18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Vadgesztenye újratöltve! - A gesztenyén túl!

Megosztás
Kert

Még mindig a vadgesztenye rejtelmeinél maradtam, mert egyszerűen nem mehetek el szó nélkül, hogy mennyi minden készíthető belőle. Nemcsak érdekes játékok, babák, hanem akár terápiás jelleggel is működhet, ahogy gyűjtögetjük, feldolgozzuk.   Gesztenye - családterápia Az ősz nekem akkor kezdődik el, mikor meglátom az első vadgesztenye terméseket. Egyszerűen muszáj lehajolnom hozzájuk, felszednem, még akkor is, ha tudom, hogy egyáltalán nem lesz rá szükségem. Mégis a tudat, hogy van már gesztenyém, s ott lapul a zsebemben, nagyon jó.


Még mindig a vadgesztenye rejtelmeinél maradtam, mert egyszerűen nem mehetek el szó nélkül, hogy mennyi minden készíthető belőle.

Nemcsak érdekes játékok, babák, hanem akár terápiás jelleggel is működhet, ahogy gyűjtögetjük, feldolgozzuk.  

Gesztenye - családterápia

Az ősz nekem akkor kezdődik el, mikor meglátom az első vadgesztenye terméseket. Egyszerűen muszáj lehajolnom hozzájuk, felszednem, még akkor is, ha tudom, hogy egyáltalán nem lesz rá szükségem. Mégis a tudat, hogy van már gesztenyém, s ott lapul a zsebemben, nagyon jó.

Gyerekekkel pedig külön élvezet a gesztenye keresése, kutatása. Mindegyik termés más-más formájú, ez így csillog, ez még ki sem esett a burkából, vagy már elgurult. S innentől indul a közös játék, hogy keressük, kutatjuk az avarban. Szülő és gyerek összekapcsolódik, közös élmény lesz a gesztenyegyűjtés.

Az alkotás ereje

A gyűjtés után pedig jöhetnek a kreatív ötletek. Mit készítsünk belőle, hogyan használjuk fel? Te mit látsz benne? A kicsi kis malacot, a nagy egy babát, a másik csigát álmodik hozzá, vagy épp csak arcot rajzol rá. Bármi is készüljön belőle, itt szintén a közös játék, a közös alkotás a cél, hogy együtt legyen a család, alkossanak.

Nyugtatató gesztenye

Ilyenkor ősszel egy-egy gesztenye termés mindig ott van a táskámban, vagy épp a kabátom zsebében. Próbáljátok ki ti is, milyen jó érzés újra és újra rátalálni. Milyen érzések jutnak róla eszedbe? Milyen emlékek? Időzzetek el egy kicsit, mikor megtaláljátok, gondoljatok valami szépre! Lépjetek ki a hétköznapokból! S, ha nem is alkottok belőle semmit, akkor is érdemes felszedni, gyönyörködni tökéletes formájában, szépségében.

www.kati-patika.blogspot.com


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Kert

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek