18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Orchidea, ami úgy néz ki, mint az árvácska – Miltonia orchideák gondozása

Megosztás
Kert

Első pillantásra sokaknak nem is az orchidea jut eszükbe, amikor Miltonia orchideával találkoznak, hanem az árvácska, mert virágai nagyon hasonlítanak hozzá. Levelei alapján pedig szintén nem gondolnánk orchideára. Pedig létezik árvácska orchidea is. Köszönhetően a keresztezéseknek és folyamatos kutatásoknak, egy csodálatosan szép virágú faj, azaz hibrid jött létre. Itthon még nem annyira elterjedt, de már megvásárolható kertészetekben és virágboltokban. Kontrasztos virágai megszámlálhatatlanul sokféle variációban léteznek.


Első pillantásra sokaknak nem is az orchidea jut eszükbe, amikor Miltonia orchideával találkoznak, hanem az árvácska, mert virágai nagyon hasonlítanak hozzá. Levelei alapján pedig szintén nem gondolnánk orchideára.

Pedig létezik árvácska orchidea is. Köszönhetően a keresztezéseknek és folyamatos kutatásoknak, egy csodálatosan szép virágú faj, azaz hibrid jött létre.

Itthon még nem annyira elterjedt, de már megvásárolható kertészetekben és virágboltokban. Kontrasztos virágai megszámlálhatatlanul sokféle variációban léteznek.

Nagyon örülhetnek az orchidea szerelmesi, hogy ilyen különlegességek hazánkban is beszerezhetőek.

Virága pompázatosak, és illatosak is!

Mikor virágozik a Miltonia orchidea?

Gondozástól függően, akár egy évben három alkalommal is megjelennek virágai, de inkább az őszi virágzás jellemző rá.

 

 

 

 

 

Milyen körülményeket igényel a Miltonia orchidea?

Jobban oda kell figyelni rá, mert nem egyezik meg tartása a Phalaenopsis orchideáéval.

Igen magas páratartalomra van szüksége, és mindig friss, enyhén mozgásban lévő levegőt igényel.

Ezt leginkább üvegházban vagy folyosón biztosíthatjuk számára. Biztosítanunk kell számára félárnyékot, elegendő tápanyag utánpótlást, és 15-25 fok közötti hőmérsékletet.

Hogyan öntözzük a Miltonia orchideát?

Öntözése is eltér a Phalaenopsis orchideától. A Miltonia orchidea levelét nem érheti víz, mert gyorsan rothadásnak indul. Még kifejlett növény esetén is!

Milyen cserépben tartsuk a Miltonia orchideát?

Mindenképpen fényáteresztő cserépben neveljük, és ha lehet, ne ültessük át. 2-3 évente, amikor azt látjuk, hogy kezdi kinőni a cserepet, átültethetjük, de a gyökereit ne mozdítsuk el. Erre ugyanis nagyon érzékeny.

Hogyan néz ki a Miltonia orchidea?

Csak kevés helyen olvasni magáról a növényről, és arról, hogyan is néz ki. A Miltonia orchideának koránt sincsenek szép és fényes levelei, melyek akkor is szépen mutatnak, amikor a növény nem borul virágba.

Ezzel senkit nem szeretnénk elriasztani tartásától, de ezt érdemes tudni. Mivel általában csak ősszel virágzik, és különleges körülményekre van szüksége, ahhoz, hogy egy évben akár három alkalommal virágba boruljon, a köztes időszakban csak leveleit nézegethetjük.

 

 

 

 

 

Hogyan szaporítható a Miltonia orchidea?

Tőosztással könnyen szaporíthatjuk a már kifejlett és egészséges növényt. Szaporításban például sokkal könnyebb dolgunk van, mint Phalaenopsis esetén.

Óvatosan válasszuk el egymástól az összenőtt gyökereket a növény gumójával együtt, és ültessük el normál orchidea „földbe”.

Hogyan gondozzuk a Miltonia orchideát elvirágzás után?

Amikor elnyíltak virágai, tőből vágjuk a le a virágszárat. Ezzel is segíthetünk a növénynek, hogy mihamarabb pihenhesen.
 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat