18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Nézz ki jól a fotókon!- Így nézz a kamerába!

Megosztás
Stílus

Függetlenül attól, milyen helyszínen, alkalomból készülnek fotók rólunk, mindig az a legfontosabb, hogyan nézünk ki rajtuk. Vannak pillanatok, melyeket egyszerűen nem lehet megismételni. Barátokkal eltöltött pillanatok, egy idegen az utcán, családi események, házi kedvenceink nagy pillanatai velünk, melyeket egyszerűen nem lehet még egyszer ugyan úgy megörökíteni. Akkor és ott kell, hogy jól nézzünk ki a fotókon!


Függetlenül attól, milyen helyszínen, alkalomból készülnek fotók rólunk, mindig az a legfontosabb, hogyan nézünk ki rajtuk.

Vannak pillanatok, melyeket egyszerűen nem lehet megismételni.

Barátokkal eltöltött pillanatok, egy idegen az utcán, családi események, házi kedvenceink nagy pillanatai velünk, melyeket egyszerűen nem lehet még egyszer ugyan úgy megörökíteni.

Akkor és ott kell, hogy jól nézzünk ki a fotókon!

Ez is egy szakma, és mindenki azt szeretné, ha egy igazi fotós készítené el róla a képeket, mert abban az esetben, biztosan nem fogjuk azt mondani: Te jó ég, hogyan nézek ki ezen a képen!

Most mutatunk pár tippek, hogyan pózolj a fényképezőgép lencséje előtt!

Előbb gyakoroljunk!

Először is teszteljük le, melyik pillanatunkban nézünk ki jobban képeinken.

Nyugodt, megfontolt oldalunkat mutatva, vagy éppen, amikor aktívan csinálunk valamit.

Szemből vagy oldalról előnyösebb-e fényképeztetni magunkat.

Így elkerülhető, hogy az adott pillanatban, amikor élesben kattan a fényképezőgép, rosszul sikerüljenek a képek. Mindenkinek tudnia kell magáról, melyik típus is áll jobban neki.

Éppen, mint a kifutón!

Helyezzük egyik lábunkat a másik elé. Ez egy karcsú sziluettet ad testünknek. Nézzük csak meg a hollywoodi sztárokat, hogyan csinálják a vörös szőnyegen.

Vállakat hátra! Állat előre!

Talán merevnek tűnhet, ám nem kell aggódnunk, a képeken ez nem fog látszani. Állunkat pedig azért kell előre tolni, mert akinek vannak toka redői, optikailag eltűntetheti a fotókon azokat.

Folyamatos lélegzés!

Sokszor azt tanácsolják, hogy a kép készítésének pillanatában ne vegyünk levegőt, és tartsuk bent.

Ám ez éppen az ellenkező hatást váltja ki. Arcunk feszültnek fog tűnni a képeken. A légzés amúgy is segít ellazulni, és ettől nézhetünk ki fotóinkon előnyösen.

Hova tegyük karjainkat?

A legjobb, ha csípőnkre, vagy lazán leeresztve tarjuk karjainkat. És minden esetben kicsit megfeszítjük.

Toka!

Amennyiben azt szeretnénk, hogy tokánk ne látszódjon a képeken, úgy felső testünket döntsük kicsit a kamera lencséje felé. A fényképeken még azoknak is előnytelenül mutat tokájuk, akik vékonyabb testalkattal rendelkeznek. Úgy gondolhatjuk, merev a testünk az előredőlés miatt, ám ez a fotókon nem fog látszani.

Csukott szem!

Sok fotón úgy nézhetünk ki, mintha csukva lennének szemeink, vagy legalábbis félárbocon lógna tekintetünk. Ezért nyissuk átlagosnál tágabbra szemeinket, amikor a fényképezőkép kattan.

Fekvő pozíció!

Annak érdekében, hogy jól nézzünk ki rólunk készített képeinken, sokszor fekvőpozícióban készíttetjük képeinket. Érdemes ilyenkor hasunkat behúzni, és akár combjainkat megfeszítve kicsit magunk alá húzni lábainkat. Ez történhet hason és háton fekve is. Háton fekve vegyük viccesre a stílust.

Ráncok, apróbb vonalak!

Minél halványabb a megvilágítás, annál kevésbé fognak ráncaink látszani a képeken.

A lágy fény különösen előnyösen hozza ki arcszínünket.

Csíííííííííííííz! (Cheese-sajt)

Nagyon megszokott, hogy általában a „csíz” szót mondatják velünk, amikor mosolygós képet készítünk. Magyarul sosem mondanánk, hogy „saaaaaaaaaaaaajt”. Ám mosolyunk így mesterkéltnek fog a képeken tűnni.

Mondjuk inkább a „pénz” pééééééénz szót kamera előtt. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Stílus

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek