18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ültesd össze! - Korall virág, karácsonyi kaktusz és ibolya - Szimbiózisban!

Megosztás
Kert

Ismerjük a korall virágot, karácsonyi kaktuszt és az ibolyát. Meddig fejlődnek ezek a növények cserépben szépen? Vegyük sorra ezeket a növényeket és az igényeiket.


Ismerjük a korall virágot, karácsonyi kaktuszt és az ibolyát.

Meddig fejlődnek ezek a növények cserépben szépen?

Vegyük sorra ezeket a növényeket és az igényeiket.

Korall virág

Apró virágai élénken pompáznak a növényen, amikor megvásároljuk, de később a növény felkopaszodik, és sokaknál nem virágzik újra. Ez a növény a pozsgások családjába tartozik, és csak nagyon minimális öntözésre van szüksége. Elég meglocsolni 2 hetente nagyon kevés vízzel. Ne ázzon el a földje teljesen. Elvirágzáskor a száraz virágokat szárukkal együtt, az első vagy második levélpárig vissza kell vágni. Ekkor lesz a növény szép dús, és hoz újabb bimbókat. Kifejezetten szereti a napsütést, ezért tegyük világos helyre. Nyárra ki is lehet ültetni a kertbe cserepestül, így ősszel könnyű lesz kivennünk onnan és bevinni a lakásba. A cserép nem engedi, hogy gyökerei mélyre hatoljanak és kivételkor nem sérülnek meg.

Karácsonyi kaktusz

Sokkal egyszerűbb virágzásra ösztökélni a növényt, mint azt sokan gondolnák. Mivel a kaktuszfélék családjába tartozik, bár nincsenek tüskéi, ez a növény sem szereti az öntözést. Sokan hetente meglocsolják, ettől a növény töve rothadásnak indul, ráadásul ez lehet a virágzás elmaradásának egyik oka. A másik ok, a hideg és meleg hőmérséklet. A karácsonyi kaktuszokat érdemes tavasztól késő őszig a szabadban tartani, amihez nem feltétlenül van szükség kertre. Nyugodtan kitehetjük a külső ablakpárkányra, de vigyázzunk, hogy tűző nap ne érje. Öntözzük augusztusig hetente egyszer. Akár el is ázhat a földje, ha a felesleges víz el tud folyni alóla. Október vége felé érdemes bevinni a lakásba. Mint a neve is sugallja, a karácsonyi kaktusz december elejére kezdi el bimbóit hozni. A növényt tegyük világos helyre, de ekkor elég 3 hetente meglocsolni. 

Ibolya (Fokföldi ibolya - Saintpaulia

Az ibolya nevelése szintén nem körülményes, mégis sokaknál csak kevés ideig marad mutatós. Az ibolya lágy szára és bolyhos levelei miatt nem öntözhető felülről és csak nagyon minimális öntözésre van szüksége. Sokan éppen az öntözéssel rontják el. 2 hetente elég cserepét alulról vizes tálkába állítani, hogy felszívhassa azt. Következő öntözésre akkor van szüksége, amikor a földje teljesen kiszáradt, és ebben az állapotban eltelt 2-3 nap. Ekkora szomjazik meg annyira, hogy csak a számára kellő mennyiségű vizet vegye fel, levelein keresztül ne párologtassa. A túlöntözés és nedves környezet okozhatja a növény pusztulását. Tegyük világos helyre, mert ezt az ibolya nagyon szereti, de tűző napsütésben a növény levelei elégnek és a növény elpusztul.

Mi a közös ebben a három növényben?

Egy biztosan, az öntözés mértéke. Megosztunk egy saját kísérletet, miszerint összeültetve ezt a három fajtát kifejezetten jó hatással vannak egymás fejlődésére. Úgy is mondhatjuk, hogy szimbiózis alakul ki. 
Egy év elég idő volt, hogy megfigyeljük, hogyan fejlődnek egy cserépbe ültetve. A látvány minket is megdöbbentett. 

A növényeket csapvízzel öntöztük, és semmilyen tápoldatot nem kaptak!

Az ibolya, talán annál is szebb és nagyobb leveleket hozott, mint megvásárlásakor. A korall virág szép és dús bokorrá fejlődött. A karácsonyi kaktusz képe pedig önmagáért beszél. Ebben a cserépben mindig van virág, mert valamelyik növény mindig virágzik.
Érdemes tehát kipróbálni és összeültetni a növényeket. 

Tipp

Aki úgy érzi, hogy ibolyája vagy karácsonyi kaktusza, esetleg a korall virága nem fejlődik szépen, adjon egy esélyt.

Tipp

Megszoktuk, hogy egy cserépben egyféle növényt tartunk, de ennek nem kell mindig így lennie, és aki szereti a növényeket, garantáltan helyhiánnyal küzd, mert kevés a hely. Ezzel a módszerrel helyet is spórolhatunk.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Kert

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek