18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Novemberi kerti és erkély tippek – Télen is színesen!

Megosztás
Kert

Ősszel és télen kiürülnek általában a virágosládák, kaspók és csak vágyakozunk a szép színes virágok után, mint például a muskátli vagy leander, napvirág és még sorolhatnánk. Ennek nem feltétlenül kell így lennie, hiszen hideg időben is vannak növények, amik jól érzik magukat, és még színesek is.


Ősszel és télen kiürülnek általában a virágosládák, kaspók és csak vágyakozunk a szép színes virágok után, mint például a muskátli vagy leander, napvirág és még sorolhatnánk.

Ennek nem feltétlenül kell így lennie, hiszen hideg időben is vannak növények, amik jól érzik magukat, és még színesek is.

Ilyenek például a díszkáposzták, melyek többféle színben is kaphatóak, vagy az Erika virág, dália és krizantém. A tujaféléknek is megvan a maguk szépségük. Élénk zöld lombozatukkal ugyan úgy pompáznak, mint nyáron.

A berkenye szintén jól érzi magát hűvös időben, ráadásul narancssárgás bogyói nagyon szépen mutatnak még novemberben is. Szeptemberben kezdenek el érni bogyói. Ilyenkor érik a csipkebogyó is, amit nemsokára megcsíp a dér és szüretelni lehet.

Rengeteg növény van, ami ősszel és tél beköszönte előtt színt vihet a szürke napokba.

Mielőtt leesne az első hó, és mindent beborítana, még kiélvezhetjük a természet nyújtotta színeket.

Díszkáposzták többféle színben

A díszkáposzta rendkívül szívós növény, összeültethetjük Erika virággal. Jól érzi magát cserépbe ültetve, és a kertbe kiültetve is szépen fejlődik.

Tipp

Rózsavesszőből könnyen készíthetünk természetes kaspót. Csak vágjuk le az ágakat.

Minden tele van élettel

Ideje gondoskodni a madarak etetéséről. Ágakból készíthetünk madáreledel akasztót. Díszítsük fel kedvünkre kedves figurákkal. A madarak szépen odaszoknak ablakunkba és egész télen nézegethetjük őket. Fontos tudni, hogy a madarak gyorsan odaszoknak az általunk kitett eleségre, és ha nem etetjük őket rendszeresen, akkor csak nehezen találnak maguknak új etetőhelyet, esetleg éhen is pusztulnak. Csak akkor kezdjük el etetni a madarakat télen, ha egészen tavaszig gondoskodunk róluk.

Kerti tippek

Nem csak megvédhetjük bukszusainkat a téli hidegtől és fagytól, ha becsomagoljuk őket, de a csomagolás fel is díszíthető. Használjunk egyszerű krumpliszsákot, amit vastag kötéllel erősítünk a konténerrel. Erre lógathatunk fel fából vagy műanyagból készült ünnepi díszeket.

 Tegyünk rendet a zöldségeskertben

Még ilyenkor is van teendő a zöldségeskertben, hiszen lehetnek benne évelő növények, mint például az eper. Szedjük ki a földből az elsárgult növénymaradványokat, az epreket pedig takarjuk be avarral. Érdemes most elvégezni ezeket a feladatokat, mert tavasszal sokkal jobban átlátható lesz, mennyi helyünk maradt. Szebben néz ki így a veteményes, mintha a sárguló leveleket néznénk. Aki szereti a kerti elfoglaltságokat, örömét fogja lelni ebben is.

Komposztáljunk

A tél tökéletes időszak a komposztálásra, hiszen rengeteg lehullott falevél van, és idő is lesz, hogy a komposzt tavaszig összeérjen. Télen még nem igazán gondolunk a tavaszra, pedig hasznos a gondos előkészület. Tavasszal a frissen vásárolt növények és a téli álomból ébredő virágok igénylik a tápanyagban gazdag talaj utánpótlását. Komposztálással pénzt spórolhatunk. Tavasszal csak ki kell vennünk a friss komposztot és máris felhasználhatjuk. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat