosószappant, és durva sörtéjű kefét makacs szennyeződések eltávolításához. Feloldhatjuk felmosó vízben is. Nincsen szükség kémiai adalékanyagokra, és a padló csillogni fog.

Vízkőmentes és foltos edények

Használjunk burgonya héjat, amit a szennyeződött edényben felforralunk. Utána már csak tiszta vízzel ki kell öblíteni. Ezt a módszert használhatjuk opálos, hártyásan elfakult üvegtermékekre is, de vigyázzunk, mert a forró vízben elpattanhat. Ezért előbb forraljuk fel a burgonyahéjat, hagyjuk kihűlni kicsit a keveréket és csak ezután áztassuk, majd szivaccsal töröljük át benne például a poharakat, és jöhet az öblítés.

Csillogó ablakok

Hiába a profi ablaktisztítószer, az üvegen mégis foltok maradnak?

Használjunk hagymát, amit félbevágunk. Dörzsöljük át vele az üveget, majd desztillált vízzel és puha ronggyal töröljük át. Nem fog szagot hagyni maga után, és foltokat sem az üvegen.

Fa kerti bútor

A citrom és olíva olaj csodákra képes. Fa kerti bútorok esetén szintén percek alatt készíthetünk otthon vegyszermentes tisztító és ápolószert. Kettő az egyben. 2 citrom levét facsarjuk ki és adjunk hozzá 100 ml olíva olajat. Ezt öntsük 1 liter vízhez és kezdhetjük is áttörölni puha ronggyal a bútorokat. Használhatjuk székekre és asztalokra is.

Csillogó ékszerek

Nincsen szükség büdös ezüsttisztítóra, ami marja a kezet. Tegyünk 3 evőkanál sót 1 liter forró vízbe és rakjunk mellé alufólia darabokat, 5-10 kisebb galacsint. Tegyük bele az ezüst ékszereket vagy akár patinás evőeszközöket és hagyjuk állni 30 percig. Végül öblítsük le a lábosba tett holmikat.

Mikrohullámú sütő

Nem kell súrolni és eltávolítja a kellemetlen ételszagot. Mi az?

Tegyünk mikrózható edénybe vizet és citromdarabokat. Az edény fala legyen magas, mert a víz elkezd majd forrni benne. 10 percre állítsuk a mikrohullámú sütőt a legmagasabb fokozatra. Már csak ki kell törölnünk és készen is van.

Penészfoltok, gombaspórák ellen

Ez egy igazán praktikus és olcsó megoldás, ha lakásunkban megjelentek a penészfoltok.

Csak kevesen tudják, de az Izopropil-alkohol, amit gyógyszertárakban vásárolhatunk meg, tökéletesen hatásos penészfoltok eltüntetésére. Gumikesztyűben csepegtessük vattapamacsra és töröljük le vele a penészt, majd hagyjuk megszáradni. Ezt ismételjük meg 2-3 alkalommal 1-2 nap kihagyással és a penész el fog tűnni, a dohos szag pedig megszűnik.

Dugulásmentes lefolyók

Ne keverjük, hanem szórjunk a lefolyóba szódabikarbónát és erre öntsünk rá ecetet. Dugjuk be a dugót és hagyjuk állni 1 órán keresztül. Bő meleg vízzel öblítsük le. Jó megoldás lehet, ha feltöltjük a mosdót vagy kádat meleg vízzel, mert ugyanis ez a víztömeg lesodorja majd a feloldódott lerakódásokat a lefolyóban. Azért ne keverjük össze a két anyagot tálkában, mert a szódabikarbóna felhabzik, amint ráöntjük az ecetet.

Mosogatógép

Facsarjuk ki 2-3 citrom levét és öntsük az öblítőtartályba. Tegyük az evőeszközöket és edényeket a megfelelő helyre, majd indítsuk be a mosogatógépet a legmelegebb programon. Mosogatógép helyes használata nem csak férfiaknak.

Fényes rozsdamentes acél

A rozsdamentes acél is megfakulhat, különösen akkor, ha sokat dörzsöljük. Amit a felülete megkarcolódik, lerakódnak a szennyeződések. Öblítsük le tiszta mosogatószeres vízzel, makacsabb szennyeződéseket esetén csak áztassuk be és csak ezután töröljük le puha szivaccsal. Öblítés után töröljük szárazra és kenjük be babolajjal.

Fugák tisztítása

Használjunk szódabikarbónát és fogkefét fugák tisztításához. A fugát nedvesítsük be, a fogkefét mártsuk szódabikarbónába és kezdjük el átdörzsölni a fugát. Hagyjuk állni 1 órán keresztül, majd tiszta vízzel és puha ronggyal töröljük tá. Elég aprólékos munka, de ezt egy évben csak két alkalommal kell megtennünk. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Kert

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek