18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hibiszkusz – Milyen hatóanyagai vannak a hibiszkusznak?

Megosztás
Kert

A mályva nemzetségébe tartozik ez a pompás virágokat hozó növény. Közel 675 fajtája létezik világszerte. A hibiszkusz félig lágyszárú növényként kezdi életét, majd bokros növénnyé fejlődik. Nem csak a virága elkápráztató, hanem hatóanyagai is. Érdemes többet megtudni róla.


A mályva nemzetségébe tartozik ez a pompás virágokat hozó növény. Közel 675 fajtája létezik világszerte.

A hibiszkusz félig lágyszárú növényként kezdi életét, majd bokros növénnyé fejlődik.

Nem csak a virága elkápráztató, hanem hatóanyagai is.

Érdemes többet megtudni róla.

A hibiszkuszt régóta használják a természetes orvoslásban. Úgy is mondhatjuk, hogy a hibiszkusz a gyógynövények közé tartozik. Gyönyörű virágaiból tea készíthet, ami gyógyító hatású. ÍA legtöbb esetben íze savanyú és fanyar, ezért érdemes mézzel vagy cukorral ízesíteni. Adhatunk hozzá citromot is, bár ez azoknak nem javasolt, akik kevésbé szeretik a savanykás ízt.

Orvosilag bizonyított, hogy a hibiszkusz hatóanyagai csodaszerek és védik a szívet, javítják a keringést és tisztítják az érfalat.  A hibiszkusz hatóanyagai között flavonoidok is megtalálhatóak, melyek sejtvédő és vízhajtó hatásúak.

Hogyan készítsünk hatásos hibiszkusz teát?

Forraljunk fel 1 L vizet, a már nem lobogó vízbe tegyünk 3-5 evőkanál hibiszkuszt és egy pici fahéjat. Hagyjuk állni 20 percig. Ízesítsük kedvünkre. Melegen és hidegen is fogyaszthatjuk, egyaránt hatékony.

Magas vérnyomás ellen

A tudomány bebizonyította, hogy a hibiszkusz csökkenti a vérnyomást. Arányait tekintve átlagosan 132/80 –ról 102/70-re. Iráni kutatók hibiszkusz teát adtak étkezés után a vizsgált személyeknek. Egy hónapig kísérték figyelemmel a változást. 44%-ban a magas vérnyomás jelentős mértékben csökkent.ogyaHoHogy

Nem csak azoknak érdemes hibiszkusz teát fogyasztaniuk rendszeresen, akik magas vérnyomásban szenvednek, hanem megelőzés céljából is. Megóvhatjuk szervezetünket a szív és érrendszeri megbetegedések magas kockázatától általa.

Lábgomba kezelésére

Köszönhetően a hibiszkuszban található antibakteriális hatóanyagoknak, kísérleteket végeznek lábgomba kezelésére is. Gombaölő hatása miatt, sikerek mutatkoznak, ugyanis a növényeket megtámadó egyik gombafajtával (Phiyoctonia solani) szemben a hibiszkusz ellenálló. Ezeknek a kísérleteknek még nincsen vége, de megpróbálkozhatunk hibiszkuszfőzetes borogatással lábgomba kezelése esetén. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Kert

Hirdetés
Hirdetés