18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Égőszerelem virág gondozása – Lychris chalcedonica?

Megosztás
Kert

Hosszú szárai végén júliustól jelennek meg égő sárgás pirosas virágai.  Egészen eddig jelentéktelennek tűnő növény, de amikor a virágok kinyílnak, egyszerűen meseszép. 50- 100 centiméter magasságúra is megnőhet ez a évelő, bokros, ráadásul fagytűrő növény.


Hosszú szárai végén júliustól jelennek meg égő sárgás pirosas virágai. 

Egészen eddig jelentéktelennek tűnő növény, de amikor a virágok kinyílnak, egyszerűen meseszép.

50- 100 centiméter magasságúra is megnőhet ez a évelő, bokros, ráadásul fagytűrő növény.

Hol érzi jól magát az égőszerelem növény?

Napos, enyhén félárnyékos helyen fejlődik a legjobban. Nincsen különleges talaj igénye, csak annyi, hogy a vizet jól áteressze, mert a növény gyökerei gyorsan rothadásnak indulnak. Erre nagyon érzékeny. Az égőszerelem lakásban nem tartható, mert kifejezetten kerti növény.

Hogyan lehet az égőszerelem virágzását meghosszabbítani?

Július végétől körülbelül 6 héten át gyönyörködhetünk különleges virágaiban, de ha az elszáradt virágokat folyamatosan eltávolítjuk, akkor pár héttel kitolhatjuk a virágzást.

Ez miért lehetséges?

Az elszáradt virágokból magtokok fejlődnek, és a növény a magok nevelésére összpontosít. Ne feledjük, amikor az első virágok elnyíltak, már akkor kezdődik a magok nevelés, mindeközben a növényen jócskán találunk pompás virágokat. Tehát ez az életszakasz igen sok energiát vesz el a növénytől.

Fontos!

Az égőszerelem szaporítható magról is, ezért ne távolítsuk el az összes elszáradt virágot, párat hagyjunk meg, hogy később leszüretelhessük magjait. Magától is elszórja magjait, ezért érdemes a növényt kordában tartani, mert könnyen elszaporodik kertünkben.

Hogyan gondozzuk ősszel az égőszerelem virágot?

Ősszel érdemes a növényt jól visszavágni, így még erősebb hajtások bújnak majd tavasszal elő. Ráadásul segíthetünk a növénynek felkészülni a téli hónapokra.

 

 

Hogyan szaporíthatjuk az égőszerelem virágot?

Magvetéssel, szárdugványozással vagy tőosztással. Ezek közül a legegyszerűbb a magvetés és a tőosztás.

Érdekesség, hogy az égőszerelem virágot sokáig Lychris chalcedonica különleges néven tartották számon, mára azonban hagyományos kerti növénynek számít. Körülbelül 300 évvel ezelőtt jelent meg Közép-Európában. Az égőszerelem virág őshazája Ázsia középső része. 

Tipp

Kifejezetten jól mutat fehér vagy sárga virágokkal csoportosan ültetve.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat