18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hogyan készülnek a Bead üveggyöngyök?

Megosztás
Stílus

Sokan kíváncsiak arra, hogyan formálódnak azok az egyedi, kézzel készített üveg gyöngyök, melyekből fülbevalók, nyakláncok és medálok készülnek. Két ugyan olyan sosem készülhet, hiszen ettől egyediek ezek az ékszerek. Most betekintést enged nekünk Hegedűs Katalin iparművész a műhelytitkokba.            


Sokan kíváncsiak arra, hogyan formálódnak azok az egyedi, kézzel készített üveg gyöngyök, melyekből fülbevalók, nyakláncok és medálok készülnek.

Két ugyan olyan sosem készülhet, hiszen ettől egyediek ezek az ékszerek.

Most betekintést enged nekünk Hegedűs Katalin iparművész a műhelytitkokba.            

Hogyan készülnek kihűlt gyöngyökből gyönyörű ékszerek?

Ez egy igazi varázslat!

Az üveggyöngy-lámpagyöngy- készítés az üvegművészet egyik ága , melynek központja évszázadok óta Velence vagyis Muránó .

Régen kis olajlámpás tüzében-innen ered az elnevezése –ma már modernebb eszközökkel történik a színes üvegpálcák megolvasztása és formázása .

A technológia lényege hogy a 900 fok körüli hőmérsékleten megolvadt üveget, a másik kezünkben lévő fém pálcára feltekerjük , hizlaljuk, formázzuk és addig mintázzuk amíg kedvünk és fantáziánk engedi !

Egyszerre töbféle színű üvegpáláct is használhatunk a minták kialakítására.

Hírességek

A világon most a leghíresebb Kristina Logen , Magyarországon Edőcs Márta , Móró Barbara, akik ezzel a technológiával alkotnak.

Már a Nőivilág Facebook oldalán is találkozhattunk a Bead Design üvegékszereivel és két nyertesünk is magán viselheti Hegedűs Katalin ékszereit. Budapesten a második kerületben a Margit u. 9. szám alatt, egy fantasztikus helyen is megtalálhatóak ezek üvegékszerek. 

További ékszerek itt: Üvegékszerek


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Stílus

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek