18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Milyen a lakásod? Alakítanál rajta?

Megosztás
Stílus

Milyen színes a lakásod? Alakítanál rajta?  Praktikák és apró trükkök. Megmutatjuk, melyekkel lehet kis befektetés mellett, látványos változásokat élérni otthonunk kicsinosítását illetően. Amikor beköltözünk otthonunknak szánt lakásunkba, mindent szépen eltervezünk, milyen színű legyen a függöny, milyen ülőgarnitúrát képzelünk el, milyen színű kiegészítőkkel szeretnénk díszíteni.  Az évek során észre sem vesszük, mennyi új dolog került be a lakásba ( ajándékba kapott, alkalmi vételként , stb.), és már-már nem is látjuk a fától az erdőt.


Milyen színes a lakásod? Alakítanál rajta?  Praktikák és apró trükkök.

Megmutatjuk, melyekkel lehet kis befektetés mellett, látványos változásokat élérni otthonunk kicsinosítását illetően. Amikor beköltözünk otthonunknak szánt lakásunkba, mindent szépen eltervezünk, milyen színű legyen a függöny, milyen ülőgarnitúrát képzelünk el, milyen színű kiegészítőkkel szeretnénk díszíteni.  Az évek során észre sem vesszük, mennyi új dolog került be a lakásba ( ajándékba kapott, alkalmi vételként , stb.), és már-már nem is látjuk a fától az erdőt.

Pár tipp, melyek alkalmazásával látványos megújulást érhetünk el lakásunk átalakításánál.

Festést nem igénylő változtatások

Cseréld le a szöveteket és virágtartókat!

Igazán látványos hatást tudunk elérni, ha szépen sorra vesszük, a szöveteket a lakásunkban.

Passzol a kanapé a függönyhöz? Illik a sok virágtartócserép például az asztalterítőhöz?

Nem halmozódott fel a lakásban túl sok szín, forma?

Ha már itt olvasgatsz, akkor több mint valószínű, hogy szeretnéd lakásodat megújítani. Kezdjük is el rögtön a virágtartó cserepekkel 

Még mielőtt elmennénk bevásárolni, érdemes kialakítanunk „új” otthonunk új színvilágát. Mintás vagy egyszínű? Amennyiben mintás cserépben gondolkodunk, akkor textíliának érdemes egyszínűt választani és fordítva. Nem nagy beruházás, feltéve, ha nem vagy nővény gyűjtő, hogy az összes cserepet lecseréld 1 fajta kaspóra. Természetesen mindegyik növénynek a maga méretéhez illőt válasszunk. Jó ötlet lehet, ha szépen sorra vesszük mindegyik növényünket, és felírjuk egy papírra, melyik méretű cserépből, mennyit vegyünk. Ma már nagyon szép és igényes magas fényű, vagy matt árnyalatú műanyag kaspókat lehet vásárolni szinte bármelyik barkács áruházban. Természetesen választhatunk drágább kaspókat is, ha pénztárcánk megengedi.   A régi cserepeket tedd megtisztítva egy dobozba, semmiféle képen ne dobd ki. Későbbiekben, ha nem nőtt nagyon a szívedhez, kitűnő lehetőség lesz akár növény szaporításhoz, akár törött cserép pótlásához, de az sem kizárt, hogy valakinek virággal megtöltve szép ajándékká válhat.

Hazaérve neki is állhatunk az új cserepekbe beleültetni, vagy átültetni növényeinket. Amennyiben eddig is jól gondoztuk zöld kedvenceinket, viszonylag hamar végezhetünk is a kaspók kicserélésével. Egyik konténer jöhet a másik után. Tipp  Nem a kaspók cseréjének idejére tettük volna a növény átültetést, akkor most se tegyük, inkább várjuk meg az átültetéséi szezont.

Lássuk a lakás textillel bevont részeit

Lehetőség szerint olyan színű textíliában gondolkozzunk, amelyik illik majd kaspóink színéhez.

Mintás vagy egyszínű?   Éppen az ellenkező mintázatot válasszuk, mint a kaspóknál, mert a túl sok minta, vagy túl sok egyszínű dolog, nyomasztó tud lenni.

Talán a legegyszerűbb és kézenfekvő textíliák  a következők lehetnek.

Tipp 

Terítő, Párnahuzat, Konyharuha, Ágytakaró.

Kérdés, rendelkezünk-e varrás „tudománnyal”.

Ha igen, akkor számtalan kis textil üzlet áll rendelkezésünkre, ahol méterre pontosan tervezhetjük meg a kívánt anyagok mennyiségét.

Itt akár meg is írhatjátok, ti hol tudtok ilyen üzletről. Tipp Jászay Mari tér, gyorsétterem mellet.  (Nagyon olcsón juthatunk szövetekhez akár 250-600 Ft/m ártól. Viszont jó tudni, hogy gyáraktól visszamaradt végeket árulnak, ami azt jelenti, hogy előfordulhat, 1-2 hét eltelte után már nem találjuk meg ugyan azt az anyagot, amit korábban megvettünk. Tehát, lehetséges, hogy nem lesz lehetőségünk pótlólagosan vásárolni. Alapos mérést igényel az előkészület, de aki varr, az ezzel tisztában van.

Ha nem, úgy szintén választhatunk 2 lehetőség közül a) keresünk az ismerőseink között valakit, aki tud varrni, és megteszi nekünk ezt a szívességet b) keresünk egy varrodát, ahol hozott anyagból méretre elkészítik nekünk a kívánt darabokat.

Ha nem rendelkezünk varrás ismerettel, itt a lehetőség, hogy akár online tanfolyamokon elsajátítsuk az alapismereteket, már aki érez magában erre késztetést. Ajánlhattok tanfolyamot is, amit már kipróbáltatok.

Nem biztos, de elég nagy a valószínűsége, hogy a legdrágább az lesz, amikor mindent készen, boltban szeretnénk megvenni.

Textília - Visszatérve a textíliákra, érdemes lecserélni, ha nem is rögtön egyszerre az összes párnát, terítőt, konyharuhát.

A függönyt szánt szándékkal nem említettem, mert ez elég nagy kiadás növelő tényező lehet, de mégis van mód annak is a felfrissítésére. Akár egy szélesebb összekötő szalaggal is feldobhatjuk. De ezt mindenki saját ízlése és pénztárcája alapján dönti el.

Annyi biztos, a visszatérő színekkel (kaspó, textil) igen látványos változást érhetünk el.

Tipp

Természetesen a régi textíliákat ne dobjuk ki, inkább tegyük el kimosva, átvasalva, mert mint tudjuk, a történelem ismétli önmagát, és lehetséges, hogy később fel tudjuk majd használni.

Minden évszakra, ünnepre is készíthetünk különböző szetteket. Téli estékre kitűnő elfoglaltság lehet.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat