18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Fagyöngy – az élősködő gyógyító

Megosztás
Kert

Furcsa egy növény a fagyöngy, amelyet, ha kertészeti szemszögből vizsgáljuk, akkor egyáltalán nem tarthatjuk fontos növénynek. Viszont, ha gyógyászati célból vizsgáljuk, akkor viszont nagyon is fontos növényünk a fagyöngy. Sokkal értékesebb növény, mint azt mi gondolnánk!


Furcsa egy növény a fagyöngy, amelyet, ha kertészeti szemszögből vizsgáljuk, akkor egyáltalán nem tarthatjuk fontos növénynek.

Viszont, ha gyógyászati célból vizsgáljuk, akkor viszont nagyon is fontos növényünk a fagyöngy.

Sokkal értékesebb növény, mint azt mi gondolnánk!

Fanyűg- gyöngy

Gyönyörű neve van ennek a sárgás, fehéres növénynek. S itt gyorsan vegyük is ketté: mert van fehér illetve sárga fagyöngy. A fehér, amely a hasznos, tölgyfán termő növény, s amelynek gyógyértéke igen fontos. Viszont tudni kell róla, hogy mérgező növény, a kis bogyóit nem szabad megenni, csak az ágait. Ezért érdemes, ha nem mi magunk gyűjtjük, hanem megvesszük.

Legendák a fagyöngyről

A fagyöngyről számtalan legenda maradt fent. A kelták szent növényként tisztelték, a harcosok sérthetetlenségét várták tőle. Sokszor akasztották bölcső felé, hogy megvédje az újszülöttet a gonosz tündérektől.

A fagyöngy viszont a világ örökkévalóságának és a lélek halhatatlanságának a szimbóluma is.

Viszont ezt kevesen tudják már, s a fagyöngyből csak az maradt fent mára, hogy az angolszász kultúrában karácsonykor, aki az ajtó fölé akasztott fagyöngy alá áll, annak meg kell csókolnia a másikat.

Gyógyhatásai

A fagyöngy a vérnyomás problémák legfontosabb szere. Ha alacsony, ha magas mindig segít. Fontos viszont, hogyha komoly vérnyomásproblémákkal küzd valaki, az mindenképp kérdezze ki orvosa véleményét. Ha viszont idegesség miatt, vagy még nem gyógyszerezett vérnyomás beállításra szeretnénk inni, akkor biztos, hogy fog hatni. Mint minden gyógyteánál itt is fontos a türelem, azaz ne várjunk az első tea után csodákat. A gyógyteákat mindig hat hétig kell inni, s utána, ha már hatott akkor sem szabad elhagyni. A fagyöngy teák hetente egyszer – kétszer ismételjük meg.

Amire még hasznos

A vérnyomáscsökkentő hatása miatt fontos megemlítenem még, hogy az erek áteresztő képességét segíti a fagyöngy, ezért hasznos még: szédülésre, fülzúgásra, visszérre, javítja a koncentráció kézséget, s emellett vízhajtó hatása is van, görcsökre is kiváló.

Sőt Németországban az antropozófikus orvoslás egyik fő szere a fagyöngyből készült injekció, amellyel rákos daganatokat gyógyítanak. Rudolf Steiner az antoropozófia atyja így fogalmazott: "Ahogy a fagyöngy a természet rendjét megfordítja (télen zöldell és nyáron hervad), úgy állít egy tumor a testben mindent a feje tetejére." Sajnos ez a gyógyszer hazánkban nem kapható. Pedig eredménye igazolt.

A fagyöngy tea ivása segíti még a sejtek tisztítását is, azaz aki rákos daganatos betegségből épül fel, annak mindenképp ajánlott innia.

Felhasználása

A fagyöngyből soha nem készítünk forrázatot, ezt a növényt mindig áztatni kell. Egy teáskanálnyit áztassunk be este, tiszta – mészmentes vízbe, hagyjuk állni 12 óráig, majd reggel leszűrve , kicsit megmelegítve ihatjuk.

Magas vérnyomásban szenvedőknek : napi egy csésze reggel

Szívbetegeknek: este lefekvés előtt egy csésze

Immunerősítésre: havonta 2-3  csésze

www.kati-patika.blogspot.com


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat