18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Új köntösben az Akác

Megosztás
Kert

Akácvirágok díszítik az útszéleket, illatuk betölti az utakat. Virágaik, akár a kis lampionok díszítik a fákat, egyszerűen csodaszép, jó érzés hosszan elnézegetni őket. Ám a szem gyönyörködtetésen túl, érdemes sok mindent tudni is az akácról.


Akácvirágok díszítik az útszéleket, illatuk betölti az utakat.

Virágaik, akár a kis lampionok díszítik a fákat, egyszerűen csodaszép, jó érzés hosszan elnézegetni őket.

Ám a szem gyönyörködtetésen túl, érdemes sok mindent tudni is az akácról.

Őshonos, nem honos?

Sokan úgy gondolják, hogy az akácfa valóban őshonos fa, amelyet a Kárpát - medence lakói büszkén vallhatnak a magukénak. Hát nagyot tévednek azok, akik ezt hiszik! Mert az akácfa bizony eredeti amerikai fa, csak az 1600-as évek közepétől hozták be Európába, s Magyarországon az 1700-as években ültették el az első fa csemetéket. Az ok, hogy egyre több helyen ültettek akácfát, az volt, hogy a homokos Alföldön a korábbi elképzelések szerint elültetett fűzfa nem maradt meg, helyette az akác lett a befutó. S mire észbe kaptak addigra az ország erdőinek a 16 %-át akác tette ki. Érdekesség még, hogy a latin nevét is arról a botanikusról kapta, aki behozta Európába- Jean Robin - Robinia pseudoacacia.

Fehér akác

Származása már a messzi homályba vész, viszont hatékonysága annál jobban jelen van. Hiszen gondoljunk csak az akácmézre, talán ez a legkeresettebb méz, s melynek az ára is a legmagasabb. Azt viszont kevesen tudják, hogy a fehér akác virága milyen gyógyerővel rendelkezik.

Gyomrosnak szeretettel - talán ezt is ráírhatnánk az akáctea kis címkéjére. Hiszen az akáctea kiváló a gyomorsav túltengésre, kúraszerűen érdemes reggelente inni belőle egy pohárnyit, s ha komoly gyomor problémánk van, akkor estére egy pohár orbáncfű teát igyunk.

Tea készítése: 1 teáskanálnyi mennyiséget forrázzunk le, s hagyjuk állni pár percig, majd szűrjük le.

Fontos!

Fontos itt megemlítenem, hogy a fehér akác mérgező növény! Kivéve a virága!

A teáját csak a virágából készítik, de ha már így nyersen kóstolnánk meg, akkor fontos, hogy se a szárát, se a levelét ne együk meg! Teakészítéshez érdemes szárított virágot venni, amelyet gondosan bevizsgáltak és csomagoltak! Ne készítsük el mi magunk, ha nem értünk hozzá száz százalékosan!

Lila akác

A virág másik formája a Lila akácként ismert növény.

Ezt a nagyon látványos és szép virágot, inkább díszítésre használjuk.

Gyógyhatása nincs, sőt mérgező!

Virága, kérge, gyökere - mind-mind mérgező, ehetetlen!

Akác felhasználása

A fehér akác virágát a konyhában is felhasználhatjuk!

Fontos a gondos előkészület, hogy csak a virágait használjuk.

Igaz csemege, ínyenceknek!

Akácvirágos limonádé

Készítsünk egy hagyományos limonádét, s az akác virágjait áztassuk bele! Az íze fantasztikus.

Akácvirágos palacsinta

Hagyományos palacsintatésztába tegyünk egy pár akácvirágot, majd süssük ki!

Jó étvágyat!

Kati-Patika


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Kert

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek