18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Erika virág gondozása – Erica gracilis vagy Calluna - Csarab?

Megosztás
Kert

Lila virágos évelő törpecserje, de sokan azt hiszik róla, hogy egynyári. Melyik az igazi Erika virág? Hogyan különböztethetjük meg az évelő és nem évelő Erika virágként elterjedt növényeket? Nem is meglepő a keveredés, hiszen az Erika virágot sokan a Calluna –(azaz) Csarab növénnyel azonosítják.


Lila virágos évelő törpecserje, de sokan azt hiszik róla, hogy egynyári.

Melyik az igazi Erika virág?

Hogyan különböztethetjük meg az évelő és nem évelő Erika virágként elterjedt növényeket?

Nem is meglepő a keveredés, hiszen az Erika virágot sokan a Calluna –(azaz) Csarab növénnyel azonosítják.

Az egyik Erika virágként ismert Calluna – Csarab az évelő növények közé tartozik, jól átvészeli hazánkban a telet, míg az Erica gracilis nem évelő növény.  A két növény szinte megszólalásig hasonlít egymásra kinézetét tekintve. A Calluna kemény szárakat és tűszerű leveleket növeszt, míg az Erica gracilis sokkal lágyabb tapintású növény.

A Erica gracilis szintén bokros felépítésű, felfelé törő ágakkal, és ezeket az ágakat teljesen beborítják a fehér vagy rózsaszín apró virágok, de ezek a virágok a legtöbb hangafélével ellentétben nem tél végén – tavasszal jelennek meg, hanem ősszel. Ez a növény nem évelő!

A Calluna – Csarab, Erika virágként szintén ismert növény levelei tűszerűek és virágai is nagyobbak. Ez évelő!

Míg a Hanga félék közé tartozó Erica gracilis erősen fagyérzékeny, de pompásan mutat még az első leesett hópelyhek között is, és télen elpusztul, addig az Erika virágként ismert Calluna – Csarab napos helyen, jó vízelvezetésű talajban tavasszal kezdi el lilás virágait ontani, és télre is kint hagyhatjuk a szabadban. Minden évben egyre nagyobb cserjés bokorrá fog fejlődni.

Calluna – Csarab gondozása  (Ez kapható tavasszal a kertészetekben és virágboltokban virágba borulva.)

Ez a növény jól bírja a szárazságot, de vízre neki is szüksége van az életben maradáshoz. Ezért a minimum vízigény, ami nyáron ajánlott, az a legalább heti kétszeri öntözés. Ültethetjük tűző napsütésre vagy félárnyékba is, ez a növény akkor is virágozni fog. Nem szobanövény, lakásban elpusztul.

Erica gracilis gondozása – (Ez kapható ősszel a kertészetekben és virágboltokban virágba borulva.)

Nyugodtan bevihetjük a lakásba, és heti egyszeri öntözés mellett több hétig is gyönyörködhetünk virágaiban, de ki is ültethetjük balkonládába vagy a kertbe. Legkésőbb tél végére azonban a növény elpusztul. Magról szaporítható, de nem érdemes erre időt szánnunk, mert nagyon lassan nő meg nagyra.

Tipp

A két növény nevét elég nehéz lehet visszamondani a kertészetben vagy virágüzletben, de elég, ha annyit mondunk, hogy évelő vagy nem évelő növényt szeretnénk vásárolni.

Az évszak is segítségünkre lehet, amikor ezt a növényt keressük, hiszen a Calluna - Csarab (évelő) tavasszal, nyár elején borul virágba, és ekkor kerül a boltok polcaira, addig az Erica gracilis ősszel.

Íme a két növény, és különbség köztük. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat