18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Csüngő kertek kis helyekre

Megosztás
Kert

Túl kicsi helyünk van, hogy növényeket tartsunk? Már nem is férne el több otthonunkban? Esetleg úgy gondoljuk, hogy lakásunknak van ki nem használt helyisége? Éppen ezekre a kérdésekre felelhetünk igennel, amennyiben csüngő kertek mellett tesszük le voksunkat. Bájosak, kevés helyet foglalnak el, egyedi a kinézetük és még kaspókra sem lesz szükségünk. Kaspó, kaspó hátán!  Ennek az időszaknak vége, ha megtetszett a csüngő kert. Bármilyen növényt elhelyezhetünk lógatott variációban.


Túl kicsi helyünk van, hogy növényeket tartsunk?
Már nem is férne el több otthonunkban?
Esetleg úgy gondoljuk, hogy lakásunknak van ki nem használt helyisége?
Éppen ezekre a kérdésekre felelhetünk igennel, amennyiben csüngő kertek mellett tesszük le voksunkat.
Bájosak, kevés helyet foglalnak el, egyedi a kinézetük és még kaspókra sem lesz szükségünk.
Kaspó, kaspó hátán! 
Ennek az időszaknak vége, ha megtetszett a csüngő kert.
Bármilyen növényt elhelyezhetünk lógatott variációban.

Mire lesz szükségünk?

Drótra és kókuszháncsra és plafonba fúrható akasztóra és mohára.
Hogyan készítsük?
Minden növény külön dróton lóg, és a dróttal bármikor leakasztható. Így tudjuk majd a növényeket locsolni, jobban mondva, beáztatni.

Tipp

Az áztatás, mint növény öntözési forma nem csak csüngő növények esetén lehet hasznos, hanem kaspóban tartottak számára is. A víz ugyanis nem áll meg a növény gyökerénél és nem tud elkezdeni befülledni a gyökere. Ezzel elkerülhetjük a túllocsolás miatti növénypusztulást.
Hogyan áztassuk a növényeket?
Lógatható vagy cserépben tartott növények esetén is érvényes, hogy 1-2 órára állítsuk a növényt tápoldatos vagy lágy vízbe, úgy, hogy a cserepet teljesen ellepi, majd csepegtessük le.
Havonta egyszer érdemes lehet tápoldatos vizet használnunk.

Csüngő növénytartó készítése drótból

 

 

 

 

 

 

Mérjük le, milyen hosszan kell a növénynek lelógnia a plafonról. Erre a hosszra hagyjunk rá annyit, hogy spirál alakban a drótot meg tudjuk hajlítani és a növény gyökere plusz a kókuszháncs és a moha beleférjen.
A kókuszháncs nem tartalmaz tápláló anyagokat a növény számára, de meggátolja, hogy a növény gyökerénél található eredeti ültető közeg szétszóródjon. A mohára pedig azért van szükség, mert ez megóvja a növényt a kiszáradástól.
Kültérre és beltérre egyaránt alkalmazhatjuk a lógatós módszert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat