18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Tövises szépségek a Füvészkertben 2015. május 15. és 17. között!

Megosztás
Kert

MKOE Tavaszi Országos Kaktuszkiállítás és -vásár – Ujréti Endre és Sajti Sándor emlékkiállítás Az amerikai földrészek kietlen sivatagjainak, félsivatagjainak szomjazást tűrő növényei a kaktuszok. Fegyverzetük, mely egyben a növény szépségét is adják, a töviseik. Tövisek védik a növényt környezetük káros hatásaitól, és mikor a kaktuszok virágba borulnak, minden növénykedvelő elismerését kivívják!


MKOE Tavaszi Országos Kaktuszkiállítás és -vásár – Ujréti Endre és Sajti Sándor emlékkiállítás

Az amerikai földrészek kietlen sivatagjainak, félsivatagjainak szomjazást tűrő növényei a kaktuszok.

Fegyverzetük, mely egyben a növény szépségét is adják, a töviseik. Tövisek védik a növényt környezetük káros hatásaitól, és mikor a kaktuszok virágba borulnak, minden növénykedvelő elismerését kivívják!

Nagyságukat, formájukat tekintve a kaktuszok hihetetlenül változatosak: vannak oszloposak, gömbök, óriások és törpék. Nem csak dísznövények, de az embert is szolgálják: Közép- és Dél-Amerika lakosainak élő kerítései, a testükben felhalmozott víz szomjoltó a sivatag vándorainak, gyümölcseik pedig üdítő csemegék.

A kaktuszok sok más szárazságtűrő növénnyel együtt élnek a természetben, melyek nem kaktuszok ugyan, de szúrós megjelenésük, vizet tároló leveleik és száraik hasonlatossá teszik ezeket a kaktuszokhoz. Ilyen növény az agávé is, melyet hazánkban sokan alkoholos párlatáról, a tequiláról ismernek.

Ezen különleges, egzotikus növények sokaságával találkozhatnak mindazok, akik ellátogatnak 2015. május 15. és 17. között a budapesti ELTE Füvészkertbe, a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesületének szervezésében megrendezett kiállításra!

A tövisekbe burkolózó kaktuszokon túl a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos egyesületének tagjai különleges pozsgásnövényeiket is felvonultatják, továbbá vendégkiállítóként a debreceni Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság és a Magyar Orchidea Társaság bromélia szakcsoportja is hozzájárul rendezvényünk színesebbé tételéhez szárazságtűrő Tillandsiá-k bemutatásával. Tavaszi kiállításunk két nemrég elhunyt szakembernek, gyűjtőtársnak állít emléket: Ujréti Endrének, a dinnyekaktusz nemzetség elismert szakértőjének, valamint a gyulai Sajti Sándornak, a csupaszkelyhű-kaktuszok és kavicsvirágok nagy tudású ismerőjének, a hazai kaktuszos élet meghatározó alakjának.

A kiállítás szombati napján szakmai előadások, vasárnap pedig a gyermekeknek kaktuszültetési foglalkoztató nyújt további kikapcsolódási lehetőséget!

A háromnapos kiállításra és vásárra mindenkit szeretettel vár a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete!

 

 

 

 

 

 

 

 

Helyszín: ELTE Füvészkert, Budapest 1083 Illés u. 25.

Időpont: 2015.05.15-17-ig

Nyitva tartás: 9.00 – 17.00

Jegyárak:

Felnőtt jegy: 1.000 Ft/fő

Diák vagy nyugdíjas: 500 Ft/fő

Családi jegy: (2 felnőtt + 2 gyerek, 14 éves korig) 2.000 Ft

További információ: http://kaktuszgyujtok.hu/


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat