18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Mézesen csillogó haj

Megosztás
Stílus

A nyár kapujában, már nem sok idő van hátra és hajunk újra a napfényben mézesen csilloghat. Felkészülésként összeállítottunk néhány hajápolás tippet. Egy csodálatos utazás a világ bármely tájára akár nászútra, vagy csak egy kiruccanás valamelyik strandra, csodálatos emlékekkel gazdagíthatja életünket. De vigyázzunk nehogy a hajunk beárnyékolja a csodálatos napsütést.


A nyár kapujában, már nem sok idő van hátra és hajunk újra a napfényben mézesen csilloghat. Felkészülésként összeállítottunk néhány hajápolás tippet.

Egy csodálatos utazás a világ bármely tájára akár nászútra, vagy csak egy kiruccanás valamelyik strandra, csodálatos emlékekkel gazdagíthatja életünket. De vigyázzunk nehogy a hajunk beárnyékolja a csodálatos napsütést.

Strandolás közben a nap súlyosan károsíthatja hajszálainkat, mert nem vigyáztunk rá kellő képen.A nap, a klór, vagy a tenger kombinációja időnként elképesztő és visszafordíthatatlan roncsolódást idézhetnek elő. Az UV sugárzás éppen ugyan úgy, mint a klór, vagy a sós víz, kivonják hajunkból a nedvesség tartalmát és így hajunk elveszítheti fényét és rugalmasságát. Eltöredezik a vége vagy rosszabb esetben már hajszálunk felénél elszakadhat. Ezért fontos, amikor hajsampont, hajbalzsamot és egyéb hajpakolásokat választunk, hogy mindig nézzük meg, van-e benne UV sugárzás ellen védelmül szolgáló formula. Ma már számos közép és felső kategóriás termékben megtalálható, így kedvünkre válogathatunk, amennyiben elég figyelmesek vagyunk. Menyasszonyok figyelem! Tavasz kezdete és a nyár igazi szezon az esküvők megtartására. Az Ara frizurája igen nagy sokkhatásnak van kitéve, amikor a hajköltemény készül erre a csodálatos alkalomra. Hajvasalás, hajsütés, feltűzés és hajlakkal történő véglegesítés során. A teljesen kimerített haj nagyon sérülékeny, különösen akkor, amikor azonnal tűző napsütésnek tesszük ki, például elutazunk a nászútra. A megfelelő hidratálás és regenerálás elengedhetetlen tavasszal, és a nyár folyamán. Amennyiben vigyázunk hajunkra, és időben elkezdünk felkészülni a napsütésre, úgy garantáltan mézként csillogó lehet hajunk még a legnagyobb kánikulában is.

Mire figyeljünk?

Forró víz - Hajunk egyáltalán nem hálálja meg, ha leforrázzuk.

Samponunk minősége - Túl gyorsan és agresszíven tisztít.

Samponunkat és balzsamunkat hajtípusunknak megfelelően válasszuk ki- Száraz hajra ne válasszunk zsíros hajra ajánlott készítményt.
Használjunk természethez közel álló termékeket.

Ne használjunk olcsó, rossz minőségű hajápoló szereket, mert a rosszul megválasztott termékek rövid időn belül látványos hajkárosodáshoz vezethetnek.

Sokkal rövidebb időbe telik hajunkat tönkre tenni, mint azt később orvosolni.

Ügyeljünk a termékválasztásnál a Betain-ra!

Kókuszzsírsav

A kókuszzsírsav segít megvédeni hajunkat és bőrünket a kiszáradástól, mert megakadályozza a párolgást és a kiszáradást. Tehát, amelyik termék tartalmaz Betain-t, azt nyugodtan használhatjuk. Hajunk a kiszáradástól veszíti el rugalmasságát és fényességét. Továbbá a Szilikon is fontos alkotóeleme a hajápolási termékeknek, mert a szilikon beépül hajunkba, és minden hajszálunkat bevonva adja vissza a csillogását.

Citrom

Egy igazi elsősegéllyel érhet fel szalma sárga hajunknak, a citrom, sör vagy tejsav.

Miért?

Már egy citromleves öblítés is csodákat művel hajunkkal. A citrom savassága miatt képes tökéletesen megtisztítani hajunkat az esetlegesen rajta maradt hajápoló szerektől és szembeszáll a kemény esetleg klóros vízzel is . Biztosan többekkel is előfordult már, hogy hajmosás és balzsamozás után a szárításkor sokkal zsírosabbnak érezte a haját, szinte mintha meg sem mosta volna. Ennek oka lehet többek között a nem teljesen kiöblített hajbalzsam vagy pakolás, de ok lehet a rosszul, nem hajtípusunknak megfelelően kiválasztott termék is. A citrom a fent felsoroltakon felül még összehúzó erővel is fel van ruházva, ami annyit jelent, hogy az esetlegesen elszálkásodott, töredezésnek indult hajszálakat összehúzza, megóvva a további, mélyebb károsodásoktól.

Sör

Sör, mint a legolcsóbb alternatíva a haj megerősítésére.

A sörtől hajunk igazán elnyűhetetlen lesz. Különösen ajánlott vékony hajszálakra, akár sűrű, akár ritka is hajunk. Ne ijedjünk meg, amikor a sörrel történt öblítés után hajunkat kefe tapintásúnak érezzük. Nem marad ilyen! Miután kimostuk hajunkból a sört és annak különleges illatát, kenjük be hajunkat balzsammal. A végeredmény elképesztő. Miért ilyen hatékony? A titok nyitja az árpában rejlik, melynek igen nagy a keményítő tartalma.

Méz

A méz kiszáradt hajra ajánlott a leginkább, de bárki más is használhatja, ha kényeztetni szeretné hajszálait. A méz olyan, mint egy száraz bőrre kent tápláló testápoló. Kenjünk mosás után hajunkra 2-3 evőkanál mézet, dörzsöljük be hajszálaink mélyére is,  és hagyjuk rajta 10-15 percig.  A méztől önmagában nem lesz puha a hajunk, viszont amikor lemossuk, és a mézes pakolás után hajbalzsamot kenünk rá, a végeredmény egy csodálatosan csillogó egészséges haj lesz.

Tejsav

A tejsavnak a PH érték helyreállításban van nagy szerepe. A tejsav gyengéden tisztítja hajunkat és erősíti hajszálainkat. Különösen ajánlott festett hajra, mert a hajfestékektől megváltozik hajunk szerkezete. A tejsav az eredeti, természetes állapot visszaállításában segíthet. Hajfestés során roncsolódik hajszálainkon a Hydrolipid –film réteg. A tejsav ennek képződését serkenti.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Stílus

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek