18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Szüreti bor egy kicsit másképp

Megosztás
Kert

Ilyenkor ősszel a boré, a szüreté a főszerep. Ám ezúttal egy kicsit másképp gondoltam a borra. Készítsetek ti is fűszerbort, nemcsak finom, de még gyógyít is.


Ilyenkor ősszel a boré, a szüreté a főszerep.

Ám ezúttal egy kicsit másképp gondoltam a borra.

Készítsetek ti is fűszerbort, nemcsak finom, de még gyógyít is.

Gyógyborok

A gyógynövények erejét, esszenciáját már évszázadok óta próbálják kivonni a használók. A legegyszerűbb módszer, ha teát főzünk a növényből, de ha már nagyon unjuk a teázást, akkor érdemes valami más módszert alkalmaznunk. Már a középkorban a szerzetesek is készítettek számtalan fűszerbort, azaz a növényeket borban áztatták. Ez volt az egyik módszerük a gyógynövények felhasználására, de sokszor ennél erősebb alkoholt használtak, de ezeket inkább tinktúraként használták, külső borogatásra.

Fűszerbor

Mi kell egy jó fűszerborhoz? Természetesen fűszerek, olyan növények, amelynek a hatása a hétköznapokban is fontosak számunkra. Az egyik legkézenfekvőbb növény a zsálya, amelynek a gyógyereje hatalmas.

Zsályás fűszerbor

A zsályát már az ókorban is nagy becsben tartották, a bölcsesség és a kifinomult gondolkodás növénye volt. Nemcsak gyógyításra használhatjuk, hanem kiváló egy –egy hús sütésénél, mert még jobban kihozza a sült hús ízét, zamatát.

A zsálya, mint gyógynövény fontos izzadság gátló növény, s főleg a klimaxban szenvedőknek nyújt segítséget. De emellett kiváló toroköblítő, a torokfájást elmulasztja, kicsit görcsoldó is, tehát menstruációs problémáknál is használhatjuk.

Hogyan készül a fűszerbor?

Mint minden borhoz, ehhez is idő kell, hogy jó legyen. Az elkészítése nagyon egyszerű.

Szedjetek egy pár levél orvosi zsályát, s mellé egy kis rozmaringot. Majd a hozzávalókat tegyétek bele egy üvegbe, s öntsetek rá jó minőségű bort. Az így elkészült bort hagyjátok állni legalább 2 hétig, majd szűrjétek le. Így önmagában is finom ital, de egy kis szódával megviccelve még élvezetesebb lesz.

www.kati-patika.blogspot.com

Egészségetekre! 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Kert

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek